avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate vio_f

Activitate vio_f

Discuție CEC depuneri
Buna ziua.
Am gasit de curand , carnet de CEC (libret de economii), care este pe numele meu din 1999. Am la sold trecut suma de 10.000 lei, din anul 1999. As dori sa stiu daca mai am banii acestia in contul de economii de la CEC si ce valoare au acuma? Oare merita sa ma duc sa intreb la banca CEC?? Astept un raspuns , va multumesc.


Buna ziua.
Am gasit de curand , carnet de CEC (libret de economii), care este pe numele meu din 1999. Am la sold trecut suma de 10.000 lei, din anul 1999. As dori sa stiu daca mai am banii acestia in contul de economii de la CEC si ce valoare au acuma? Oare merita sa ma duc sa intreb la banca CEC?? Astept un raspuns , va multumesc.
Buna ziua.
Am primit o citatie de chemare in instanta. Am un proces cu fostul sef de la servici, (in urma unui control de programe cu licienta, pe calculatorul meu si inca doi colegi de-ai mei, se afla un program fara licienta , care era instalat de altcineva, dar dupa ce au plecat cei de la control, seful ne-a pus sa facem o declaratie precum ca noi am instalat programul, asta amenintandu-ne ca ne da afara daca nu facem declaratia, si noi am facut acea cerere, nestiind ce ne asteapta #-o. Dupa care am deschis un proces pentru ca ni sa dat o amenda si noi nu am vrut sa o platim, pt ca nu e firma noastra ca sa platim noi , ci e firma lui, corect? ). In citatie scrie ca sunt chemata in instanta , in calitate de petenta , in proces cu fostul sef in calitate de intimat pentru Fond - plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata . Ceea ce vreau eu sa stiu ce inseamna ceea ce e scris in Citatia pe care am primit-o, ce ma asteapta? va rog sa-mi raspunde-ti pe intelesul meu. Nu am rabdare ca sa vorbesc cu av. meu, pana atunci daca poate cineva sa ma lamureasca. Multumesc.
Daca pe fisa fiscala am in luna decembrie 2009 trecut 0 ( pe luna decembrie am fost toata firma trecuta in somaj tehnic ,adica 75% platiti) , mai pot beneficia de venitulde indemnizatie copil cu cele 12 luni anterioare nasterii???? Eu nasc in septembrie 2010 , si-mi trebuie venitul pe ultimele 12 luni. Avand in vedere ca OUG 148 prevede:
Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) şi-au însoţit şoţul/soţia trimis/trimisă în misiune permanentă în străinătate;
b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;

Adica trebuie sa am 12 luni fix de PFA ca sa pot adauga si venitul de PFA la indemnizatie. Eu am fost la Directia Muncii si Protectie Sociala si mi-au zis ca-mi trebuie veniturile realizate in ultimele 12 luni impozabile, pentru a calcula indemnizatia.
Va rog frumos, daca poate sa-mi raspunda cineva daca....ca sa poti beneficia si de venitul de la PFA , plus cel de la servici adunate, pentru indemnizatia de copil, trebuie ca PFA-ul sa il ai deschis de minim 12 luni sau se poate si mai putine luni. Eu il am deschis din martie 2010 si in septembrie vreau sa-l inchid pentru ca la sfarsitul lunii nasc.( deci am 7 luni de PFA) Pot beneficia de indemnizatie cu venitul de la servici si cel de la PFA adunate??? Va rog dati-mi un raspuns . Multumesc.
Nu exista autorizatie de constructie a teraselor si le-a venit o amenda anul trecut. Ma gandeam sa mai fac o sesizare la primaie si poate vine si le darama sarpantele, si atunci va fi toata terasa blocului o proprietate comuna pt toti locatarii si vor fi nevoiti sa punem bani pt reparatia terasei... Oricum nu vor sa semneze pt reparatia terasei (pe un tabel facut de mine pentru a putea drumul la reparatia terasei) , zic ca nu au bani , ca ei nu stau la 4 .... .intr-un cuvant nu-i intereseaza!! :sorry:Nu stiu ce sa mai fac???? :wassat
Problema e ca presedintele asociatiei de proprietari e vecin cu noi in scara si ar sti treaba asta dar nu a facut nimic pana acuma , chiar si seful de scara. Si in al doilea rand nu avem inca infintata o asociatie de proprietari , e in curs de aprobare.
Eu stau la etj 4 , terasa blocului , deasupra mea mai exact,a devenit degradabila si cand ploua am inundatii in casa. Conform legii este proprietate comuna si ar trebui toti locatarii sa punem bani pt reparatii. Vecinii mei de la etj 4 si-au facut toti 3 sarpante (nelegale, acuma cativa ani) . Am facut un tabel pt vecinii de pe tronsonul meu pt a semna sa punem bani toti 5 de pe tronson sa reparam terasa cu membrana, prin asociatie ni se va adauga la intretinere in 4 rate o suma din cea totala a costului de reparatii ,dar unii dintre ei nu vor sa semneze #-o cica ei nu au treaba cu terasa , respectiv vecinul de la etj 1 si etj 3. Ce ma sfatuiti sa fac? :worthy: Deocamdata noi , vecinii de pe tot blocul (3 scari), vrem sa ne facem asociatie de locatari , ceea ce dosarul e in curs de aprobare, momentan suntem luati de o asociatie de blocuri.
Am o vecina care tine in chirie oameni. Dar am observat ca nu ii trece la intretinere. Unde ar trebui sa ma duc sa o declar ca tine persoane in apartament fara a fi trecute la intretinere?? Va rog sa-mi dati un raspuns concret.