avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_chivu2001

Activitate adrian_chivu2001

Buna ziua,
La data de 18.10.2024, ies din activitate la pensie pentru limita de varsta .
Atat angajatorul cat si eu ne dorim sa continuam colaborarea in baza unui nou contract de munca , insa dilema noastra este:
Daca putem incheia un nou contract de munca la data indeplinirii conditiilor de pensionare la limita de varsta sau trebuie sa astept o decizie emisa de Casa Judeteana de Pensii ,care sa convinga anagjatorul ca nu comite o ilegalitate?
Cunosc data de acordare a pensiei pentru limita de varsta , deoarece am o decizie pentru pensie anticipata partial, la care am renuntat, alegand serviciul.
Multumesc!
Bună ziua
În urma decesului socrului meu ,soția mea deține întreaga masa succesorala0 printre care și un trabant,care nu mai este în stare de funcționare (este aproape dezmembrat ) și este depozitat în curtea unei mănăstiri . Deși nu este funcțional are impozitul plătit la zi.
Actele au ars în urma unui incendiu care a avut loc la mănăstire ,de la mașină am recuperat numerele. Singurul act pe care-l mai avem de la mașină este factura de achiziție din 1982.
Putem sa-l radiem în baza unei declarații pe proprie răspundere in fata notarului ?
Mulțumesc!

Bună ziua
Dacă solicit încetarea raporturilor de munca cu art.55 lit.B și angajatorul nu este deacord,ce se poate întâmpla dacă nu ma mai prezint la serviciu?
Mulțumesc
Dacă adoptia s-a făcut în baza unei hotărâri judecătorești ,mergeți cu sentința la primăria de care aparțieti si va vor emite noul certificat de naștere.
Răspuns la discuția Minor conducere fara permis
Nu inteleg P.S.-ul dvs.
Ma invinuiti ca am fost corect atat eu cat si copilul meu, ca si-a recunoscut fapta si si-a asumat barbateste raspunderea?
Eu tocmai de aceea intreb sunt ingrijorat de consecinte ,drept urmare ma simt un om responsabil atat fata de copil cat si de societate.
Nu pot tolera fapte care pot crea precedent,iar in ceea ce priveste relatia cu fiul meu este foarte stransa si pot intelege orice gresala facuta fata de mine insa nu putem trece cu vederea nici eu nici el faptele care aduc atingere altor persoane ,sunem capabili sa ni le asmam . In conseecinta imi dau viata pentru fiul meu dar nu pot raspunde pentru faptele lui. Daca am intelees gresit PS-ul dvs imi er scuze.
O zi placuta
Răspuns la discuția Minor conducere fara permis
Multumesc!
Buna ziua
Într-o noapte pe la ora 3 fiul meu a luat cheile mașinii din locul obișnuit al casei .si impreuna cu un prieten au stat la un suc in masina.Fiului meu (in varsta de 16 ani)i-a venit ideea sa conduca masina in urma acestei fapte a avariat usor încă două mașinia Dupa cele facute a hotarat sa ma sune,ne-a trezit din somn atât pe mine cat si pe soția mea.M-am dus împreună cu fiul meu sa vedem cele 2 masini ,drept urmare am hotarat sa apelez serviciul 112 deoarece la ora aceea trezit brusc din somn nu puteam evalua pagubele .Dupa apelulul meu la 112 la fata locului s-a prezentat un echipaj de politie ,după efectuarea constatarilor,fiului meu i s-a întocmit dosar penal (audierea s-a făcut în prezența mea) Mentionez ca este prima faptă de acest gen,
Va intreb care sunt consecințele unei astfel de fapte? (masuri private de libertate)
Va multumesc
Buna ziua
Doresc sa expun urmatoarea speta:
Pe scara avem un apartament al carei proprietara a decdedat in urma cu cativa ani.Propreietara are doua fice una casatorita in alta parte , iar cealalta casatorita la noi pe scara(neavand succesiunea facuta nu a putut face mutatia sotului la acest domiciliu, acesta figurand cu domiciliul la parintii lui) Problema este ca nu au mai platit intretinerea de aproape 5 ani acumuland restante de cca.40.000 lei, desii beneficiaza de toate utilitatile blocului (lift,,apa calda, apa rece,iluminat pe scara) In afara de faptul ca au acumulat aceste datorii sotul ameninta pe oricine prinde in lift (se plimba foarte des cu liftul, deoarece are in intretinere 3 catei pe car-i scoate zilnic de cca.5-6 ori.)Datorita acestor datorii care se acumuleaza atat zilnic cat si lunar asociatia risca sa nu mai poata platii restante catre furnizorii de utilitatii. Va rugam sa ne sfatuiti ce putem face in acesta situatie.
Va multumim
Buna ziua
Doresc sa ma sfatuiesc cu cineva in aceasta privinta daca imi dati o adresa va transmit in privat cesiunea de creanta si procesul verbal de incheiere a seintei din 2013 prin care am fost executat
si pe care am ridicat-o de la judecatorie in 2018.Tot ce doresc sa aflu este daca pot beneficia de decizia Inaltei Curti contra recuperatorilor si cum sa procedez?
Multumesc
Multumesc pt raspuns insa cred ( am alta pregatire profesionala si nu mapricep ) ca aceste chestiuni de drept au existat mereu in codul de procedura civila insa instantele nu au tinut cont.
Va rog sa-mi spuneti cum fac o contestatie in anulare,cu cat trebuie sa timbrez si carei instante sa ma adresez .Cumva instantei care a judecat cauza?
,, Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.,,
Multumesc