avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate vuvuzela

Activitate vuvuzela

In situatia in care o societate comerciala din SUA, asociat persoana juridica al unei societati in Romania isi transmite partile sociale unei societati comerciale elvetiene,in urma acestei tranzactii rezultand venituri impozabile, societatea din SUA se poate prevala de prevederile art. 67 alin. 3 lit. b din Legea 571/2003 privind codul fiscal si de Decretul nr. 238/1974 prin care s-a ratificat intre conventia privind evitarea dublei impuneri intre Romania si SUA si sa nu platesca impozit in Romania? Mentionez ca asociatii persoanei juridice din SUA detin certificat de rezidenta fiscala pe persoana fizica nu pe societate.
Buna seara,

In cazul in care se achizitioneaza marfa de la un depozit din Cluj Napoca( unde exista un punct de lucru al unei societati comerciale din Bucuresti avand atribuit un cod fiscal, distinct fata de cel al societatii) care cod fiscal trebuie sa apara in jurnalul de cumparari si in declaratia 394, cel al societatii din Bucuresti sau codul fiscal atribuit punctului de lucru din Cluj Napoca. Mentionez ca furnizorul si-a raportat livrarea de pe codul fiscal din Bucuresti? Este corect asa? Ma puteti ajuta cu un temei legal in aceasta problema? Va multumesc anticipat pentru orice detaliu pe care mi-l puteti furniza.
Răspuns la discuția Transfer firma pe alt proprietar
Daca sunteti student cel putin in anul 2 sau masterand la vreo forma de invatamant autorizata/acreditata si varsta sub 30 de ani puteti sa va infiintati o firma in conditiile HG 166/2003. Detalii aici: www.onrc.ro.
Infiintarea unei SRL ajunge cu un capital social de minim 200 ron la 1000 ron.
Ma poate ajuta cu sintagma care urmeaza dupa inscrierea in actul constitutiv al unei societati comerciale a activitatii principale: ,, 6492 - Alte activitati de creditare". Nu mai stiu exact - ,, bunuri in gaj" sau ,, servicii de amanetare si gaj" - asa cum o solicita BNR? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția ore suplimentare prestate sambata
asta inseamna ca, in cazul meu, o sa consider cele 4 ore lucrate sambata ca fiind ore suplimentare si o sa le platesc cu un spor de 100%?
de asemenea vreau sa va intreb daca sporul pentru ore suplimentare trebuie trecut in revisal?
Daca un angajat incadrat cu norma intreaga (8 ore/zi; 40 ore/sapt) presteaza 4 ore suplimentare sambata, cum se procedeaza:
- trebuie sa i se plateasca cele 4 ore suplimentare cu un spor de 175-100% sau trebuie sa primesca alta zi libera in loc de sambata pentru ca i-a fost afectat repausul saptamanal?
Răspuns la discuția salariati cu timp partial
de exemplu daca un angajat cu 4 ore lucreaza sambata si duminica, repausul saptamanal fiind luni si marti, intr-o luna cu 21 de zile lucratoare, timpul de munca ar trebui sa fie 84 de ore, dar lucrand dupa programul mentionat mai inainte timpul de lucru poate fi mai mare, de exemplu 92 de ore, iar acest angajat nu are voie sa faca ore suplimentare.
Un angajat incadrat cu timp partial (4 ore) poate lucra in baza unui contract de munca sambata si duminica(repausul saptamanal urmand a fi luat in cursul saptamanii) avand in vedere ca acesta nu are voie sa faca ore suplimentare si trebuie sa aiba o repartizare a timpului de lucru?
Cum se inregistreaza cheltuielile de constituire ale unei sucursale(firma mama este in Ungaria), in contabilitatea sucursalei sau a firmei mama?
Daca se inregistreaza in contabilitatea sucursalei, atunci banii cheltuiti pt. infiintarea ei pot fi adusi ca si aport in contul 4551(se poate face nota contabila 5311=4551 in acest caz)?
Profitul sucursalei cum va fi transferat catre firma mama?
Ma puteti lamuri ce bani pot fi transferati catre firma mama sau invers folosind contul 481?
Multumesc anticipat pentru orice idee in acest sens.
Conduc evidenta contabila la un magazin cu amanuntul si nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: de la un furnizor am doua facturi:
1. Prima factura pentru care s-a facut receptie si s-a stabilit un pret de raft pentru fiecare produs;
2. A doua factura pentru care s-a facut receptie, dar nu s-a stabilit un pret de vanzare pentru produse pentru ca se dau gratis impreuna cu produsele de pe prima factura.( promotie 1+1)
Mentionez ca a doua factura este cu valoare 0, in sensul ca s-a acordat discount pe factura exact cat este valoarea produselor.
Intrebare: cum se inregistreaza in contabilitate a doua factura? Stiu ca discountul merge pe contul 767; produsele de pe aceasta factura cred ca nu ar trebui sa fie evidentiate in contul 371 atata timp cat ele se dau gratis. Multumesc celor care imi vor da un raspuns sau o idee salvatoare...