avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate marcela53

Activitate marcela53

Discuție P.U.G
Sunt proprietara unui imobil: teren cu construcții și grădină întabulat în Cartea Funciară ca teren intravilan. Cu ocazia elaborării noului Plan Urbanistic și amenajarea terenurilor General Primăria a defalcat imobilul în două, încadrând terenul intravilan de grădină împrejmuită cu gard, în extravilan. A procedat legal ?
Răspuns la discuția intravilan, extravilan
Imobilul acesta se compune din curte, casă cu nr. de casă ,construcții anexe și o gădină. Întotdeauna în cartea funciară figura ca teren intravilan. În 2003 pe baza legii funciare s-a emis un titlu de proprietate ca teren intravilan pe numele proprietarului. Acum la intabulare pe baza acestui titlu au dat explicația: prin delimitarea intravilanelor prin noul PUG grădina a intrat în extravilan, și dacă într-un nr cadastral este și intravilan și extravilan programul de cadastru elecronic în mod automat dă TEREN NECUNOSCUT. Dreptul de proprietate dobândită prin lege poate fi îngrădită prin astfel de măsuri?
Am titlu de proprietate: teren intravilan împărțit pe două parcele: o parcelă cu CC, și o parcelă grădină. La intabulare în CF grădina a intrat în extravilan, în urma căruia pe extrasul de carte funciară este scris -Teren necunoscut- . AU PROCEDAT CORECT LA INTABULARE?










,
Foarte interesantă problema tratată de Dvs. În numele mai multor persoane aflate în situație similară vă rugăm respectuos postați în acest forum răspunsul autorităților contactate de Dvs.
VĂ MULȚUMIM
Bună ziua,
Într-o întrepindere familială cu activitate agroturistica administratorul are diploma in turism. Intră pentru doi ani in concediu de maternitate si de cresterea copilului. Un membru al familiei are diploma de inginer agronom. Acesta din urma poate sa administreze activitatea firmei în aceasta perioadă, sau este necesară suspendarea activității firmei pentru acești doi ani?
Cu respect, Mulțumesc
O asociatie in participatiune se poate forma numai cu persoane fizice neinregistrate conform OUG 44/2008, fara sa aibă cel putin un membru persoana juridică?
MULTUMESC, CU RESPECT!
Răspuns la discuția Data iesirii la pensie
Va mulţumesc. Mai am de precizat, că am13 ani şi 3 luni în grupa II-a de muncă.

Cu mult respect!
Sunt nascuta in 1953 decembrie, lucrez din anul 1977 fara intrerupere, am 5 ani facultate, cand pot sa intru in pensie ?
Care sunt drepturile/obligatiile unui cetatean de a realiza inregistrari audio/video (de ex. camera ascunsa) in locuri publice, institutii publice, companii ale statului, etc... in vederea dovedirii unor abuzuri, fapte ilicite, etc. si folosirea acestora (publicare pe internet, mass-media, prezentare in fata instantei)?
Care lege/hotarare reglementeaza aceste cazuri, ce conditii trebuie sa se indeplineasca in vederea realizarii in conditii legale a inregistrarilor de acest gen?


Va multumesc anticipat pentru raspunsurile Dvs! =D>
Discuție 112
cine are competenta de a constata ca solicitarea seviciului 112 este nemotivata, si daca este nemotivata care este procedura de stabilire a contraventiei, de aplicare a sanctiunii