Va rog mult sa-mi spuneti care este suma admisa pentru pensie privata facultativa la administratorul societatii in cazul in care nu este angajat, ca pentru angajati este 400 euro.
Buna ziua. Trebuie sa fac ajustare TVA la o societate la care a fost anulata codul de inregistrare in scopuri de TVA din oficiu ,in ultimul decont de TVA despus inaintea anularii a avut TVA de rambursat in suma de 657 lei ,iar acum la ajustare ar iesi TVA de plata 1080 lei. Intrebarea mea este daca se poate compensa sau trebuie sa depun declaratia 307 pentru suma de 1080 lei.
Buna ziua. Am o firma pe care vreau sa scot de la platitor de tva , este platitor tva trimestrial cu tva la incasare, trebuie sa fac ajustarea si sa platesc tva-ul pe stocul de marfa ce ramane, dar nu stiu ce sa fac cu tva-ul neexigibil ce ramane la sfarsitul lunii septembrie aferent facturilor neachitate pana la aceasta data. Va rog ajutati-ma.
Inca o intrebare . Daca o societate in luna august a depasit cifra de afacere de 220000 lei si trece de la impozit de venit la impozit pe profit incepand cu 01.07 , impozitul pe profit se calculeaza numai pe trimestrul III sau se recalculeaza de la inceputul anului.
Am cerut rambursarea TVA -ului din 31.12.2012 - nu s-a admis la ramburare suma de 1086 lei,al carei baza impozabila este 4525 lei. Acestea sunt cheltuieli nedeductibile fiscal aferente anului 2012 ? . Ce inregistrari contabile fac , va rog sa ma ajutati.