Sunt intr-o situatie care imi da mari batai de cap, incerc sa inteleg cum functioneaza logica unor oameni.
Sunt in faza de constructie casa in care urmeaza sa caut solutiile de a ma bransa la apa si canalizare.
Casa este pe un teren care, mai demult forma o singura parcela. Acea parcela s-a impartit in mai multe parcele plus un drum de servitute.
Drumul de servitute, sa-i zicem drum secundar, in momentul de fata apartine primariei, deci este public (nu stiu exact de cand a trecut in proprietatea primariei). Acest drum de servitute vine perpendicular pe un drum principal (in cartier), sa-i zicem, tot al primariei.
Primii vecini care si-au construit case pe parcelele proaspat desprinse din parcela initiala nu cred ca au avut suportul primariei pentru utilitati, asa ca si-au tras fiecare cum au putut. Canalizarea se pare ca au tras-o 2 vecini (ei stau pe la jumatatea drumului) si este trasa pana in capatul drumului secundar; probabil ca de la ei pana in capat a mai facut extindere vecinul din capat, pentru ca si el este bransat la canalizare.
Acum am incercat si eu la compania de apa Bacau sa vad in ce consta sa ma bransez si eu. Dupa ceva timp compania de apa Bacau imi da solutie de bransare tocmai de unde se intersecteaza drumul secundar cu drumul principal (in jur de 220m), de unde s-au bransat si vecinii.
Ceea ce nu inteleg eu este:
1. Cum s-a facut bransamentul primilor vecini si cum figureaza la compania de apa. Pentru ca practic este un singur bransament dar cu mai multi utilizatori, ca si cum o casa se branseaza individual si are 20 wc-uri in casa, nu inteleg cum apare bransamentul ala, din moment ce canalizarea trasa pe drumul secundar public este de fapt privata.
2. De ce compania de apa nu preia in proprietate teava de canalizare si de apa (cu despagubirea proprietarilor) si lasa loc de interpretari, de posibilitatea proprietarilor care au tras teava sa impuna preturile de bransare fara a oferi o justificare la sumele cerute.
3. De ce mie mi-au dat solutie de bransare tocmai din drumul principal. Practic eu daca aleg solutia asta, trebuie sa trag o alta teava de canalizare, cu alte camine de vizitare, pe langa instalatia existenta a vecinilor, totul pe un drum cu latimea maxima de 4m. Si daca mai vin si alti vecini dupa mine, aceeasi solutie ar primi-o, adica bransare din capat, ceea ce inseamna ca dupa compania de apa, e ok sa tragi sa zicem 10 tevi de canalizare pe o lungime de 250m, pe un drum lat de 4m
4. Cum pot sa ma bransez la instalatia vecinilor, trebuie sa anunt compania de apa? Sau doar am nevoie de acceptul vecinilor, ei fiind cei cu bransamentul la conducta primariei. Apoi cum sa ma feresc sa profite de mine sa-mi ceara pentru acordul lor nici cat costa canalizarea toata?
Ar trebui sa fie o lege care sa reglementeze chestiunile astea.
Daca exista cineva care ma poate ajuta in problemele astea, as fi recunoscator.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o situatie privind acordarea CCC.
Sotia a fost angajata de pe 02.05.2016 pana pe 10.05 2017 cu CIM part time de 2 ore in fiecare zi la firma la care tot ea a fost asociat unic si administrator.
Dupa incetarea CIM pe 10.05.2017 cu acordul partilor, a radiat si dizolvat firma, ramanand fara venituri pana acum si neintrand in concediul de maternitate.
Tehnic, ea a realizat cele 12 luni de venituri impozabile, cf. OUG 111/8 decembrie 2010.
Ea ar trebui sa nasca in jur de 30 septembrie.
Nelamurirea noastra este daca ea poate intra in concediul de crestere copil avand in vedere ca a realizat 12 luni venituri impozabile, nu a mai lucrat din 10.05.2017, pe revisal apare toata aceasta perioada si contractul de munca incheiat?
Daca da, adeverinta de venit de unde ar trebui sa o ia, din moment ce firma respectiva nu mai exista?
Va multumesc anticipat.
Va multumesc mult pentru raspuns. Imi puteti spune si cum ar trebui sa procedez in cazul asta? Trebuie sa ma duc la primarie? Sa anunt angajatorul acum sau dupa ce discut detaliile la primarie?
Buna ziua,
sunt tata de 4 luni de zile, sotia mea nu a realizat cele 12 luni de realizat venituri, astfel ca pentru concediu de crestere copil am zis sa beneficiez eu.
Numai ca atunci cand am avut de ales, nu am optat pentru concediu, ci direct pentru stimulentul de insertie, adica am ramas la serviciu (practic am intrat direct in stimulent de insertie fara nicio zi de concediu de crestere).
Intrebarea mea este: as putea sa intru din stimulentul de insertie, in concediul de crestere copil?
Sau daca nu, in caz de demisie as mai avea vreun drept privind ajutoarele de crestere copil?
Va multumesc anticipat pentru atentie si ajutor!
Mama, cand a divortat de tatal meu, la procesul de partaj (1986) a semnat un act prin care ii cedeaza partea de apartament tatalui meu iar el s-a angajat sa puna pe numele meu suma de x lei pana in 1986. De atunci el nu a pus niciun ban pe numele meu, s-a recasatorit cu actuala sotie. Tatal meu a murit acum 3 ani si a lasat testament, dar nu stiu daca a facut si alte acte pe apartament, inainte. Acum, cand i-am cerut vaduvei tatalui meu testamentul pentru a imparti apartamentul, ea nu a vrut sa il arate si a spus ca mie imi revine 25% din apartament (jumatate din jumatatea tatalui meu) iar ei 50% partea ei plus 25% jumatate din jumatatea tatalui meu.
In conditiile descrise mai sus, in ce masura mie imi revine in afara de partea de 25%, si partea prin care el se angaja sa imi puna suma de x lei (care la vremea partajului reprezenta 50% din apartament)?
Se poate actiona legal sa imi cer drepturile?
am actionat in instanta ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE BACÃU, DIRECŢIA GENERALÃ A FINANŢELOR PUBLICE A JUDEŢULUI BACÃU, ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU,TREZORERIA MUNICIPIULUI BACÃU iar solutionarea am avut-o pe 22.09.2011. Solutie : se admite cauza. Acum trebuie sa astept sa vad daca face recurs admin. finantelor... sau ce trebuie sa fac? va rog multumesc
Am si eu o nelamurire in privinta spuselor "mai întâi beneficiarul plăteşte, apoi statul decontează." Adica tanarul intreprinzator trebuie sa vina el primul cu amarul de bani cat ii trebuie pentru toata afacerea, apoi statul iti deconteaza? M-am gandit si eu sa fac un plan de afaceri pe baza unui teren de mini-fotbal artificial (cost in jur de 35000 euro- 10 000 euro de la stat+ credit 25000 euro,80% din ei), pai de unde n_iba sa fac eu rost de atatia bani, in primul rand? Ce sansa as avea eu sa particip la acest program atunci? Nicio sansa, tot cei care deja au bani (mama, tata, etc) vor reusi.
Este vreo modalitate de a concesiona acest teren? Mentionez ca este inclus intr-o baza sportiva neamenajata, lasata in paragina, si va fi folosit, in caz ca se poate concesiona, pentru a construi un teren de mini-fotbal acoperit, cu ajutorul alocatiei financiare nerambursabile data de guvern.
Va multumesc anticipat.