avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate ursansorin

Activitate ursansorin

buna ziua, am inca in calitate de chirias fara contract la un ap. in regim ANL , am pierdut procesul cu primaria si urmeza evacuarea mea din casa , intre timp am achitat toate datoriile. Apartamentul urmeaza sa fie repartizat la o alta persoana ( proces ce o sa dureze mult timp cred ca vreo 4 luni de zile ) sau poate fi scos la vanzare....am dreptul si eu sa pot sa il cumpar?

grosuanatolie a scris:

Penalitatile de intarziere conform codului fiscal sunt de 0.01% pe zi de intarziere.
Trebuie vazut contractul si discutat concret.

in contract la art. 6 spune ca pt neplata chirie chirie se aplica penalitati ce se calculeaza conform legislatiei in vigoare.....cam sec ? dar primaria mi a calculat penalitati in valoare de 0,5% pe zi si nu 0,1% pe zi asa cum ar fi trebuit

Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs.
buna ziua ...platesc lunar o chirie de 465 lei inca din 2009 .cand salariu era minim sub 800 lei .in anul 2010 2012 am ajuns somer. am divortat mi a murit mama toate acestea au avut costuri perioada de timp am platit chiria sporadic. cei de la primarie imi calculeaza penalitati de 0.5% pe zi ceea ce nui normal in lege spune de 0.01% . datorii la intretinere nu sunt. dar vreau sa stiu sigur si dintr o sursa sigura. nu vreau pomana vreau sa platesc dar nu 70 mii de lei
Am un contract de inchiriere la un apartament de la ANL, cu primaria. In contract nu scrie nimic despre cuantumul penalitatilor. " Pentru neplata la timp a chiriei, se vor calcula penalitati de intarziere conform legislatiei in vigoare".
Primaria mi-a calculat penalitati de 0,5% pe zi. Astfel ca la o datoriei de 6 mii de lei am ajuns sa am de platit 64.610.08 lei

As vrea sa ma ajutati concret ca cei de la primarie mi-s pus poprire pe salariu.
Buna ziua, am si eu doua intrebari si va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc anticipat.
Din 2003 detin in regim de inchiriere o locuinta ANL. In anul 2011mi-a fost majorata chiria 70 de lei la 463. in acelasi an din motive temeinice (somaj, boala si criza financiara) nu am putut plati chiaria. In anul 2012 am achitat 4 mii de lei iar din 2013 sunt la zi cu chiria. In present inregistrez o datorie de 32 de mii de lei din care 6 mii de lei reprezinta debitul real iar restul sunt penalitati. In noiembrie 2014 am fost actionat in judecata de catre primarie. De aici se naste intrebarile:?
1) penalitatile pot depasi debitul?
2) avand in vedere ca in mare parte datoria este din 2011 ea se supune regimului de prescriere?
Buna ziua numele meu este sorin si am o intrebare: Mama mea a decedat in iulie 2012, anterior decesului a contractat un credit in valoare de 2000 de lei ( a cumparat un pat matrimonial pentru o persoana necunoscuta de noi copii prin TBI Leasing). Precizam ca mama nu are nimic pe numele ei, ea in ultimul an din viata a locuit la mine. Am facut cercetari sa descoperim pentru cine a cumparat patul dar nu am reusit sa dam de urma. Acum cei de la TBI Leasing ne cer noua copiilor sa le platim datoria. Intrebarea este noi suntem obligati sa achitam? Mentionez ca nici noi nu avem mare lucru decat un salar mic. Oare la orice contract bancar nu se semneaza si o asigurare de viata , mai ales ca mama avea 71 de ani cred ca se impunea semnarea unui asfel de contract pe langa cel de imprumut.

Va rog frumos ce sfaturi imi dati. Va multumesc anticipat
buna ziua am si eu o rugaminte sa ma ajutati intr-o chestiune. In fapt am divortat in anul 2009, printr-o declaratie notariala data de subsemnatul mi-am dat acordul ca fost sotie sa imi poarte numele, lucru certificat si de instanta de judecata. Se mai poate face ceva ca fosta mea sotie sa revina la numele de domnisoara acuma dupa 3 ani de la divort. mentionez ca as avea motive ?

Va multumesc anticipat
cu respect Ursan Sorin

Buna ziua as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj daca am stat 3 ani in concediu de ingrijirea copilului. Precizez ca firma la care am lucrat a dat faliment?

multumesc anticipat
Sunt divortat din culpa comuna, impreuna avem un ap cu 3 camere de la ANL. Fosta sotie a plecat de acasa in data de 30.11.2009 pe 14.01.2010 sa terminat procesu. Acuma ea cere atribuirea beneficiului contractului de inchiriere si evacuarea mea din casa. Mentionez ca ea nu a contribuit la plata intretinerii decat partial la plata energiei electrice restul plateam eu. Impreuna avem si 2 copiii minori.Eu sunt titularul contractului de inchiriere in spatiu mai este trecuta fosta sotie copii si mama mea Ma intereseaza daca pot fi evacuat din casa?

Va multumesc anticipat