freeelis a scris:
1. Daca nu este posibilă reintegrarea în funcţia deţinută anterior în cazul în care, ca urmare a reorganizării, postul a fost desfiinţat, atunci singurul efect al reintegrării va fi însă dreptul la despagubiri al salariatului.
2. Plata salariilor se va face de la data incetarii raportului de munca si pana la data efectiva a reintegrarii .. de fapt, in solutia data de catre instanta trebuie sa se mentioneze perioada pentru care veti primi salariile.
3. Faceti o singura cerere catre angajator prin care solicitati sa puna in executare hotararea pronuntata de catre instanta , si anume : reintegrarea dvs si plata salariilor .
Va multumesc sincer pentru raspunsurile oferite. Deasemenea multumesc tuturor celorlati pentru raspunsurile dumnealor.
Am inteles deja in mare masura pasii ce urmeaza acum sa-i fac dupa obtinerea sentintei definitive.
Ar mai fi unele aspecte complementare la care voi face referire acum, pentru a putea obtine unele lamuri suplimentare cu bunavointa dvs si anume:
Sentina data de instanta spune : "Obligă intimata să-l reintegreze pe contestator în postul deţinut anterior concedierii, şi să-i plătească despăgubiri egale cu salariile indexate majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta de la data concedierii şi până la data reintegrării efective"
Deci, dupa cum ati spus si dvs, plata salariilor ar trebui sa fie facuta pana la data reintegrarii efective, dar ce spune legea si unde sa verific cat de mare se poate intinde aceasta durata efectiva? Deoarece, in cazul fortuit ca nu ma pot prezenta la angajator cu cererea scrisa de reintegrare, din motive de sanatate sau altele, o perioada mai mare de timp, poate 1 luna sau mai multe, atunci ce se va intampla, o sa pot primi salariile pina in momentul acela sau angajatorul se va putea preleva de vreo prevedere legislativa si ma va "taxa" pentru ca am stat prea mult pina m-am prezentat si ca el va considera ca reavointa din partea mea?
Este adevarat ca 3 ani am ca termen prevazut de lege sa ma prezint la angajator cu cererea de reintegrare si palata salariilor conf. deciziei instantei, sau este eronata afirmatia aceasta facuta de cineva in acest topic? Sau poate nu am inteles eu bine si-mi cer anticipat scuze.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
cu multa stima,
Adrian Lazarescu