avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate Liciu Melu

Activitate Liciu Melu

Trebuie sa ai 5 ani vechime ca jurist pentru a sustine examenul de primire in barou ca avocat definitiv. vechimea se probeaza cu adeverinta de la Colegiu.

Ordinele ministrilor sunt acte normative.
Răspuns la discuția Intrebare Poprire
Executorul are obligatia de a urmari veniturile realizate si de a dispune, prin adrese inaintate societatii, incetarea popririi. Retinerea unei sume in plus reprezinta un abuz.. Societatea are obligatia de a retine 1/3 din venituri pana in momentul in care executorul dispune in scris incetarea executarii.
Sesizati in scris executorul judecatoresc, cereti incetarea executarii si restituirea sumelor retinute in plus.
Inaintati plangere penala impotriva executorului care retine in mod abuziv sume din venituri.
Inaintati sesizare la Camera executorilor.
Aveti sanse foarte mari.
Cereti, de la administrator, o situatie cu restantele din care sa rezulte ca proprietarii nu sunt la zi cu datoriile (sau gasiti un alt mijloc de proba a acestei situatii). Discutati cu proprietarii o reziliere amiabila. Aratati-le faptul ca au ascuns adevarul si faptul ca, prin declararea unei sume mai mici, au comis un act de evaziune. Dar si dvs. ati fost de acord cu declararea unei sume mai mici??? In concluzie incercati o reziliere amiabila, este in interesul ambelor parti.
Răspuns la discuția concediere art 75 codul muncii
Aveti dreptul la un preaviz de 20 zile calendaristice. Daca refuzati nu se poate intampla nimic grav, cel putin dpdv legal.
Dar inteleg ca au fost de acord sa plecati in concediu?
Fiti va rog mai explicit.
Succes
Răspuns la discuția intampinare la somatie de plata
Am inteles ulterior ca este vorba de o Somatie de plata.
In acest caz nu puteti inainta Reconventionala.
Nu patiti nimic daca nu inaintati intampinare si nici daca nu va prezentati la proces.
Din motive ce tin de principii, va recomand totusi sa participati la proces sau sa trimiteti o cerere in care sa precizati dosarul si termenul si prin care sa solicitati instantei judecarea in lipsa dvs.
Răspuns la discuția intampinare la somatie de plata
Prin intampinare trebuie sa combateti cele aratate de reclamant in actiune, cu argumente de drept si de fapt. Altel spus, va aparati. E bine sa depuneti intampinare. Daca nu depuneti, nu patiti nimic, dar sansele sa pierdeti procesul cresc.
Daca aveti ceva de imputat reclamantei inaintati si o cerere reconventionala, aratati ce obligatii nu si-a indeplinit si cereti rezilierea contractului. Poate totusi identificati mijloace de proba: martori, fax-uri, mail-uri etc. Nu aveti cum sa probati faptul ca vi s-a propus rezilierea contractului?. Aceste convorbiri se inregistreaza si societatile de telefonie le utilizeaza in procese. Cereti instantei ca sa depuna convorbirea. Mai ganditi-va.
Succes.

P.S. Sa depuna textul convorbirii reclamanta.
Răspuns la discuția ANGAJARE
Da, este legal. Dar nu este exclus sa fiti intrebata: cand lucrati cele 8 ore si cand cele 4? in care interval orar? le lucrati efectiv pentru a fi remunerata pe masura?.
Din punctul meu de vedere Legea are deficiente. In realitate nu poti lucra in acelasi timp la 2 locuri de munca si nu poti pretinde ca cele 4 ore le lucrezi la scoala dupa orele 16 sau 17.
Logica nu a functionat cand a fost aprobata Legea 53 / 2003, din diverse motive.

P.S. Situatia nu are nicio legatura cu cumulul de functii.


Răspuns la discuția Stagiul de cotizare
Da, este cosiderat stagiu de cotizare. In principiu, pentru fiecare an de conditii speciale se acorda 3 luni; exista un ordin MApN, voi verifica, dar mai dati amanunte (unde ati lucrat in conditii speciale?).
Răspuns la discuția Schimbare conditii de munca
Orice modificare a conditiilor de munca, orice modificare a elementelor CIM, trebuie adusa la cunostinta angajatului, in scris (obligatia de informare).Vedeti Legea 53/2003 - Codul Muncii.