avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate Catrinel75

Activitate Catrinel75

Buna ziua,

Readuc subiectul in discutie intrucit tot nu m-am lamurit ce se intimpla cu acea magazie si cu spatiul dintre case.
Intre timp eu am gasit orice fel de act am putut gasi : actul initial de cumparare a terenului, autorizatia de constructie din 37, situatia juridica de la primarie, fisa bunului imobil etc ... Insa actele vecinului nu le pot vedea. Nicaieri nu se specifica ce se intimpla cu spatiul dintre case : e al vecinului integral, sau e un spatiu comun, in indiviziune, intre cele 2 imobile.

Legat de acest spatiu comun eu am in « magazia » respectiva fosa ( haznaua ) casei. Streasina casei mele da in acest spatiu intre case. Burlanul casei da tot acolo. Am ferestre ( mari ) in zidul dinspre vecin.
Vecinul a inchis spatiul dintre case cu o poarta si zice ca acolo e spatiul lui. Deci eu nu pot avea acces acolo.

Cum pot avea eu acces la canal, la burlane, la zidul casei ?
Ma intereseaza in mod special daca exista vreo prevedere legala ( citeam ceva de picatura streasinii ) ? Nu ma interereaza sa ajung la un proces cu vecinul. Ma intereseaza sa stiu doar daca exista undeva o prevedere care sa-mi dea « din oficiu » dreptul de a avea acces in curticica dintre case.

Răspuns la discuția Mansardare
Da, primul si primul lucru tb sa mergeti la primarie sa cereti un certificat de urbanism.
Acolo se specifica exact ce e de facut si ce acte aveti nevoie.
Insa aveti nevoie si de aceptul vecinului de la parter pt mansardare.
Buna ziua,
cine este in fapt proprietarul unei troite?

Pe scurt: parintii mei au construit acum aprox 20 ani o troita intr-un sat.
S-a sfintit, s-a facut ce e de facut. Nu a existat insa un act de donatie a troitei catre biserica.
Troita se afla pe drumul public, la rascruce de drumuri.
In acest caz cine este proprietarul: parintii mei, biserica sau primaria?
Răspuns la discuția Realizarea releveu boxe incomplet
Pai boxa aia a cui e? A dvs sau a lui?
Daca e a dvs spargeti lacatul.

Am avut si eu situatie asemanatoare, cu vechiul proprietar.
Cind a facut cadastrul nu a masurat bine podul. Apoi ne-a vindut.
Eu am refacut cadastrul si apoi am mers cu vechiul proprietar la notariat, unde am facut un act aditional la contract si unde s-au specificat foarte clar toate camerele, boxele, podul, beciul etc.
Răspuns la discuția Intrebare privind constructiile
Duceti-va repede la primaria sect 2, serv. urbanism sau serv. disciplina in constructii si explicati-le situatia.
Si cereti sa consultati autorizatia de constructie.
Daca e nevoie faceti si o plingere scrisa.

Va dati seama ca cei care construiesc blocul au totusi ceva acte in spate. Dar ca si probabil au si uns pe cine trebuie.
O distanta intre blocuri, de 1 m este extrem extrem de mica.
Ce se intimpla in caz de cutremur? Sau incendiu, cind ar tb intervenit pe exterior?

Se poate intocmi si un studiu de insorire.
Insa cel mai bine luati legatura cu toti vecini si impreuna cu administratorul faceti ceva.
dianacrisan a scris:

Buna ziua,

Din pacate nu le-a stiut.... am fost la urbanism, la arhitecta sefa de acolo, dupa ce ne-a eliberat certificatul(plin de erori) si a zis ca e obligatoriu sa lasam distanta de 3m fata de vecin, asta fara nici o explicatie.
Am cautat peste tot(in codul civil, pesite-ul primariei, pe net) si nu am gasit nici o reglementare in acest sens, de aceea am crezut ca poate sa ma ajute cineva de pe acest forum.

Ce scrie exact in cerificatul de urbanism?
Pt ca exact ce scrie acolo, asa tb facut: retras la est 3m, calcan la vest, parter+1 ... samd.
Aceste retrageri sint reglementate de planurile urbanistice generale/zonale ale fiecarui oras.
[ link extern ]
Numai ca nu vad clar unde sint descrise retragerile. Cica sint reglementate de art.17 din RUG.
Dar in Bucuresti cam asa e: retrageri de 3m.

Daca nu scrie in cert. de urbanism nimic cred ca se poate face o cerere la urbanism in care sa vi se raspunda in scris care sint retragerile minime si unde exact sint ele reglementate.
Nu imi zice si mie nimeni va rog ce acte am voie sa copiez?
Am fost la judecatorie, am depus cerere si m-au programat pt o alta zi pt a consulta dosarul.
Mai departe cum se procedeaza? Mi se pune la dispozitie dosarul si eu il studiez in arhiva?
Iar apoi fac copii dupa actele pe care le doresc? Pot sa copiez tot dosarul?:)
Nu, nu inteleg.
Se elibereaza de la biroul de carte funciara sau de la oficiul de cadastru?
E vb de vecinul meu, intr-o curte comuna. Nu sint delimitate clar limitele.

Si asa cum se poate obtine un extras de informare din cartea funciara, se poate obtine si certificatul? Din ce citesc mai jos se pare ca nu pot eu obtine informatii despre altcineva.
Eliberarea certificatului de sarcini
- Cerere tip;
- Certificat fiscal;
- Copia ultimului act prin care s-a transmis sau s-a constituit dreptul de proprietate;
- Dovada platii tarifului.