avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate marosan emil

Activitate marosan emil

In august 2012 am vizitat Spania si am inchiriat o masina. Dupa 5 luni am primit o notifcare sa platesc amenda de 100 de euro pentru depasirea vitezei. Care pot fi oare consecintele in cazul a-si refuza sa platesc? Ce mijloace au autoritatile din Spania sa recupereze banii?

Au dreptul sa trimita adresa de poprire in Romania la ANAF sau la banci?
Sunt angajat pe teritoriul Romania si am toate impozitele platite catre CAS.
Mama mea nu este angajata - poate fi coasigurata in Romania pe relatia copil-parinte?
Tatal meu lucreaza in strainatate - poate fi coasigurat in Romania pe relatie copil parinte?
va ganditi la eroarea Tribunalului sau a Curtii de Apel?
In sentinta Tribunalului Cluj scrie in felul urmator:
pag 1:
"Se solicita instantei sa oblige parata la plata cheltuielilor de judecata"

pag 2:
"Instanta va lua act ca nu s-au solicitat cheltuielile de judecata"

Ca urmare am atacat decizia la Curtea de Apel, recursul a fost solutionat si s-au acordat cheltuieli de judecata in suma de 500 de lei. Dar cheltuielile de judecata s-au ridicat la peste 2000 de ron. Cum este posibil asa ceva? Se poate ataca undeva aceasta hotarare?
conform legii locuintei nr 114 din 1996, actualizata pana in noiembrie 2009, Art 10 :"Proprietarii locuintelor noi, persoane fizice, sunt scutiti de plata impozitului pe cladire timp de 10 ani de la data dobandirii locuintei.
In cazul instrainarii locuintei in conditiile prezentei legi, noul proprietar nu mai beneficiaza de scutirea de impozit"

In cazul in care am cumparat un apartament in calitate de PF de la un dezvoltator PJ in 2009, sunt scutit de la impozit?
r.gabi a scris:

Inainte de a formula actiunea de chemare in judecata ati adresat o notificare(somatie) primariei ?


da, s-a trimis somatie, la care Primaria a raspuns ca recunoaste ilegalitatea, dar nu are resurse materiala de a ridica amplasamentele aflate in ilegalitate. Cu toate astea dupa actionarea in instanta a gasit resurse.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
In noiembrie am sesizat Primaria printr-un cabinet de avocatura sa ia masuri impotriva unor propietari de garaje amplasate ilegal pe domeniul public(drum), care prin aceasta ilegalitate mi-au blocat accesul la un teren aflat in proprietate privata.
In ianuarie Primaria a raspuns ca nu are resurse in acest moment sa mute aceste amplasamente iar proprietarii au fost somati, dar nu fac nimic in acest sens.
Ca urmare in ianuarie am actionat in judecata Primaria, primul termen fiind in iunie.
in aprilie totusi Primaria s-a conformat si pe cheltuiala institutiei a ridicat aceste amplasamente.
Intrebare mea este, pot sa recuperez cheltuielile efectuate cu demersul de mai sus(onorariu avocat si cheltuielile de judecata) de la primarie?
multumesc
Răspuns la discuția intretinere student sub 25 de ani
eu.ro.lex a scris:

moralmente, parintii sunt obligati sa-si intretina copiii pana sunt pe "picioarele lor"...
Din punct de vedere legal, numai in caz de divort acest lucru se cere imperativ ( intretinere si sustinere materiala pana la implinirea varstei de 26 de ani, cu conditia sa urmeze cursurile unei scoli), altfel nu se poate obtine numai prin proces. (numai daca copilul cere prin instanta acest lucru)


Deci daca un copil cere prin instanta acest lucru, atunci parintii pot fi obligati sa-l intretina?
Parintii sunt obligati sa-si intretina copii pana la implinirea varstei de 25 de ani in cazul in care copilul este student la zi?
Daca autoritatea locala depune dosarul cu dispozitia privind masurile reparatorii - nefiind posibila retrocedarae in natura - la prefectura judetului, acesta din urma are vreun termen de a trimite mai departe la ANRP dosarul spre solutionare? Cand am intrebat la prefectura despre stadiul dosarului, mi s-a spus ca sunt 200 de dosare inaintea dosarului meu, si trimestrial se trimit 25 la ANRP si sa fac un calcul privind data cand va fi trimis dosarul meu.