avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate victor11

Activitate victor11

Discuție Penalizari
Buna ziua.
In cazul calculelor la penalitatile de intarziere la plata catre asociatia de proprietari este corect si legal sa se calculeze penalitati la penalitati ?
Buna seara - pentru veniturile proprii se face poprire conform incunviintarii popririi incuviintate, intrebarea este :
Beneficiez pentru o perioada de 4 luni de o finantare din fonduri europene ( bursa finantata printr un program comunitar ) - sume ce vor fii virate lunar in contul personal - este posibil ca asupra acestor sume sa fie aplicabila executarea silita ?
- ce trebuie sa fac pentru a nu -mi executa si acest tip de venit ?

Va multumesc
Buna ziua.

Se poate sanctiona un angajat, in urma unei abateri disciplinare fara ca acesta sa fie audiat de comisia de disciplina ?

Exemplu : angajatul savarseste abaterea disciplinare de o doarte mica insemnatate, angajatorul ia la cunostinta despre acest lucru, sesizeaza comisia de disciplina si la cateva zila dupa emite decizia de sanctionare disciplinare : avertismentul scris; este de mentionat faptul ca angajatul nu a fost instintat cu privire la cerecetarea disciplinara, nu a fost audiat de comisia de cercetare disciplinara si direct i s-a dat sa semneze decizia de sanctionare.
Poate fi contestata decizia ?

Va multumesc.
Buna seara.
Imi cumpar azi o bluza, ajung acasa si realizez ca nu o mai vreau, nu prezinta nici un defect, insa nu o mai vreau. O pot returna vanzatorului solicitand sa primesc banii inapoi ??? In cat timp ? IN BAZA CAREI LEGI ?

Va multumesc.
Discuție Executare
Se poate cere instantei, in cazul unei cereri de executare silita, respingerea cererii, pe motiv ca debitorul a ramas fara loc de munca. O asemenea adresa s a facut si catre banca, insa fara nici un fel de raspuns - este de mentionat faptul ca in cererea adresata bancii s a mentionat un termen de la care debitorul poate realua plata creditului .

Va multumesc
Discuție LIMITARE
Buna ziua - are dreptul angajatorul sa mi limiteze libertarea de exprimare in timpul serviciului, ex : timp de 8 ore nu vorbesc cu colegii de munca, trec pe langa ei fara a vb, poate doar mimica ?
Discuție sigiliu
Bună ziua. Imi spune ti vă rog dacă este corectă actiunea unui agent eos ksi de a pune sigiliu pe usa unui apartament bazăndu se doar pe faptul că debitorul are adresa la apartamentul care a fost sigilat, fără a fi proprietatea sa ? Apoi agentul sună si amenintă că va executa silit pe imobilul respectiv si bunurile din el. Vă multumesc
Buna ziua
In conditiile in care in perioada 2004 - 10 martie 2011 am lucrat neintrerupt, iar in perioada 11 martie - 04 mai 2011 nu am mai lucrat,ramanand fara loc de munca, gasindu-mi un nou loc de munca legal din data de 05 mai 2011 - avand si ceva probleme de sanatate, care nu se incadreaza in conditiile acordarii Concediului medical fara stagiu de cotizare --- pot beneficia in conditiile mai sus mentionate de concediu medical --- de unde trebuie sa iau adeverinta din care sa reiasa stagiul minim de cotizare de o luna, de la actualul loc de munca sau de la vechiul loc de munca ???

Va multumesc
Discuție Anulare
Buna ziua
Imi puteti spune : in baza carui art si carei legi, toate actele subscvente unui act nul, declarat de instanta sunt si ele nule ??
Va multumesc
Răspuns la discuția Plangere
Da .
Toate actele au fost declarate nule , inclusiv contractul de scolarizare . Nelamurirea mea este : au dreptul sa-mi ceara despagubiri in baza unui contract nul ???
este sau nu abuz, sau neglijenta in serviciu ?
Pot depune o plangere penala in acest sens ?