Angajarea o puteti realiza prin intermediul unui contract individual de munca, intocmai ca la orice salariat. Iar impozitele achitate vor fi reprezentate de contributiile pe salarii.
Doamna Ileana Cosanzeana (frumos nume, de poveste...) cum ati vrea sa vorbeasca dl. Lascoschi? Normal ca vorbeste din punct de vedere al profesiei dansului. Totusi, din pacate, are dreptate. Lucrez dreptul muncii si evidenta de personal...din pacate in instanta este aproape singura modalitate de a proba existenta raportului de munca, exceptie facand un control inopinat al ITM care sa identifice in unitate un salariat fara contract de munca legal incheiat. Atata vreme cat nu ati semnat chiar nimic, niciun act, o fisa de protectie a muncii, un fluturas, o foaie zilnica de prezenta, nu va putea ITM sa dovedeasca existenta raportului de munca. Si chiar as vrea sa vad un angajat coleg care declara asa ceva in fata inspectorului....
Dupa care, in momentul in care debitele vor depasi suma de 50.000 va fi declansata, la cerera Anaf, procedura simplificata a insolventei, in cadrul careia este posibila atragerea raspunderii personale a administratorului. Sfatul meu este sa apelati la sprijinul unui avocat specializat, care sa identifice solutii...daca doriti, puteti iesi din situatia asta, insa trebuie sa actionati. Pe masura ce stati, debitele vor creste. Plus ca, dupa cei 5 ani, s-ar putea sa aveti probleme cu contributiile de care, momentan, sunteti scutit ca si SRL-D
Activitatea firmei nu poate fi suspendata daca exista datorii la bugetul de stat, din cate stiu.
Va sfatuiesc sa contactati un avocat, care sa notifice Telekom. Acel angajat al lor nu avea dreptul de a "anula" notificarea dvs de reziliere. Doar dvs puteati reveni asupra ei. Este un abuz ceea ce au facut ei. Actionati, veti avea succes.
Intrebarea este mult prea complexa pentru a fi solutionata aici, fara a fi studiat dosarul. Din experienta mea profesionala, exista sanse de reusita, insa trebuie sa contactati un avocat specializat in acest tip de litigii.
Buna ziua.
Conform legii 192/2006 persoanele care au calificarea de mediator obtinuta in unul din statele UE, pot accede in profesie dupa recunoasterea acestor documente de catre Consiliul de Mediere in baza art. 8. alin 2. din legea 192/2006 si a prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, cu modificarile ulterioare.
Răspuns la discuția
somaj
Somajul nu poate fi suspendat, Dupa angajare veti avea obligatia sa notificati institutia. Alt ajutor de somaj veti primi daca veti indeplini din nou conditiile de stagiu.
Nu se aplica. O livrare de bunuri si servicii este ceva, un contract este altceva. Ati fost de acord sa il semnati, in mod sigur ati beneficiat si de oferte speciale (telefon subventionat, etc). Una e sa comand o excursie sau o haina, alta sa fac un abonament si sa inchei un contract. Daca vreti sa il reziliati nejustificat, cititi din contract clauzele de reziliere, sa vedeti in ce conditii puteti sa il reziliati.
Daca il considerati abuziv, aveti la dispozitie calea judecatoreasca pentru reziliere. Indiferent cum e, un contract reprezinta un act serios, o obligatie corelativa intre 2 parti, la care nu pot renunta cum imi pica mie bine.
Examenul de admitere in profesie este organizat anual, toamna. INPPA este institutia in cadrul careia sunt scolarizati avocatii. Dupa admiterea in profesie va trebui sa gasiti un avocat care sa va coordoneze stagiul...veti fi avocat colaborator vreme de 2 ani. In timpul acestor 2 ani veti urma diverse cursuri la INPPA, iar examenul de absolvire dupa 2 ani va va oferi calitatea de avocat definitiv.
Deoarece sunteti in an terminal si, teoretic, pana la acest moment, ati dobandit o solida teorie juridica, plus abilitatea de a interpreta norme legislative, va indrum cu caldura sa studiati temeinic Legea 54/1995 a profesiei de avocat, plus Statutul acesteia. Gasiti brosura cu max 15 lei la orice librarie. Va garantez ca veti gasi raspuns la TOATE informatiile de care aveti nevoie.