daca in hotararea data de instanta ,,este trecut si incheierea unor acte (in cazul meu am specificat in cererea catre instanta ptr numirea unui curator si incheierea unui act de intretine pentru pe cota ce ii revine la partaj mai trebuie sa cer acordul instantei de tutela?
am un frate bolnav gradul 1 (nevazator grav si oligofrenie din copilarie gr 2) si trebuie sa fac succesiunea dupa mama noastra care a decedat. in instanta am cerut numirea unui curator special provizoriu pentru dezbaterea succesiunii si incheierea actelor necesare dupa suuccesiune respectiv (incheierea unui contract de intretinere pe cotele ce le revin )mi sa admis cererea urmand sa mi se comunice redactarea (deja sunt 45 de zile de la pronuntare ,,,dar traim in romania ).intrebarea este cum pot proceda ,..pot face un partaj voluntar (fratele fiind reprezentat de curatorul desemnat) ?sau se merge pe partaj si apoi un contract de intretinere ?
Se poate face partaj voluntar in situatia in care suntem 4 frati dintre care 2 cu handicap pentru care exista document care numeste un curator special provizoriu (pentru dezbatere mostenire si incheierea actelor necesare dupa mostenire), act pe care l-am obtinut prin instanta.
In ce conditii este posibila dezbaterea succesiunii pe baza acestui act obtinut prin instanta sau ce alte cai legale exista pentru ca partile ce revin celor doi frati bolnavi sa-mi revina pe baza unui act de intretinere. Mentionez ca sora renunta si la partea ei de mostenire cu conditia ca eu sa imi asum ingrijirea lor, cu precizarea ca acest lucru il fac de foarta multa vreme.
Am fost functionar public disponibilizat. In urma unui proces am obtinut anularea deciziei de incetare a raportului de munca avut. Fostul angajator a facut recurs. Acum eu si fostul angajator, inainte de termenul de recurs, am dori sa facem o mediere in care eu sa renunt la drepturile banesti ce mi se cuvin iar ei la recurs si pe baza acesteia sa ne prezentam la primul termen si instanta sa ia act de procesul verbal care se va intocmi in urma medierii. Intrebarea este: acest tip de conflict face obiectul medierii?
Multumesc pentru raspuns, referitor la subiectul cu mostenirea revin cu o alta intrebare: Care este cadrul legal pentru ca in viitor sora mea care renunta la mostenirea din partea parintilor si implicit la ingrijirea fratilor sa nu poata veni la mostenirea din partea acestora. Mentionez ca si sora este de acord sa gasim o forma legala pentru ca in urma ingrijirii acestora sa pot beneficia exclusiv de mostenirea din partea lor.
Suntem 4 frati din care 2 sunt bolnavi si nu au discernamant. Mama noastra a decedat anul acesta, am facut demersurile pt a fi curator la cei 2 frati cu handicap. Sora mea vrea sa renunte la partea ei de mostenire in favoarea noastra (eu si cei 2 frati bolnavi). In consecinta eu voi avea grija de fratii mei. Intrebarea este daca la decesul vreunuia dintre cei 2 frati bolnavi sora mea va mai avea dreptul la mostenire din partea lor dupa ce face renuntare la drepturile de la mostenirea parintilor nostrii.
as vrea sa stiu cum se procedeaza in cazul in care am lucrat la 2 angajatori ,,iar unul din contracte sa incheiat in noiembrie 2011,,iar in prezent ianuarie 2012 sunt in concediu medical iar actualul angajator nu imi ia in considerare adeverinta de venit si de la celalat angajator.va rog un raspuns.multumesc
Cum se stabileste baza de calcul pentru un angajat care lucreaza cu 8 ore la un angajator si aduce in completare adeverinta cu veniturile brute de la alt angajator unde a avut un contract de munca cu 3 ore. Se asimileaza cele 2 venituri brute unde se suprapun perioadele? Mentionez ca unul dintre contracte (cel cu 3 ore) a incetat dar perioada lucrata completeaza si se suprapune cu perioada din cele 6 luni anterioare acordarii concediului medical.