avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate bebito&bebita

Activitate bebito&bebita

Discuție partaj
buna dimineata si hristos a inviat!
revin cu o intrebare legata de partaj .
parintii au divortat acum 1 an . mama nu-si permite sa plateasca taxa de timbru de 3% iar tata nu doreste sa faca partajul .
intrebari :
1. are valoare o hartie semnata de ambii parintii (eventual in prezenta unor martori care sa semneze si ei ) in care sa se stipuleze cine cu ce anume ramane ?
2. daca are valoare acea hartie , care este aceasta ?
3. se poate face un zid in casa pe baza acelei hartii ?
4. este necesara prezenta la notar pentru ca hartia sa devina act ?
5. ce taxe poate pune notarul , pentru a realiza un astfel de act/document?
va multumesc mult
Discuție partaj
Parintii au divortat amiabil acum 1 an de zile.De atunci nu s-a realizat actiunea de partaj.Tatal nu este de acord sa se faca amiabil , din ambitie.Mama nu are bani sa plateasca singura taxa de 3% din valoarea bunurilor.
Intrebarile mele sunt :1. Exista posibilitatea ca mama sa vinda casa si terenul(ca apoi sa-i dea tatalui partea care i se cuvine) sau este necesar acordul ambelor parti pentru a se realiza aceasta tranzactie ?
Daca tata nu este de acord nici nu aceasta varianta , exista o alta solutie?
Mentionez faptul ca intre timp tata a instrainat bunuri din casa , dar cel mai imp , a vandut masina dobandita in timpul casatoriei , pentru a-si procura o alta , fara acordul mamei.De asemenea , el locuieste in prezent in casa , pentru ca mama a fost abuzata de el si nu vrea sa ma aiba parte de asemenea experiente (din pacate , din cauza fricii nu a depus plangere si nu exista dovezi in acest sens).
V-as ruga sa ma ajutati , dureaza de prea mult timp si nu stiu ce sa fac.Ma doare inima sa-mi vad mama stand pe la prieteni , din mila lor.
Multumesc
Discuție abuz in familie
daca am facut o plangere la politie impotriva sotului pentru violenta si apoi obtin si certificat medico-legal , pentru alta violenta , ce se intampla ?
buna ziua.pe data de 15 sept am avut partajul , primul termen , dupa divortul de fosta nevasta.divortul cat si partajul s-au realizat de comun acord.am realizat o conventie cu fosta sotie , prin care ea ramane cu casa si o parte din datorii banesti fata de rudele ei , iar eu cu masina si niste datorii banesti fata de rude ale mele.la primul termen s-a achitat si taxa obligatorie de 3% care va fi recuperata dupa ce judecatoarea emite hoatarea de partaj . dupa partaj , la aproximativ o saptamana , judecatoarea a cerut fostei sotii sa aduca o adeverinta de la banca unde s-a facut creditul pentru casa, prin care sa se stipuleze ca banca isi da acordul ca fosta sotie sa ramana cu creditul si implicit cu casa ( casa este luata prin credit ipotecar , de la banca , eu fiind titularul creditului ) . apoi , in baza acestei adeverinte /hartii , judecatoarea va da hotararea de partaj . problema este ca , de 2 saptamani , de cand a fost depusa la banca cererea pentru hartia respectiva , nu am primit niciun raspuns . banca amana in permanenta emiterea hartiei respective . din cauza ca hartia nu a fost dusa la judecatorie in termen de 20 de zile ( desi judecatoarea nu a mentionat un termen pentru aducerea hartiei respective ) , suntem chemati , din nou , la un alt proces de partaj . de fapt este o alta infatisare in cadrul aceluias proces de partaj , fara nicio influenta asupra taxei de 3% , taxa de timbru( cel putin asa spune judecatoarea) . va rog , daca se poate , sa imi dati cateva lamuriri.apelez aici pentru ca nu sunt in tara si nu am cum sa consult pe altcineva.
ce se intampla daca banca nu isi exprima acordul ca fosta sotie poate ramane cu creditul si implicit cu casa, deci nu va fi emisa hartia necesara pentru ca judecatoarea sa dea hotararea de partaj ?
de ce mai este nevoie de inca un termen de proces , in cazul de fata ?
este neaparat necesara prezenta ambelor parti la acest termen ?
va multumesc mult
avocat Cristina Popescu a scris:

Daca incheiati o tranzactie anterioara primului termen de judecata, la primul termen solicitati si restituirea acesteia integrala, iar odata cu hotararea privind partajul instanta se va pronunta si asupra cererii de restituire; mergeti la finante apoi.

tranzactia va fi incheiata inainte de primult termen care va fi pe data de 15 septembrie anul curent. intrebarea mea este: care este timpul maxim in care imi pot recupera banii??? multumesc
este o regula sau tine de judecator daca platesc sau nu taxa de timbru?
multumesc
partajul este de comun acord . cum platesc taxa la trezorerie de 3 % ? cum dovedesc ca bunurile valoreaza o anumita suma reprezentand cei 3% ?
multumesc
Discuție divort
pot trece un bun (masina) pe numele altei persoane dupa divort, daca bunul a fost obtinut in timpul casatoriei , fara ca fosta sotie sa mai poata sa-mi ia bunul respectiv ?
Răspuns la discuția Incredintare minor catre tata
un mesaj de incurajare
am un tata nenorocit si stiu ce inseamna sa cresti langa un parinte care sa nu fie om.mi-am vazut mama imbatranind din cauza lui ,am vazut-o violata si batuta pana la ultima suflare , mi-am vazut fratele batut si maltratat . m-am vazut pe mine suferind.
nu renunta la copil , nu lasa fetita sa creasca langa un om egoist care nu doreste decat sa spuna"am si eu un copil " .fa tot posibilul sa o iei de langa aceasta fiinta care merita dispret .
curaj ! pana la urma ti se va face dreptate . cu tact si rabdare o sa castigi!
Discuție taxe notar
stie cineva cat costa sa faci partajul prin notar ?