Buna ziua.
In cazul calculelor la penalitatile de intarziere la plata catre asociatia de proprietari este corect si legal sa se calculeze penalitati la penalitati ?
Buna seara - pentru veniturile proprii se face poprire conform incunviintarii popririi incuviintate, intrebarea este :
Beneficiez pentru o perioada de 4 luni de o finantare din fonduri europene ( bursa finantata printr un program comunitar ) - sume ce vor fii virate lunar in contul personal - este posibil ca asupra acestor sume sa fie aplicabila executarea silita ?
- ce trebuie sa fac pentru a nu -mi executa si acest tip de venit ?
Se poate sanctiona un angajat, in urma unei abateri disciplinare fara ca acesta sa fie audiat de comisia de disciplina ?
Exemplu : angajatul savarseste abaterea disciplinare de o doarte mica insemnatate, angajatorul ia la cunostinta despre acest lucru, sesizeaza comisia de disciplina si la cateva zila dupa emite decizia de sanctionare disciplinare : avertismentul scris; este de mentionat faptul ca angajatul nu a fost instintat cu privire la cerecetarea disciplinara, nu a fost audiat de comisia de cercetare disciplinara si direct i s-a dat sa semneze decizia de sanctionare.
Poate fi contestata decizia ?
Buna seara.
Imi cumpar azi o bluza, ajung acasa si realizez ca nu o mai vreau, nu prezinta nici un defect, insa nu o mai vreau. O pot returna vanzatorului solicitand sa primesc banii inapoi ??? In cat timp ? IN BAZA CAREI LEGI ?
Se poate cere instantei, in cazul unei cereri de executare silita, respingerea cererii, pe motiv ca debitorul a ramas fara loc de munca. O asemenea adresa s a facut si catre banca, insa fara nici un fel de raspuns - este de mentionat faptul ca in cererea adresata bancii s a mentionat un termen de la care debitorul poate realua plata creditului .
Buna ziua - are dreptul angajatorul sa mi limiteze libertarea de exprimare in timpul serviciului, ex : timp de 8 ore nu vorbesc cu colegii de munca, trec pe langa ei fara a vb, poate doar mimica ?
Bună ziua. Imi spune ti vă rog dacă este corectă actiunea unui agent eos ksi de a pune sigiliu pe usa unui apartament bazăndu se doar pe faptul că debitorul are adresa la apartamentul care a fost sigilat, fără a fi proprietatea sa ? Apoi agentul sună si amenintă că va executa silit pe imobilul respectiv si bunurile din el. Vă multumesc
Buna ziua
In conditiile in care in perioada 2004 - 10 martie 2011 am lucrat neintrerupt, iar in perioada 11 martie - 04 mai 2011 nu am mai lucrat,ramanand fara loc de munca, gasindu-mi un nou loc de munca legal din data de 05 mai 2011 - avand si ceva probleme de sanatate, care nu se incadreaza in conditiile acordarii Concediului medical fara stagiu de cotizare --- pot beneficia in conditiile mai sus mentionate de concediu medical --- de unde trebuie sa iau adeverinta din care sa reiasa stagiul minim de cotizare de o luna, de la actualul loc de munca sau de la vechiul loc de munca ???
Buna ziua
Imi puteti spune : in baza carui art si carei legi, toate actele subscvente unui act nul, declarat de instanta sunt si ele nule ??
Va multumesc
Da .
Toate actele au fost declarate nule , inclusiv contractul de scolarizare . Nelamurirea mea este : au dreptul sa-mi ceara despagubiri in baza unui contract nul ???
este sau nu abuz, sau neglijenta in serviciu ?
Pot depune o plangere penala in acest sens ?