avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate Dacos

Activitate Dacos

Răspuns la discuția Arhiva Maternitatii Caritas
Va mulțumesc foarte mult, doamnă.
Un An Nou mai bun și multă sănătate.

Savoiu Camelia a scris:

Buna ziua,
Da, am cerut pe emai si am ridicat copia actelor de la sediul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Bucuresti (ASSMB), aglat in Piata Unirii, vizavi de Horoscop. Obtineti informatii actualizate despre cum sa procedati sunand la tel.0213101059

Dacos a scris:

Buna ziua!
Doamna Savoiu ati rezolvat ceva? Si eu as fi interesat de obtinerea unui act asemanator dar din 1973,



Răspuns la discuția Arhiva Maternitatii Caritas
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Doamna Savoiu ati rezolvat ceva? Si eu as fi interesat de obtinerea unui act asemanator dar din 1973,
Răspuns la discuția Reparatii parti comune la bloc
Andrei177 a scris:

La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de rigips(mascata de fostul proprietar - nu din constructie). Dupa terminarea lucrarii administratorul blocului mi-a spus ca restul reparatiilor ma privesc - adica refacerea acelui perete de rigips - deoarece nu este din constructie.
Va rog sa-mi spuneti in care lege este prevazut ce se plateste si ce nu la o astfel de reparatie. Daca se lucra la una din bai eram obligat sa pun faianta din nou pe banii mei? Multumesc anticipat.


Am o problemă cu administrația blocului la fel ca în cazul de mai sus. O conductă de apă pluvială a fost înfundată cu resturi căzute pe coloană de la anveloparea terasei (cred!) și atunci când a venit o ploaie mai mare, ca acum 3 săptămâni, mi-a refulat în debara(pe acolo trece conducta) pe la gura de vizitare, udând jumătate de perete și coloana falsă din rabitz și tencuială fiind așa mascată din construcție.
Administrația a venit, a demolat construcția falsă prin care trecea conducta, a tăiat secțiunea care era înfundată (fiindcă nu au putut să o desfunde) și au înlocuit-o cu alta, înștiințîndu-mă că refacerea peretelui de mascare fals și zugravirea celui inundat e treaba mea.
Repet, peretele fals (rabitz+tencuială) e prevăzut din construcția blocului.
Întrebare: este administrația obligată să îmi aducă construcția la starea inițială (refacereperete fals +zugraveala) și dacă da, care e baza legală?
Mulțumesc.

Buna seara!

As dori sa inchiriez locuinta unei firme dar nu pot din cauza vecinilor ce nu vor sa isi dea acceptul (stau intr-un imobil cu 4 apartamente luat pe L112 dar am intrare separata, curtea fiind comuna). Intrebare: daca imi iau numar postal separat mai am nevoie de acceptul vecinilor pt. inchiriere spatiu pentru sediul firmei?
Multumesc.
Răspuns la discuția loc de parcare resedinta
De 2 ani am solicitat Administratiei Strazilor (locuiesc pe un bd) un loc pentru parcarea de resedinta (depus acte, luat nr de inregistrare etc). Sunt nevoit sa parchez la 2-300 m fata de unde locuiesc din cauza nr mare de autoturisme ale diverselor firme din blocul de alaturi.
Intrebare:
Daca nu mi s-a comunicat un raspuns in 30 zile, cf legii, ce pot face?
Salut!
Posed un apartament intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Recent, am avut probleme cu administratorul (ce este un simplu angajat) si am vrut sa depun o plangere impotriva lui la presedintele asociatiei. Am fost trimis de la Ana la Caiafa (o bataie de joc totala, de altfel) am intrebat cine este presedintele, cine face parte din comitet fiindca la avizierul blocului nu exista asa ceva. Refuza sa mi se dea un raspuns, mai ales ca am facut 2 cereri catre asociatie care nu sunt inregistrate (de fapt, nici o cerere nu se inregistreaza). Acum, intreb si eu:
De unde pot lua componenta conducerii asociatiei de proprietari a blocului?
Salut!

Locuiesc intr-un imobil impreuna cu alte 2 familii (avand relatie de rudenie intre ele). Se impune ca sa se faca o reparatie capitala exterioara a acestui imobil deoarece tencuiala deja a cazut pana la caramida iar acoperisul nu mai rezita nici el prea mult timp. Casa este contruita in perioada interbelica si nu a avut parte de reparatii pana acum.
Familiile respective nici nu vor sa auda de reparatii motivand ca nu au bani. Eu detin in jur de 30% cota indiviza din imobil. Din ce m-am interesat, pe la altii care au avut probleme similare, au reiesit urmatoarele:
a) iti faci singur reparatiile pe partea ta de imobil....
Asta ar fi ca naiba, fiindca stau la et 1 (imobilul avand 2 et) iar izolatia unei case nu se face pe bucati.
b) ii notifici ca vei incepe reparatiile, faci reparatiile complete pe banii tai si apoi ii dai in judecata pentru recuperarea pagubelor....
la cum se misca justitia in Romania, mai ma gandesc
As vrea o parere avizata, eventual de la un jurist.
Va multumesc anticipat.
Salut!

Si noi suntem in aceeasi situatie...am cumparat un apartament situat intr-o vila, pe legea 112, in calitate de chiriasi. Cu noi, in acelasi imobil, mai sunt 2 familii. Ne intereseaza cum putem cumpara partea noastra de curte, care este acum la comun fiind proprietate a primariei si iesi din indiviziune fiindca pe legea 112 ne-au vandut apartamentul (locuinta) si terenul aferent de sub casa ce ne revine conform partii indiviza.