avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelamanuela

Activitate mihaelamanuela

Bună seara! Am și eu 2 întrebări:
Eu și fratele vrem să cumpărăm o casa cu bani de la părinți, bani pe care ii deținem.
1. La semnarea actelor vin și soții noștrii?
2. Bătrânii de la care cumpărăm au 2 copii la casele lor. Vor avea vreun drept asupra bunului după moartea bătrânilor?
Mulțumesc!
Bună seara! Am contract de muncă determinat care este pe final. In cazul CM durata contractului se prelungește cu nr de zile rămase sau se închide de fapt când încetează CM? Mulțumesc!
Buna seara! Mama mea are handicap grav și nu se mai poate întreține singura. Am adus.o la mine acasă să o pot îngriji. Eu am continuat să plătesc întreținerea la locuința ei chiar daca nu mai sta acolo, dar nu am trecut.o la mine la întreținere. Poate fi asta o problema???
Mulțumesc!
Buna seara! Sunt asistent personal pt mama mea. De la 1 ianuarie 2019 s.a marit salariul minim pe economie implicit si noua...doar ca nu am primit salariul marit pana acum. Nici pe ianuarie, nici pe februarie. Legea prevede sa primim si norma de hrana in valoare de 347 lei si tichete de vacanta. N.am primit nimic. Ne.au chemat in schimb abia in aceasta sapt sa semnam actul aditional pt marirea de salariu cu 01.01.2019 si atat. Ce este de facut in acest caz pt a ne primii drepturile??? Va multumesc!
Răspuns la discuția angajare - somaj
va multumesc!
Răspuns la discuția somaj
va multumesc!
Răspuns la discuția angajare - somaj
nu doresc sa inchei un CIM, pot altfel sa lucrez pt o firma de asigurari de exemplu sau sa impart pliante (nu ceva cu forme legale, pt ca astfel de joburi nu le doresc pe termen lung), dar sa nu imi pierd dreptul la somaj?
sunt in somaj si am gasit o firma care imi ofera sub 5 mil. pot sa inchei un contract cu dansii si daca da ce fel de contract ca sa nu imi pierd somajul?
Răspuns la discuția somaj si plecare din tara
Daca sotul este angajat cu forme legale in alta tara , copilul poate beneficia de alocatie din tara respectiva ?Copilul traind in Romania! Intelesesem ca da, dar as dori un raspuns avizat. Multumesc.
Sotul meu este in somaj si doreste sa plece in alta tara sa lucreze.Am inteles ca poate renunta timp de 3 luni la ajutorul de somaj.Daca nu se intoarce dupa cele 3 luni ami poate beneficia de ajutor de somaj la intoarcere? Si daca in acest timp reuseste sa sa angajeze in acea tara cu forme legale poate beneficia de alocatie pt copil daca copilul traieste in Romania?