avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate costy79.ro

Activitate costy79.ro

Mulțumesc pentru răspuns.
Am trimis email către vechiul angajator pentru încetarea contractului.

Cornel Vasile a scris:

Solicitati incetarea contractului de muncă la vechiul angajator si apoi depuneti actele pentru stimulent ... intrebati la AJPIS ce documente sunt necesare.

Stimulent inserție.
Am tot căutat dar nu am găsit un răspuns la următoarea problemă:
Sunt în concediu creștere copil, copilul face 2 ani in luna noiembrie 23, angajatorul a desființat posturile disponibile și a băgat angajații în șomaj .
Eu îmi doresc să încep jobul la altă companie. Care sunt pașii pentru a primi stimulent de inserție? Cer desfacerea contractului de muncă și lichidarea la vechiul angajator, și cer noului angajator documentația pentru stimulentul de inserție?
Mulțumesc.
Revin cu o intrebare, conform codului fiscal :

ART. 50 Stabilirea venitului net anual din drepturile de proprietate intelectuală

(1) Venitul net din drepturile de proprietate intelectuală se stabileşte prin scăderea din venitul brut a următoarelor cheltuieli:

a) o cheltuială deductibilă egală cu 20% din venitul brut;

b) contribuţiile sociale obligatorii plătite.

Venitul net rezultat dupa aplicarea deducerii de 20% si contributiilor sociale se mai aplica si impozitul de 16% ?
Revin cu o intrebare, conform codului fiscal :

ART. 50 Stabilirea venitului net anual din drepturile de proprietate intelectuală

(1) Venitul net din drepturile de proprietate intelectuală se stabileşte prin scăderea din venitul brut a următoarelor cheltuieli:

Venitul net rezultat dupa aplicarea deducerii de 20% si contributiilor sociale se mai aplica si impozitul de 16% ?
Cum se calculeaza venitul net din drepturi de autor daca la sursa sau oprit :
-impozit 10%
-CAS
-CASS
-somaj
Impozitul de 6% a fost platit de mine la Administratia Financiara.
Ex. venit brut 19500/an , care este venitul net ?
Cum se calculeaza venitul net realizat din drepturi de autor ? Din codul fiscal reiese ca se calculeaza dupa cum urmeaza :

De ce am pus aceasta intrebare? Cei de la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala nu stiu cum se calculeaza !

-Venitul brut realizat pe anul 2012 a fost de 19548 lei
-Contributii (CAS, CASS, Somaj) a fost de 2118 lei
-Impozit 16% a fost de 2163 lei
Cei de la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala au calculat 19548-2118-2163=15267 la care primesc o idemnizatie de 1025lei.
Astazi cand am fost cu decizia de impunere la ei au vazut alta suma pe decizia de impunere anuala , respectiv 13520 lei care este venitul net anual, dar cei de la agentia judeteana o tin sus si tare ca acesta este venitul anual impozabil la care se scad cei 16 % !
Intrebarea este , cum se calculeaza indemnizatia pe drepturi de autor si ce suma trebuie sa primesc lunar?
Se va calcula din 15267 sau din 13520 care este trecuta pe decizia de impunere anuala, sau este alt calcul?
Ar fi indicat si cateva articole ajutatoare ca sa am docuentatia necesara cand ma prezint la agentia de plati.
PS. Copilul sa nascut cu data de 3 ianuarie 2013, iar indemnizatia o primesc cu data de 18.02.2013
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Pe anul 2012 am avut venituri din DDA, in luna februarie am depus declaratia 200, cei de la ANAF, inca nu au lucrat la decizia de impunere , iar eu sunt presat pentru depunerea documentatiei la dosarul pentru cresterea copilului. Se poate efectua plata anticipata pentru decizia de impunere aferenta anului 2012, sau ce pot sa fac ca sa pot depune documentatia necesara la dosarul de crestere a copilului ?
Revin cu o intrebare la subiectul mentionat cu privire la DDA, care nu se considera vechime in munca, dar acel stagiu de cotizare de 10.5% de ce se mai retine daca nu se considera vechime in munca?
Răspuns la discuția CONTRIBUTIE LA CAS
Am un contract pe DDA la care CASS se retine la angajator cu 1 iulie 2012, pana la aceasta data am platit eu, dar am urmatoarea problema :
- in 2012 luna Mai, am achitat catre Casa de Sanatate suma de 900 lei, din aceasta suma a fost retinuta , doar suma de 250 lei aferenta anului 2011(Octombrie, Noiembrie, Decembrie), diferenta de 650 lei au zis ca trebuie sa o deduca cei de la Administratia Financiara. Luna aceasta am trecut pe la Administratia Financiara pentru a depune declaratia 200, am intrebat si de suma respectiva de 650 lei, raspunsul a fost ca in baza de date nu reiese suma respectiva. Am toata documentatia prin care fac dovada plati CASS si retinerea sumei de 250 lei plus cei 650 care trebuie sa ii iau de la Administratia Finaciara. Ce este de facut pentru suma de 650 lei ?
Am incheiat in anul 2011 un contract pe drepturi de autor, contractul este de 1650 lei brut din care se retine CAS, CASS plus impozitul de 10%, ramane un venit net de 1300 lei . Intrebare : calculul CCC se va face la 1300 sau se va face la 1300-impozit 6% care ii virez catre ANAF ?
Pe durata CCC se va mai retine CAS si CASS ?