In mod evident fiind pe hol nu e vorba de proprietatea lui personala, ci de cea comuna. Nu a pus-o in casa (curte) si accidental filmeaza ceva de la mine. El ma vede cand intru / ies din lift permanent, asta ma deranjeaza.
Am facut o astfel de sesizare in trecut, iar raspunsul primit m-a uimit si pe mine
...
Potrivit art. 2 alin. 2 lit. c) din Regulamentul (UE) 2016/679, acest act legislativ
european nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal efectuate de către o
persoană fizică în cadrul unei activități exclusiv personale sau domestice.
În plus, considerentul 18 din Regulament stabilește că prezentul regulament nu se
aplică prelucrării datelor cu caracter personal de către o persoană fizică în cadrul unei
activităţi exclusiv personale sau domestice şi care, prin urmare, nu are legătură cu o
activitate profesională sau comercială.
...
Aveți posibilitatea de a solicita (în scris) vecinului dvs. să reorienteze camerele de
supraveghere, astfel încât să nu surprindă decât imagini de pe proprietatea sa.
Menționăm că, potrivit art. 5 alin. (1) din Procedura de primire și soluționare a
plângerilor, la depunerea plângerilor este obligatorie precizarea detaliată a obiectului
acestora, a demersurilor întreprinse de petiționar la nivelul operatorului reclamat, precum și
anexarea de dovezi în susținerea afirmațiilor.
În acest context, vă comunicăm că, la această dată, nu au fost identificate situații
de natură să atragă exercitarea competenţelor instituţiei noastre.
Camere video PERSONALE pt supraghere in holul blocului sunt legale ?
Am un vecin care a plasat o camera video spre usa apartamentului sau, dar supravegheaza in acelasi timp si liftul, si implicit persoanele care vin si pleaca la acel etaj.
Intrebarea vine intr-un anumit context - am avut o serie de conflicte cu acest vecin, care de cand s-a mutat a exagerat in multe feluri - de exemplu are deja 3 dulapuri pe hol in care isi depoziteaza lucrurile persoanale.
Daca doresc sa reclam aceasta camera, unde anume o pot face, cine ii poate interzice plasarea unei camere personale pe hol ?
Ca o mentiune suplimentara, blocul are deja un sistem video prezent - la intrarea in bloc si la et 8 cu care nu am nici o problema.
Sotul meu a primit un titlu executoriu pentru impozitul pentru o masina din 1986. Masina a existat, a avut accident in 1988, ulterior a fost dezmembrata cam tot in acea perioada. Acte nu mai exista de nici un fel, e posibil sa nu se fi facut nici un act.
Pentru prima oara de atunci am primit nota de la taxe si impozite ca avem debite restante - din 2004 pana in prezent. Am reusit sa primim un plic de la ei pentru ca si-au actualizat in sfarsit baza de date cu evidenta populatiei, si a venit la adresa actuala (ei sustinand ca au trimis notificari la vechea adresa).
Nu am deci nici un fel de act. Am solicitat la DRPCIV si am primit o adresa prin care ei confirma ca masina nu exista inregistrata pe numele sotului si nici nu a existat (fara sa precizeze o perioada sau anii verificati).
Cum ma sfatuiti sa rezolv problema, a.i. cei de la DITL sa anuleze debitele si sa scoata din evidenta masina ?
Buna ziua, am urmatoarea intrebare. E vorba de o vanzare de apartament, unde proprietarul - persoana in varsta de 68 ani, doreste anularea contractului. Cumparatorul nu este de acord.
Aceasta problema s-a pus relativ imediat dupa semnarea contractului, urmand ca vanzatorul sa restituie intreaga suma si cheltuielile aferente.
Motivul proprietarului este acela ca nu se mai poate muta in alta parte, asa cum considera initial, si doreste sa despagubeasca cumparatorul cu intreaga suma, plus eventuale costuri.
Altfel, proprietarul ramane pentru moment in strada.
Exista vreo cale legala de urmat? Avand in vedere varsta, exista vreo varianta?
As dori sa ma ajutat in urmatoarea problema.
Am pus in vanzare un ap de 2 camere, pentru care am semnat si antecontract.
Intre timp, m-am razgandit, si nu mai doresc sa vand aceasta proprietate. In ante contract este specificat ca in cazul in care ma razgandesc, voi plati dublul avansului.
Desi recunosc dreptul cumparatorului de a si recupera avansul, as dori sa stiu cum se poate proceda concret, sa nu platesc dublul avansului.
Specific ca nu doresc sa vand aceasta proprietate altcuiva, pur si simplu doresc sa o pastrez, sa nu o mai vand cativa ani, si nici nu am banii necesari sa platesc dublul avansului.
Buna ziua
as dori sa stiu care este procedura prin care pot deveni coproprietar pe casa sotului meu, cumparata inainte de casatorie. Suntem de acord amandoi din anumite motive (copii, mostenire). Care este cea mai buna varianta, contractul de vanzare cumparare e valabil?
As dori sa stiu daca exista vreo hotarare a consiliului local sau orice fel de alta lege care interzice uscatul rufelor in afara balcoanelor in Bucuresti, mai exact sector 5. Este vorba despre vecini, care desi au balcon, prefera niste sarme exterioare agatate in afara, si expun in felul asta vecinilor toata lenjeria lor mai mult sau putin intima.
Sigur ca este lipsa de civilizatie si bun simt, dar intrebarea este daca se poate da vreo amenda sau exista vreo reglementare in acest sens.