avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Activitate Simion Patrascu

Activitate Simion Patrascu

In ordonanta (sau rezolutia) primita de la procuror aveti un termen. Totusi, faceti o cerere catre primul procuror al parchetului. Bafta!
Problem! In principiu da. Numai ca va costa cam mult, se face omologare individuala...
Răspuns la discuția Pot sa retrag o plangere penala?
Deocamdata nu. Dupa ce intra in vigoare noul Cod penal (se pare ca din februarie), da
Plangerea se adreseaza Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Luati insa in calcul si varianta unei solutii de neurmarire fata de judecuatoare si eventualitatea unei plangeri fata de dvs. pentru denuntare calomnioasa. Multa bafta!
Răspuns la discuția Contract de arenda
Din pacate se pare ca aceasta situatie este extinsa la un numar foarte mare de proprietari. Singura solutie este rezolutiunea prin instanta de judecata a contractului, dupa ce se parcurge procedura medierii. Deci, daca nu se rezolva pe cale amiabila, se incearca rezolvarea in fata unui mediator si apoi la judecatorie. Ar fi bine sa se grupeze mai multi proprietari, pentru a fi cheltuielile mai mici.
Răspuns la discuția Martori minori
de la 14 ani, legal
Răspuns la discuția certificat de casatorie
Certificatul a fost anulat, cel putin implicit, daca nu explicit, de instanta. Fosta sotie poate fi subiect activ al unei infractiuni. Depinde de contextul in care a facut-o.
Din pacate, aveti dreptate. Totusi, fiti tare. Veti mai intalni multe asemenea cazuri. La multi ani!
Cred ca a bravat putin. Se putea vorbi de marturie mincinoasa doar daca erati martor.
"ART. 260
Mărturia mincinoasă
Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Fapta prevăzută în alineatul precedent nu se pedepseşte dacă, în cauzele penale mai înainte de a se produce arestarea inculpatului, ori în toate cauzele mai înainte de a se fi pronunţat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluţie ca urmare a mărturiei mincinoase, martorul îşi retrage mărturia.
Dacă retragerea mărturiei a intervenit în cauzele penale după ce s-a produs arestarea inculpatului sau în toate cauzele după ce s-a pronunţat o hotărâre sau după ce s-a dat o altă soluţie ca urmare a mărturiei mincinoase, instanţa va reduce pedeapsa potrivit art. 76."
Nu patiti nimic referitor la aceasta.
Răspuns la discuția proba adn
Daca faceti parte din categoriile la care se face referire in lege ([ link extern ] .