Daca obiectul testamentului il reprezinta toate bunurile matusii atunci intra si concesiunea acestui loc de veci. Daca nu, atunci vi se va elibera un certificat de mostenitor separat pentru aceste locuri. Intrebati la un notar eventual.
Nu va suparati ca va intreb, dar de unde aveti dumneavoastra acesti bani? Ati muncit in timpul casatoriei alaturi de sot, i-ati primit de la cineva, sunt o mostenire? Pentru ca daca aveti acte ca acesti bani sunt numai ai dumneavoastra - de exemplu primiti ca mostenire, se schimba datele problemei.
1. Sotul supravietuitor nu face parte din nici o clasa de mostenitori, dar vine in concurs cu acestea la succesiune. Sotii nu sunt rude intre ei.
2. Sotul supravietuitor mosteneste o anumita cota din toata averea sotiei (tot ce detinea ea personal, bun mobil sau imobil, datorii, etc. indiferent de sursa acestora), cota care variaza in functie de clasa de mostenitori cu care vine in concurs. Deci dupa moartea sotiei, sotul mosteneste o parte din acea mostenire.
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa sora bunicii si trebuie sa vedeti cine o mosteneste. Daca a a vut copii, soti, nepoti s-ar putea ca ei sa o mosteneasca.
Poate elibera copie dupa procura doar partilor pe baza actului de identitate - deci doar mandatarului si mandantului (sau eventual succesorilor lor). In acest caz proprietarul actual nu poate primi o copie.
Si eu sunt de aceeasi parere. Cred ca in acest caz functioneaza madatul tacit la cumparare. Sa inteleg ca ar avea ca izvor art.31 lit.b? Ca donatie? Nu cred ca intentia societatii organizatoare a fost donatia, ci vanzarea a cat mai multe produse.