avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate Anca Floares

Activitate Anca Floares

Nu trebuie sa traduceti sentinta, deoarece o prezentati doar vamesilor romani, la iesirea din tara, deci nu este cazul.
Buna ziua. In luna iunie a.c. am 8 zile calendaristice, deci 6 zile lucratoare, de Co Med., cod 1(unu), respectiv pentru perioada 23.06-30.06.2011.
Intrebari:
1.cine ma plateste pentru aceste zile?
2. ce fac cu CM(hartia)?
3.in cit timp trebuie depus dosarul, daca trebuie depus undeva......?
Intrebari mai am insa ma opresc aici.Multumesc.
Răspuns la discuția uzucapiune II
Succesiunea este facuta dupa mama lui Y si Z. Deci, au un certificat de mostenitor, unde se stipuleaza faptul ca sunt 2 copii, cu cota de 1/2 fiecare. Ulterior, moare si Y si se dezbate succesiunea si ramine un singur mostenitor (A).
Nu s-a dezbatut succesiunea dupa Z.
Discuție uzucapiune II
Va prezint o speta, pe care va rog, sa o cititi si apoi sa-mi dati un sfat:
- dupa o decedata, ramin 2 copii Y si Z care mostenesc o suprafata de 1000 mp. Cite 1/2 ptr fiecare copil. Y si Z. Mentionez ca Y are un copil , pe A, si Z are trei copii. Z1, Z2, Z3.
- A s-a casatorit, a construit impreuna cu sotul o casa si a instrainat TOATA suprafata de teren unui copil si automat terenul a trecut in proprietatea statului, pentru care ulterior a primit ordin pe 1/2 din suprafata. Cealalta doime i-a ramas lui Z(nefiind dezbatita succesiunea).
-Printr-un act de mina ( care s-au pierdut ) A a cumparat de la Z restul de 1/2 din teren, drept pentru care A a stapinit intreaga suprafata, fiind inscris la rol cu toata suprafata, ....
-Intrebarea mea este: impotriva cui fac eu actiunea de constatare a uzucapiunii, imppotriva lui Z sau a Primariei?
Discuție uzucapiune
Buna ziua. Imi puteti spune va rog, din ce an s-a schimbat procedura la judecatorii si in actiunile de constatare a uzucapiunii , nu se chiama in judecata Primaria ci fostul proprietar care a avut act de proprietate. Multumesc.
Daca valoarea creditului este de 17.000 euro,apreciat la valoarea euro(in jur de 4,15 lei),valoarea in lei e cam de 70.000 ,si va incadrati la onorariu de 372 lei,pt contractul de credit pentru programul Prima casa.La acesta se mai adauga incheierea contractului de vanzare cumparare,la care aveti onorariu de 1.225 lei,daca valoarea apartamentului e in jur de 60.000,70.000 lei.De asemenea,extrasul de autentificare de la C.F(40 lei,sau 200 la urgenta), intabularea dumneavoastra(in jur de 100 lei),notarea ipotecii bancii(60 de lei).
Răspuns la discuția succesiune
Dumneavoastra trebuie sa dezbateti mostenirea dupa tata.Daca respectiva casa este in coproprietatea mamei cu defunctul tata,atunci 1/2 ii apartine de drept.Se va dezbate cealalta jumatate,a tatalui.Din aceasta,cotele pe cr le-ati primi ar fi urmatoarele:mama,2/8,iar dumneavoastra si sora,cate 3/8 fiecare.In functie de locul situarii imobilului,suprafata casei,etc, se calculeaza valoarea casei pe cr o contine masa succesorala, conform expertizelor notariale.Daca ar fi sa calculam dp valoarea pe care ati apreciat-o dumneavoastra,de 200.000 lei noi,atunci mama ar avea,in bani vorbind,conform cotei,50.000 lei noi,iar dumneavoastra si sora,cate 75.000.Insa,trebuie,asa cum v-am zis,sa dezbateti mostenirea.Daca mama renunta la partea ei,nu o poate face in favoarea dumneavoastra in mod special.Si nici nu are temei legal pentru a va pretinde ingrijiri.La fel,sora nu poate renunta la mostenire in favorem,sau cu titlu oneros,din punct de vedere legal.Se poate face mostenirea,iar apoi ele va fac dumneavostra vanzare,pentru cotele ce el revin lor din casa.Pentru cota mamei puteti face contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,iar pentru cota surorii,vanzare simpla.Sper ca v-am lamurit.Si inca ceva.Cautati sa dezbateti motenirea in termen de 2 ani de la data decesului,altfel veti plati,pe langa onorariu la notariat,si impozit la stat.
multumesc pentru confirmare,asa stiam si eu,dar m-am confruntat cu pareri contrare.
Răspuns la discuția donatie
Atata timp cat in contractul de donatie sunteti trecuta si dumneavoastra,nu doar sotul,aveti cota de 1/2 din apartament.Iar faptful ca ati divortat nu constituie cauza de revocare.
As vrea sa stiu daca o promisiune de vanzare cumparare,in care este specificata si primirea unei parti din pret,data de 2 soti,cu privire la un bun comun ,in cazul in care unul din sotii promitenti decedeaza, ,se poate perfecta fara dezbaterea succesiunii sotului decedat?multumesc,astept raspuns.(eu cred ca nu,intrucat fiind bun comun,sotul supravietuitor nu poate vinde deca jumatatea lui,cealalta jumatate doar dp dezbaterea succesiunii.).