avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate alnajar

Activitate alnajar

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Speta e urmatoarea:

- debitorul nu are venituri sau alte bunuri urmaribile. Tot ce se presupune ca "are" e apartamentul in care locuieste dar care a avut ca proprietari pe parintii acestuia, in prezent decedati. Succesiunea nu e dezbatuta cf. unui raspuns primit de la Cam. Not. Publici, singurul mostenitor al acestora fiind debitorul care nu a acceptat expres mostenirea dar nici nu a declarat ca renunta.

Intrebari:

- pot introduce o actiune prin care solicit instantei sa se constate ca acesta (debitorul meu) a acceptat tacit mostenirea? Probez acest fapt cu acte: plata impozit, etc. Temeiul de drept e art. 111 CPC? Sunt incidente noile sau vechile prevederi ale Codului Civil? Precizez ca parintii debitorului au decedat in urma cu cel putin un an (nu am prea multe informatii ref. la acest fapt).
- sau sa urmez calea unei actiuni oblice si sa accept mostenirea in limita indestularii creantei mele?

Multumesc frumos!
legalmgm a scris:

freeelis a scris:
Filialele sunt considerate a fi cu personalitate juridica

Buna ziua @freeelis,
Mea culpa
Am facut confuzia intre filiala si sucursala.
Textul legal este:
Art. 13. - (1) Asociatia isi poate constitui filiale, ca structuri teritoriale, cu un numar minim de 3 membri, organe de conducere proprii si un patrimoniu distinct de cel al asociatiei.
(2) Filialele sunt entitati cu personalitate juridica, putand incheia, in nume propriu, acte juridice in conditiile stabilite de asociatie prin actul constitutiv al filialei. Ele pot incheia acte juridice de dispozitie, in numele si pe seama asociatiei, numai pe baza hotararii prealabile a consiliului director al asociatiei.
(3) Filiala se constituie prin hotararea adunarii generale a asociatiei. Personalitatea juridica se dobandeste de la data inscrierii filialei in Registrul asociatiilor si fundatiilor.
(4) In vederea inscrierii filialei, reprezentantul asociatiei va depune cererea de inscriere, impreuna cu hotararea de constituire a filialei, statutul, actul constitutiv, actele doveditoare ale sediului si patrimoniului initial ale acesteia, la judecatoria in a carei circumscriptie teritoriala urmeaza sa-si aiba sediul filiala. Dispozitiile art. 6 si ale art. 9-12 sunt aplicabile in mod corespunzator.

In aceste conditii, in lipsa altor precizari, cred ca marimea patrimoniului initial pentru o filiala trebuie sa fie acelasi cu acela fixat de lege pentru o fundatie.
Patrimoniul initial ce trebuie alocat este cel putin contravaloare a 100 de salarii minime brute pe economie.
Exceptie o fac acele fundatii care au drept scop operatiuni de colectare de fonduri, ce urmeaza a fi puse la dispozitia altor asociatii si fundatii, caz in care patrimoniul initial trebuie sa fie cel putin contravaloarea a 20 de salarii minime brute pe economie.

Cu stima,

Multumesc mult pt. raspunsuri!
Fundatia de care vb., este constituita in anul 1998 cand patrimoniul era cel conform legii in vigoare la mom. respectiv. In atare situatie, putem considera ca se aplica prevederile OG 26/2000?
In statutul fundatiei este prevazut ca aceasta sa poate infiinta SRL-uri.Mai degraba as apela la infiintarea unei societati si ulterior la un punct de lucru.
Ce parere aveti?

Buna tuturor,

Stie cineva care este cuantumul patrimoniului alocat unei filiale a unei fundatii?
Cum se calculeaza?Este o suma fixa?
Am cautat un rasp. in OG 26/2000 si nu am gasit nimic in afara de prev. art 18, al. 1, unde se specifica , ca fundatiile isi pot constitui filiale pe baza hot. autentificate ale cons. director, prin care le este alocat cate un patrimoniu.

Multumesc!
Corect!Nu ma opreste nimeni, dar de sanctionat ma sanctioneaza cineva?
Totusi, n-as vrea sa para ca incerc sa eludez vreo lege conform careia am obligatia de a inscrie o suma, un onorariu convenit, fie chiar si unul neinsemnat, modic...

Merci,

P.S. Cat despre munca patriotica, e vb. de niste amici pt. care o voi presta, care nu ma vor plati caci asa am convenit, deci voi scrie la art. onorariu ,,GRATUIT".
Buna ziua,

Desi acest tip de contract este unul cu titlu oneros, as vrea sa stiu daca se poate incheia cu titlu gratuit, daca pot acorda consultatii juridice, redacta cereri de chemare in judecata, plangeri, etc, fara a incasa onorariu.

Multumesc!
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati in legatura cu acest subiect.
In principiu stiu ca in Ro. doar se va declara la Reg. Comertului infiintarea sucursalei in strainatate urmand ca inregistrarea propriu-zisa sa se faca in tara de seiu a sucursalei.
Problema, ce acte imi sunt necesare pe langa(decizie asociat unic, specimen de semnatura al persoanei imputernicite sa se ocupe de activitatea sucursalei, declaratii ale persoanei imputernicite ca nu are debite fiscale fata de statul roman, act constitutiv actualizat)?
Care-i procedura pe care trebuie s-o urmez?

Multumesc!
Buna ziua!

Sper din tot sufletul sa ma ajutati si pe mine cu o solutie la urmatoarea ,, problema":

In 2004 X si-a facut abonament la Vodafone, abonament care a fost dat spre folosinta fiului sau(decedat in 2006).Acesta nu si-a indeplinit obligatiile de plata catre Vodafone, X nestiind de acest fapt.
Pe 03.07.2007, conform comunicarii, a primit o somatie emisa la 27.06.2006 de la un birou de executori la care era anexat un titlu executoriu ( sent. civ.) emis in data de , atentie, 13.03.2006, prin care X este obligat la plata sumei restante + penalitatile conventionale aferente pretului neachitat, penalitati care insumeaza aproape triplul sumei , si un proces-verbal incheiat la data de 18.05.2007, emis de acelasi birou de executori jud.
X, sustine ca habar nu avea de faptul ca a fost parte in acest proces, nu a primit nicio citatie, nu a semnat pt. primire nimic.Nu a stiut de existenta acelui titlu executoriu pana pe 03.07.2007 desi acesta a fost emis in 2006.
Ce-i de facut in acest caz?

Va multumesc!
Buna tuturor!

Stiu ca pt.unii dintre voi suna banal si insignifiant,dar m-ati putea ajuta cu un astfel de model?
Sunt la inceput si printre modelele pe care le detin,nu se numara si acesta.

Mii de multumiri!
Buna!

Ma adresez voua,cunoscatorilor,plina de speranta ca ma veti lamuri si pe mine in ac.problema.Care este procedura care trebuie urmata pt.a aduce aici in Ro,muncitori straini,in speta chinezi?Am tot cautat pe site-ul mmssf.ro si nu am gasit nimic,nici macar o trimitere la legislatie.Poate pt. ca-i un domeniu nou?
Please,help!Trebuie sa raspund curand celui ce mi-a solicitat ac.informatii
:)
Răspuns la discuția inregistrarea unei marci la OSIM
da,eu am facut.
de fapt inca nu s-a terminat totul,nici macar nu au ajuns la exminare desi cererile(fiindca sunt 2),au fost depuse in ianuarie.
pot sa-ti spun ce-am facut eu:1)m-am dus cu cererile la osim,am trecut intai pe la contabilitate,am achitat taxele de depunere cerere+cercetare documentara,apoi am fost la registratura pt.a inregistra acele cereri.
2)dupa 2 luni,am primit rasp.la cercetarea documentara iar apoi am platit taxele de examinare ale cererilor.
de atunci astept un rasp.de la ei,privitor la examinare,in cazul unui rasp.pozitiv in sensul ca nu exista risc de confuzie sau asociere cu alte marci,se va proceda la publicarea in BOPI,iar dupa aceasta publicare urmeaza inregistrarea propriu-zisa.
So,inarmeaza-te cu rabdare si bani multi pt.ca sunt diverse taxe care trebuie achitate insa tu stii asta,ai spus ca ai citit cam totul pe site-ul lor.
Cam asta am facut eu,dar sper sa mai fie oameni pe aici care au multe inregistrari la activ si de la care putem invata mai multe.