Andrei177 a scris:
La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de rigips(mascata de fostul proprietar - nu din constructie). Dupa terminarea lucrarii administratorul blocului mi-a spus ca restul reparatiilor ma privesc - adica refacerea acelui perete de rigips - deoarece nu este din constructie.
Va rog sa-mi spuneti in care lege este prevazut ce se plateste si ce nu la o astfel de reparatie. Daca se lucra la una din bai eram obligat sa pun faianta din nou pe banii mei? Multumesc anticipat.
Am o problemă cu administrația blocului la fel ca în cazul de mai sus. O conductă de apă pluvială a fost înfundată cu resturi căzute pe coloană de la anveloparea terasei (cred!) și atunci când a venit o ploaie mai mare, ca acum 3 săptămâni, mi-a refulat în debara(pe acolo trece conducta) pe la gura de vizitare, udând jumătate de perete și coloana falsă din rabitz și tencuială fiind așa mascată din
construcție.
Administrația a venit, a demolat construcția falsă prin care trecea conducta, a tăiat secțiunea care era înfundată (fiindcă nu au putut să o desfunde) și au înlocuit-o cu alta, înștiințîndu-mă că refacerea peretelui de mascare fals și zugravirea celui inundat e treaba mea.
Repet, peretele fals (rabitz+tencuială) e prevăzut din construcția blocului.
Întrebare: este administrația obligată să îmi aducă construcția la starea inițială (refacereperete fals +zugraveala) și dacă da, care e baza legală?
Mulțumesc.