avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate drazicmania

Activitate drazicmania

Discuție factura
Buna ziua am o intrebare. Cineva a cumparat produse de la Billa in valoarea de 50 de lei si nu a primit factura cand am cerut au spus ca nu dau facturi pentru sume mai mice de 100 lei. Intrebarea mea este daca sunt obligati sa emita factura sau nu neapaat. Multumesc!
Discuție furt
am o intrebare..
Am fost cam fraierit..vrand sa ajut pe cineva pe care il cunosc i-am dat 50 de lei sa ii schimbe ca sa ii pot da 30 de lei de care avea multa nevoie..Persoana respectiva a fugit cu tot cu banii .ce pot face si ce sanctiuni risca..Am inteles ca fapta s-ar incadra la abuz de incredere..multumessc anticipat
Buna ziua
Lucrez la un ONG. Doresc sa realizeze un material in powerpoint pe care sa il postez pe blogul asociatiei. PE material apare si o piesa muzicala. Intrebarea mea e daca pot sa pun o piesa muzicala sau imi trebuie ceva drepturi de autor pentru a fae acest lucru
Vreau sa las un prieten sa stea intr-o garsoniera in care nu sta nimeni cu conditita sa imi plateasca cheltuielile.. Intrebarea mea este daca pot sa fac cu el un conntract care sa prevada cum ca e obligat sa plateasca toate cheltuielile. Stiu ca exista contractul de inchiriere doar ca in cazul de fata nu primesc nici un ban pt chirie si nu vreau sa platesc tax impozite ..O alta intrebare este ce se intampla daca in eventualitatea in care se poate face un astfel de contract daca tipul de exemplu face o mica ilegalitate ca de ex plateste gunoi pt o persoana declarata si de fapt in garsoniera sunt 2, sau trage cablu T V de la vecin fara ca el sa plateasca abonament..Cine suporta sanctiunea eu sau el? multumesc anticipat
Răspuns la discuția Luarea in spatiu
nu preeu o sa aleg calea care nu presupune nici un risc din partea mea ..multumesc pentru raspunsuri ..nu prea stiu cum e cu flotantul? persoanei de care vorbesc ii expira buletinul si el mi-a spus ca are nevoie de buletin valabil 10 ani ( nu provizoriu) pentru a putea merge la munca in Londra..flotantul il ajuta in aceste conditii? are si alte solutii pentru a putea obtine actele necesare plcarii in Londra?
Am o persoana care sta la mine in chirie dar fara sa exista un contract de inchiriere.. Ea vrea sa isi faca buletin pe adresa garsonierei mele ..Nu stiu ce sa fac? nu vreau sa risc nimic ..multumesc anticipat
Răspuns la discuția reducere de norma ilegala
nu ma leg de programul de munca pentru ca acolo era mai speciala situatia au fost zile cand lucram mai mult de 8 ore petrnu varuit etc etc si zile cand lucram mai putin..ideea e ca nu ma derajneaza foarte mult faptul ca mi-au taiat salariul ci modul prin care s-a procedat..mi s-a taiat de la 4 mil la 2 iar prin somaj as lua peste 4 mil..Dar am fost umilit ca directorul sa-si tina lingaii langa el..din raspunsul dumneavoastra inteleg ca am sanse bune sa castig in instanta si sa cer despagubiri: pentru a fi platit pentru perioada in care nu am fost anuntat cu norma intreaga..si daune morale pentru faptul ca am fost umilit luandu-ma de fraier si lasadu-ma o jumate de luna sa lucrez cu juma de plata eu stiind ca am norma intreaga..multumesc
Răspuns la discuția reducere de norma ilegala
pai mi s-a spus telefonic ieri in data 9 septembrie ..si azi in 10 dupa ce am inceput sa contest mi s-a dat o instiintare care precizeaza urmatoarele: Prin prezenta va comunicam ca incepand cu data de 01.09.2010 vi se reduce 1/2 din post art 65(1) din codul muncii
revin cu problema mea cu ceva lamuriri..mi s-a redus norma la jumatate in urmatorul fel: norma e redusa de la 1 septembrie si eu am fost anuntat pe 9 septembrie pana atunci muncind in conditii normale...Nu am fost anuntat (banuiesc ca trebuia sa fiu anuntat cu anumite zile inainte)..Nu mi s-au prezentat motivele reducerii de norma..Mai sunt inca 4 persoane care lucreaza ca personal auxiliar in scoala un sunt angajat.. ma gandesc ca legal si corect era sa se faca concurs. As putea sa contest decizia in instanta?
Discuție un sfat va rog
Problema mea este urmatoarea: Am fost angajat la o scoala dintr-un sat ca personal auxiliar (la intretinerea scolii)..Postul meu a fost redus si mi s-a propus un alt post cu jumatate de norma.. Ideea e ca postul meu a fost redus din 1 septembrie si eu am aflat in 9 septembrie..Acum nu stiu exact unde ma incadrez ..la concediere sau reducere de norma..Dar legal nu era sa ma fi anuntat cu 15 zile inainte?..Pot sa-i dau in judecata pentru asta? multumesc anticipat