Buna ziua !
Ma voi stradui sa prezint ,,problema'' mea intr-un mod mai structurat , pentru a fi mai usor de urmarit:
Motivatie: Disconfortul produs de ,,asfaltarile electorale'' a atins cote maxime anul acesta ( asist la schimbarea unor borduri incepand din luna iulie, se lucreaza zilnic , dupa care se scot bordurile si se pun la loc + trotuare, asfalt , spatiu verde..etc)
Am decis sa-mi parchez autoturismul in asa fel incat sa obstructionez efectuarea lucrarilor in cauza, asta dupa ce am incercat sa discut cu cei de la ADP , sefii de santier, discutii in urma carora am ajuns la disperare.
Precizare: Actiunea mea nu este de natura sa impiedice traficul auto obisnuit si locul ales este intr-o zona cu acces interzis, cu exceptia riveranilor.
Intrebari:
1) Care este cadrul legal pentru ridicarea masinilor in zone in care se efectueaza lucrari de amenajare/constructie ?
2) Se poate efectua ridicare auto in conditiile in care scot placile de inmatriculare? ( am observat ca este obligatorie completarea rubricii ref la numar in nota de constatare a ,,hingherilor de masini '' ). Din ce m-am documentat, masinile neidentificate , fara stapan cunoscut, pot fi ridicate doar dupa somare prealabila, in termen de 10 zile de la somare.
3) Ati mai intalnit in practica situatii in care proprietarul sa lege autovehiculul de un stalp de iluminat public? Credeti ca firma de ridicat auto ar risca distrugerea dispozitivului respectiv , pentru a putea ridica masina?
4) Din cate stiu constituie infractiune doar conducerea pe drum public a auto fara numere de inmatriculare/identificare. In cazul stationarii ar exista probleme pe aceasta tema?
Va multumesc pentru rabdare si astept raspunsurile dumneavoastra! As prefera sa nu se comenteze despre maturitatea ideilor mele. Sunt constient de ceea ce ar gandi unii dar nu mi-au ramas alte solutii si sunt dispus sa platesc o amenda contraventionala pentru aceasta ,,distractie'' . Am alti vecini dornici sa procedeze la fel.
LG 61/91 rep. incrimineaza folosirea spray-ului. In schimb:
v. Art. 372 C.P.. – (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări
publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special
amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement
sau în mijloace de transport în comun:
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect
paralizant,
-------------
Probarea legitimei aparari este sarcina ta. Pana una alta fapta este contraventie daca nu are ca urmare vatamari ce necesita ingrijiri medicale ( atunci constituie infractiune). Pe scurt: Amenda.
Este f important ce anume ai declarat ( in scris) . Sa nu afirmi ca le-ai cumparat TU pentru a le imparti cu prietenii. Oferirea,livrarea cu orice titlu..se pedepsesc precum traficul. Strict uzul personal e tolerat si beneficiezi de alta incadrare, mult mai blanda.
Conteaza foarte mult cine face testul, modul in care formuleaza intrebarile este foarte important. Totodata este important ca persoana testata sa priceapa ceva din ceea ce se petrece. Daca nu este cooperanta si tremura ca un iepuras rezultatul nu valoreaza doi bani. Ar trebui sa luati legatura cu respectiva femeie si s-o intrebati daca e dispusa sa faca un astfel de test. Exista cateva firme private care se ocupa cu asa ceva...cautati pe net.
E greu de dat un raspuns concis la intrebarea dvs, asta daca nu asteptati un raspuns de forma ,, 80% sigur avea peste 150km/h '' .
De unde stiti ca protagonistii filmelor la care v-ati uitat erau minori ?
1) Exista laboratoare private. Nu vreau sa fac aici reclama, este suficient sa cautati pe google ,, test poligraf'' si va veti convinge.
2) Nici patronul si nici macar politia nu pot obliga o persoana sa efectueze testul poligraf.
3) Rezultatele testului sunt orientative, Cine considera psihologia o stiinta poate considera si testul poligraf o metoda stiintifica. Parerea mea este alta.
4) Problema se pune altfel in cazul dvs: Daca refuzati testarea , patronul va crede din start ca sunteti hoata. Nu poti obliga un angajat sa faca testul dar il poti da afara ulterior.
Folosirea spray-ului lacrimogen e contraventie cata vreme nu se produc leziuni ( atestate de IML sub forma de zile de ingrijiri medicale ) , cu alte cuvinte primiti o amenda de cateva milioane pentru acest ,,capriciu feminist'' . Problema este alta: riscati sa fiti batuta bine de catre admiratorii pe care ii improscati. Multe persoane au impresia ca un astfel de spray are un efect devastator asupra agresorilor dar realitatea este alta. Recomand sa va cumparati un spray si sa-l testati pe dvs. pt inceput ( nu e o ironie, si eu am procedat astfel pentru a vedea efectele ).
Parerea unui ,, nespecialist'' :
Cred ca in acest topic se omite esentialul. Din relatarea dvs. inteleg ca intre masina pe care o conduceati si masina ,, responsabila'' nu a existat contact fizic. In acest caz, dupa legislatia romana, sunteti vinovat de producerea accidentului. Vinovatului moral probabil i s-a suspendat permisul pentru neacordare de prioritate si pt faptul ca a incalcat prevederile art. 128 lit c) - se interzice mersul inapoi la iesirea de pe proprietati alaturate drumurilor publice . Corectati-ma daca gresesc.
avSimonaHuivan a scris:
Nu este corect. firma de asigurari nu doreste sa plateasca paguba pricinuita prin fapta dumneavoastra.
dar, art 22 din Legea 136/1995 actualizata, prevede ca:
,,In limitele indemnizatiei platite in asigurarile de bunuri si de raspundere civila, asiguratorul este subrogat in toate drepturile asiguratului sau ale beneficiarului asigurarii contra celor raspunzatori de producerea pagubei.,,
Deci, in instanta, se stabileste daca dvs sunteti sau nu raspunzator de producerea accidentului, cf. constatarilor de la politie, sanctiunii contraventionale .. etc.
Poate ca nu este ,,corect'' dar este legal. Conform legislatiei in vigoare accidentul de circulatie implica un contact minim intre niste vehicule aflate in miscare.
1) Nu sunt jurist de profesie ci cadru medical dar din cate stiu eu consumul de droguri nu este pedepsit de lege, doar detinerea si alte operatiuni cu substante din anexa LG 143/2000 deci din punct de vedere legal nu are de ce sa-si faca griji. Cel mult i se va solicita sa declare sursa sau va fi introdus intr-o baza de date cu consumatori.
2) Dpdv stiintific: multe droguri se descompun in metaboliti similari in organism. ,, Amfetamine'' este o incadrare destul de vaga. In Romania putine persoane consuma amfetamina ca atare. Derivati de amfetamina se regasesc in multe preparate ,,etnobotanice'' si in drogul numit popular ,, ecstasy''. Tin sa-l contrazic pe utilizatorul Dingo si sa afirm ca toate acestea au o absorbtie orala buna.
3) Nici eu nu cred povestea fiului dvs. , e normal sa va ingrijorati dar totusi nu exagerati.Totodata e normal ca lui sa ii fie rusine sa recunoasca. Foarte multi adolescenti au incercat macar o data sa consume asa ceva. si cred ca asta i-a fost invatatura de minte. Daca ar fi fost consumator cronic cred ca ar fi avut un control mai bun si nu ar fi exagerat cu doza ca in cazul descris. Daca imi puteti enunta exact substanta din buletinul de analiza de la spital va pot da un raspuns mai concret.