Buna ziua , detin un garaj privat in subteranul blocului ptr care imi platesc taxele , respectiv impozitul . Vecinii din lateralul caii mele de acces, cu masini care depasesc locurile lor de parcare, parcheaza de cele mai multe ori, iesiti in afara, ceea ce imi ingreuneaza iesirea din garaj, trebuie sa fac foarte multe manevre si la limita. Exista vreo modalitate legala de a-i atentiona? Multumesc
Bună ziua,
Am o întrebare referitoare la serviciile unui stomatolog. După 4 luni de tratament, cu plata la zi pentru fiecare serviciu, medicul m-a informat că mi se vor face coronițe din zirconiu(fara să mă întrebe in prealabil daca și eu vreau acest lucru). Mi s-au spus prețul, foarte mare pentru mine, și eu am întrebat dacă există altă varianta mai ok la preț. Amprenta pentru lucrare era luată în acest moment.Dupa doua săptămâni, in care nu am primit nicio informație daca este sau nu gata lucrarea, am căutat alt medic care mi-a spus că poate continua aceasta lucrare (costuri mai mici ale cabinetului). Am sunat la vechiul cabinet, și mi s-au spus că nu pot renunța in acel moment, că deja s-au făcut un suport de metal pe care ar trebui să-l achit. (Aprox jumătate din valoarea totala a lucrării, care, potrivit actualului medic este foarte mult și nu este suma reală). Ce pot face în situația aceasta? Medicul vechi poate face ceva să mă oblige sa achit aceasta sumă pentru un serviciu pe care eu nu-l vreau și nici nu beneficiez de el? Multumesc
Am facut o comanda online, de la un magazin din Germania. Din cauza unor probleme logistice, asa cum au declarat ulterior reprezentantii magazinului, comanda nu a fost livrata.
I-am contactat in mai multe randuri, pentru a-mi fi restituita suma, fara niciun rezultat.
Exista vreo institutie careia sa ma pot adresa?
Multumesc!
Actele originale raman la notar pana la dezbaterea succesiunii? Vorbesc in numele unui mostenitor care nu locuieste in orasul in care defunctul a avut ultima locuinta. De asemenea, ma mai intereseaza daca la depunerea actelor trebuie sa fie prezenti toti mostenitorii. Multumesc.
Buna ziua,
Imi poate explica cineva, va rog, care sunt pasii dezbaterii unei succesiuni? Pentru programarea prealabila trebuie toate actele in original?
Multumesc!
Buna ziua,
Din data de 8.06.2015, compania la care lucram a decis incetarea activitatii si, implicit, incetarea cntractului meu de munca.
In prezent, sunt o persoana neasigurata CAS.
Am nevoie de o adeverinta de la medicul de familie pentru inscrierea la un curs de calificare. Asistenta medicului de familie mi-a cerut sa-i aduc adeverinta de la locul de munca pentru a vedea ca sunt asigurata. I-am mentionat ca nu mai lucrez momentan.
Intrebarea mea este pot avea medic de familie daca nu sunt angajata/implicit neasigurata?
Multumesc!
Buna ziua,
Am fost instiintata de desfiintarea punctului de lucru in care lucrez si notificata cu preaviz de 20 de zile. Problema este ca punctul de lucru se desfiinteaza cu data de 1 iunie 2015, iar eu am fost notificata cu data de 11.05.2015. Am intrebat la HR ce se intampla cu celelalte zile pe care nu le pot lucra in punctul de lucru din cauza desfiintarii acestuia. Firma mai are un alt punct de lucu in oras. Mi s-a spus ca pot merge acolo sau imi pot lua concediu de odihna. Este legal acest lucru? Nu ma intereseaza sa merg la celalalt punct de lucru si nici sa -mi iau concediu de odihna (as prefera ca acest concediu sa-mi fie patit).
Multumesc!
Buna ziua,
Tatal meu a decedat anul acesta. Suntem 3 copii. Mama detine un apartament cu 3 camere. Toti trei dorim sa-i cedam mamei partile noastre pentru ca apartamentul sa-i ramana ei pentru a-l putea vinde. Doresc sa stiu care sunt pasii de urmat si in cat timp de la deces se poate face aceasta succesiune.
Multumesc!
Buna ziua,
Am cumparat un aparat de gatit care, dupa 3 utilizari, nu mai functioneaza. Produsul l-am cumparat dintr-un magazin online. Am contactat magazinul de la care l-am achizitionat. Raspunsul pe care l-am primit a fost ca produsul nu poate fi returnat deoarece nu se incadreaza in conditiile regulamentului de retur .(produsele destinate prepararii hranei nu pot fi returnate).Pentru aducerea la conformitate va rugam sa va adresati departamentului service sau oricarui magazin din care l-am achizitionat. mentionez ca l-am cumparat acum 2 saptamani. Problema este ca nu doresc sa merg cu produsul din service in service, pur si simplu doresc banii inapoi. Am dreptul si castig daca merg la OPC pt a-i reclama?
Multumesc!