Sunt mai multe aspecte ce trebuie lamurite. In primul rand, daca imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei. Daca a devenit proprietatea parintilor dv. in timpul casatoriei, atunci se considera bun comun, iar in cadrul unui divort, instanta va stabili ca unul dintre acestia, cel mai probabil mama, sa pastreze in posesie imobilul, iar tatalui dv sa i se acorde o suma (numita sulta), ca si compensatie pentru dreptul sau.
Un alt aspect este acela ca, fiind ipotecat imobilul datorita creditului, banca este cea care dispune imobil, in situatia in care creditul nu este achitat. Imobilul nu poate fi vandut in toata aceasta perioada, fara acordul bancii.
Apelati la un avocat in vederea redactarii cererii de divort si a reprezentarii dumneavoastra, adaugand in cuprinsul cererii si faptul ca, sunteti de acord cu stabilirea domiciliului minorilor la mama, urmand ca instanta sa stabileasca o pensie alimentara de o treime din venitul dumneavoastra.
Chiriasul are dreptul la despagubiri cu privire la imbunatatirile pe care le-a adus imobilului respectiv, astfel ca in instanta, in masura in care poate dovedi cu inscrisuri acest aspect, instanta este obligata sa ia in considerare aportul valorii adus, si, in urma unei expertize, sa decida in consecinta.
Practica instantelor nu acorda daune morale in acest sens, ci numai cuantumul salariului pe care nu l-ati primit potrivit contractului cu angajatorul, echivalentul orelor suplimentare...etc.
Interveninetii au calitatea de parti in cadrul dosarului in care ati fost numita expert de catre instanta de judecata, in acest sens, este necesar sa raspundeti clar la obiectivele stabilite in cadrul raportului de expertiza lasand la o parte calitatea partilor din dosarul civil.
OPC in aceasta situatie este competent din punct de vedere material, in acest sens, este necsar sa asteptati ca inspectorii sa faca demersuri privind plangerea dv. Mai mult decat atat, puteti recurge la o actiune in instanta in vederea recuperarii si acordarii de daune interese.
Pentru ca, potrivit Noului Cod Civil, regula o constituie exercitarea autoritatii parintesti in comun. Totusi, instanta trebuie sa stabileasca domiciliul minorului la unul dintre parinti, in functie de criteriile pe care le-am mentionat anterior.
Proband ceea ce ati invocat prin cererea adresata instantei de judecata.
Tineti cont si de faptul ca, inainte de a pronunta sentinta, instanta va lua in considerare interesul superior al minorului fata de mai multe aspecte, printre care si veniturile pe care le obtin parintii, atasamentul minorului fata de acestia, precum si de conditiile efective de existenta pe care acestia le detin.
Prin urmare, termenele de exercitare a cailor de atac au fost implinite.
Se pune problema daca aveti interes de a ataca sentinta sau aceasta va este favorabila.
Trebuie sa verificati data la care s-a comunicat aceasta sentinta.
Caile de atac se pot exercita in intervalul unor termene stabilite de lege. Puteti merge la instanta de fond si obtine aceste informatii, eventual si o fotocopie a sentintei, iar in situatia in care aveti interes sa formulati vreo cale de atac, puteti formula o cerere de repunere in termen invocand si anexand probe pentru motivul pe care l-ati mentionat anterior.