avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate cora_p

Activitate cora_p

Răspuns la discuția buletin expirat
In acest caz se percepe o simpla amenda ca nu l-ati preschimbat la timp.Mai bine este sa suportati o amenda contraventionala decat sa comiteti o infractiune!
Răspuns la discuția contract prenuptial
Contractul prenuptial, reglementat de sistemul de drept american-common-law are ca si corespondent in legislatia romaneasca existenta bunurilor dinaintea casatoriei, care raman bunuri proprii.Acelasi lucru se intampla si cu bunurile mostenite, care nu vor face obiectul proprietatii comune intre soti.
Răspuns la discuția Act imprumut bani fara notar
Este de preferat ca actul sa fie incheiat la notar.La suma imprumutata puteti adauga si comisionul perceput de notar, care asa cum s-a precizat nu este impovarator.In cazul inscrisului sub semnatura privata se cere formalitatea multiplului exemplar(atatea exemplare originale care parti cu interese contrare sunt, iar pe fiecare exemplar sa fie facuta o mentiune cu privire la numarul exemplarelor originale intocmite), iar actul sa fie semnat de parti.
Răspuns la discuția mandat de reprezentare
Reprezentarea persoanelor fizice prin mandatar neavocat este permisa si reglementata in art.67 C.proc. civ.Mandatarul care nu are calitatea de avocat nu poate pune concluzii decat prin avocat, cu exceptia consilierului juridic care, conform legii, reprezinta partea.Astfel, aveti dreptul sa formulati cereri, sa propuneti probe si sa indepliniti ace de procedura in numele si interesul persoanei reprezentate.De la aceasta regula exista doua exceptii:
-daca sunteti doctor in drept
-daca sunteti licentiat in drept si reprezentati sotul sau o ruda de pana la gradul IV inclusiv
Răspuns la discuția ce instanta e competenta??
legea 554/2004
Instanta competenta


Art. 10. - (1) Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora de pana la 500.000 de lei se solutioneaza in fond de catre tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice centrale, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora mai mari de 500.000 de lei se solutioneaza in fond de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel. Completul de judecata este format din 2 judecatori.
(2) Recursul impotriva sentintelor pronuntate de tribunalele administrativ-fiscale se judeca de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, iar recursul impotriva sentintelor pronuntate de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel se judeca de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel.
(3) Reclamantul se poate adresa instantei de la domiciliul sau sau celei de la domiciliul paratului. Daca reclamantul a optat pentru instanta de la domiciliul paratului, nu se poate invoca exceptia necompetentei teritoriale.
Ingradirea proprietatii este un drept si nu o obligatie, iar in acest caz nu aveti nevoie de acordul vecinului.
Răspuns la discuția procura speciala
Actul incheiat de mandatar cu sine insusi sau cu o terta persoana pe care tot el o reprezinta ( dubla reprezentare sau autocontractul) sunt anulabile pentru dol prin reticenta.Trebuie retinut deasemenea ca mandatul se incheie intotdeauna in interesul mandantului, iar in situatia de fata mandatarul si-a vandut siesi bunul, deci actul a fost perfectat in interesul sau si nicidecum al celui pe care il reprezinta(batranul).
Răspuns la discuția preschimbare permis de conducere
La schimbarea domiciliului este necesara si preschimbarea permisului de conducere.Acest lucru este clar specificat in cuprinsul art. 24, alin (5) din oug195/2002 republicata si actualizata:
art. 24, alin (5):,,Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii.La schimbarea de catre titular a DOMICILIULUI sau a numelui...."
Răspuns la discuția antecontract casa
Oricare dintre partile antecontractului de vanzare-cumparare poate cere instantei de judecata sa pronunte, in baza art. 1073 si 1077 C. civ o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare, care va avea un caracter constitutiv de drepturi, operand transferul proprietatii de la data cand aceasta hotarare ramane definitiva.Aceasta regula se aplica doar in situatia in care in antecontract nu a existat o clauza de dezicere(razgandire) in favoarea uneia sau a ambelor parti.
Da, acest lucru este posibil daca faceti dovada locului unde va fi depozitat autovehiculul.