Bună ziua ,am nevoie de sfatul d voastră în legătură cu concediul de sarcina și lăuzie dacă pot beneficia de acesta în următoare conditii:-angajata din ianuarie 2025 ca medic rezident,facultatea la zi absolvita,fără întreruperi,asigurata ca studenta pana la 26 ani apoi coasigurata prin sot pana la angajare..Va multumesc
Buna ziua.as dori sa știu care sunt pașii de urmat la notar pentru vânzarea unui teren,ținând cont ca plata se va face prin virament intrabancar și este posibil ca banii sa între în contul cumpărătorului a doua zi.Va mulțumesc.
Buna seara,sunt pe cale sa vand un teren . Am actul de proprietate in urma moștenirii de la părinți act de partaj privind cei doi frati ai mei act de lotizare,planul cadastral. În urma verificărior notarul imi cere un act de moștenire din 1971 in urma căruia s ar fi făcut actul de moștenire din 1991.Eu nu am acest act .Notarul care mi a verificat actele este același notar care in 1991 a întocmit actul de proprietate pe baza dreptului la moștenire.D na notar ne a comunicat ca exista o copie in arhiva dar dorește originalul.Va rog un sfat ce sa fac.Va mulțumesc.
In 2013 am vandut masina unui domn.Ne-am dus la un birou de intermedieri cunoscut de dansul,unde am primit acel act de vanzare -cumparere .In ceea ce priveste radierea masinii ni s-a promis ca se va ocupa cel de la firma platind o taxa pentru acest serviciu.A urmat o perioada de acalmie ,noi fiind linistiti ca totul e in ordine pana cand am primit prima amenda pentru rovinieta pe numele meu pentru masina vanduta.Am luat legatura cu domnul respectiv care ne-a anuntat ca a vandut masina unei firme de topo.Am luat legatura cu ei,au platit amenda si au promis ca in timp de 30 de zile rezolva inmatricularea masinii.Din pacate dupa aproape un an de zile ne-am trezit cu alta amenda de rovinieta si iar cauta firma si din nou aceleasi discutii.Intebarea e simpla si astept sfaturii CUM POT SA RADIEZ MASINA???
Tatal meu actualmente decedat,a cumparat in 1980 o casa dar fara a incheia un contract de vanzare cumparare ci a semnat un act de mana in prezenta unor martori pentru suma data persoanei de la care a cumparat.Acesta la randul sau cand a cumparat casa nu a incheiat nici el un contract de vanzare cumparare ci si el a semnat un act de mana.Mentionez ca si acesta a decedat. Cel care are actele casei traieste [primul propietar de la care a cumparat cel de al doilea si de la care a cumparat ulterior tatal meu] .Va rog mult sa mi aratati calea de urmat pentru a putea sa detin corect actele de propietate ale casei.Cu stima Gabriela
Am un cabinet medical in contract de comodat, care a expirat.Eu cu cei doi copii minori suntem propietarii locuintei in care isi dasfasoara cabinetul activitatea.Am inteles ca va trebui sa apelez la o instanta de tutela pentru a se aproba un curator care sa-i reprezinte pe copii mei la notar(dureaza45 de zile).As dori sa stiu daca pot sa-i reprezint, eu fiind parintele lor unic.(in cererea adresata instantei de tutela sa ma cer pe mine curator).Va multumesc!
Anul trecut in august s-a facut un control la ceasul de gaz si s-a constatat ca acesta a fost "intepat".Anul acesta primesc o scrisoare prin care sunt invitata la sediu central pentru a discuta aceasta problema, in vedera recuperarii prejudiciului .de catre firma.Nu m-am prezentat deoarece scrisoarea era pe numele sotului(decedat) iar problema ma depasea din punct de vedere tehnic ,cei de la gaz pot sa-ti impute orice , oricat si oricum,necunoscand modalitatea lor de calcul.Tot imi mai trimit scrisori dar nici nu le mai deschid.CE MA SFATUITI?
Uzucapiune de 30 de ani prin jonctiunea posesiilor a unui imobil in suprafata de 232mp,cumparat printrun inscris subsemnatura privata.Paratul reclamat a cumparat o suprafata de teren conform contractului de vanzare-cumparare autentificat in anul 1996.
Detin un teren care a fost ocupat abuziv.Am intentat proces in 2006. Am prezentat toate actele cerute actul de propietat etc.Paratul reclamant acum in 2010 cere suspendarea cauzei,pana la solicitare unui dosar (16.06.2010)ce are ca obiect uzucapiune,apreciind ca de solutia data depinde solutionarea prezentei cauze.Intre cele doua terenuri nu exista identitate.Paratul reclamant declara ca a cumparat un teren ptr.care detine un act autentificat.Judecatoarea a admis cererea de suspendare astfel ca voi mai astepta vreo 5 ani pana cand se rezolva si dosarul meu.Astept un raspuns si va multumesc ptr. timpul acordat.CU STIMA