avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Activitate idhiticas

Activitate idhiticas

Va salut.
Am o situație și doresc lămuri din partea dvs.
Am solicitat, din partea unei persoane publice cu statut financiar extraordinar, ajutor financiar pentru educația copiilor mei, și a fost de acord. Suma propusa a fost de 15000 euro.
Dar, ca sa ii primească, mi-a transmis omul lui de pe financiar, ar trebui sa achit un comision de 220 euro, înainte să primesc banii promiși.
Eu sunt foarte sceptic in a plăti acest comision.
Omul lui de pe financiar este din...Benin (prefix telefon +229). Discuțiile au fost purtate in scrise pe Messenger si WhatsApp.
Mai mult, pt ca eu am cont doar in lei, mi-a trimis datele de mai jos ale unei "colaborare" a lor din Romania.
Va rog sa mă sfătuiți cum sa procedez.
Sincer, nu intenționez sa plătească un comision pe ceva ce nu am primit. Mi se pare a fi o intenție de frauda asupra mea. Oare mă înșel?
Cu drag, Andrei.

Nume
Costela Nistor
IBAN:RO07PIRB46001Q4416001000
Denumirea bancii: Firstbank
Cod Swift: PIRBROBU
Motivul trimerii: Personal
RON
Buna ziua, Detin 3 proprietati (persoana fizica) si doresc sa le vand anul acesta (2018). Prima prorpietate (casa cu teren) va fi vanduta in luna Mai 2018 cu 53000 Eur, Si mai am de vanzare doua terenuri: unul in valoare de 9000 Eur, si al doilea de 45oo Eur. Pentru toate am cumparatori.
Intrebarea este: trebuie sa platesc TVA?
Alta intrebare: conteaza ordinea in care voi vinde?
Buna ziua. Sunt angajat la o multinationala, inginer, si doresc sa intru in concediu paternal (in luna ianuarie sotia mea va naste). Insa eu activez si ca PFA (profesie libera) in afara orelor de serviciu. Intrebarea mea este: daca intru in concediu paternal (de la multinationala), pot sa mai lucez ca si PFA cat timp sunt in concediu paternal? Va multumesc.
Buna ziua! Doresc sa intru in concediu paternal, sotia mea va naste copilul nostru in luna ianuarie 2018, Intrebarea mea este: pot sa lucrez ca PFA (ca profesie libera - sunt expert tehnic auto) cat timp sunt in concediu paternal? Concediul paternal il voi lau de la compania unde sunt angajat cu norma intreaga (in prezent lucrez si la o multinationala, precum si ca expert tehnic). Doresc sa imi iau concediu paternal pe o perioada de 2 ani de zile, Multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune
Buna ziua. Multumesc de rapsuns.
Fata minora nu renunta la dreptul sau de mostenire ci doar ar semna ca este deacord - daca poate semna ea, alaturi de tatal ei - ca partea mamei sa ajunga in proprietatea tatalui. Acum cat timp este in viata tatal va putea sa rezolve actele de mostenire catre cei trei copii si o nepoata. E ceva in neregula? Sa imi spuneti va rog daca nu e bine asa!
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc de raspuns. Fata minora are un tata (ginerele tatalui meu), care nu prea mai tine asa mult la familia fostei sale sotii (sora mea). Tatal minorei poate semna in locul ei? Trebuie facuta un act prin care el, tatal, daclara ca el va sema in locul minorei?
Discuție Succesiune
Buna ziua. Pe scurt: am fost 4 frati, (2 surori si 2 frati), iar in prezent suntem 3, o sora decedat in 1997. Mama noastra a decedat si dansa in 2011. Noi, ceilalti frati, dorim sa facem astfe:sa trecem pe tatal nostru, care mai traieste si are 88 de ani, si e intreg la minte si la trup, partea mamei noastre. Noi, cei trei frati (o sora si doi frati) dorim sa facem acest lucru deliberat. INSA notarul la care ar trebui sa facem actele a spus ca: pana fata sorei noastre decedate nu are varts de 18 ani - ca sa semneze si ea - nu se pot face actele de trecere de pe mama noastra pe tatal nostru. Este adevarat ce a spus notarul? Fata sorei noastre are in prezent 14 ani.
Buna ziua. Am o intrebare: sunt expert auto judiciar nu de multa vreme, inscris in cadrul profesiilor libere, iar din onorariile cuvenite muncii mele, statul imi ia 16%. Imi intra in acesti 16% vechimea si sanatatea?
Buna ziua. Ma numesc Ioan si am o intrebare: tatal meu este angajat sofer la o firma de transport persoane/ angajatii firmei X, local, (de la firma catre casa), in tara, iar acum aprox. 1.5 luni s-au intamplat urmatoarele: a plecat de la parcarea firmei pentru a aduce muncitorii de la casele lor la munca la firma; autobuzul nu a fost echipat corespunzator: nu era echipat cu anvelopr de iarna, nu avea retarder (pt franare), parbrizul fisurat, si cu toate acestea a fost trimis - el ca sofer angajat cu acte inregula - sa aduca muncitorii. Pe traseu/carosabil a fost zapada si in consecinta a derapat in afara carosabilului rezultand doar pagube materiale, fara victime. Tatal meu a sunt imediat la politie pentru a anunta evenimentul rutier, a sunat si la firma pt a anunta deasemenea evenimentul. A venit politia ...s-au uitat si..nimic: nu au facut niciun proces verbal, nicio constatre; mai mult, cu cateva luni inainte, au fost luate DOAR actele de la toate autobuzele, si consemnate ca fiind - autobuzele - echipate corespunzator pentru iarna (iar in realitate nu erau NICI UNUL DINTRE AUTOBUZE - si sunt cam 40 de autobuze). Acum, firma vrea sa il puna pe tatal meu sa plateasca valoarea reparatiei autobuzului, care e foarte mare - 12000 lei noi.
Intrebarea este: are legal vreun drept firma sa ii imputa tatalui mei suma aceasta? Pe ce dovada?
Ce poate legal sa faca tatal meu cu privire la aceasta situatie?
Va multumesc.
Deci orele optionale care trebuie platite din banii parintilor in timpului programului de 20 de ore/sapt sunt legale?
Dar invatamantul de stat nu e gratuit?