avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate alexandryna

Activitate alexandryna

Buna ziua.saptamana trecuta mi sa adus la cunostiinta de catre conducerea firmei ca mi se va desfiinta postul.In urma prezentarii la departamentul de resurse umane am refuzat sa semnez instiintarea si preavizul deoarece am aflat intre timp ca sunt insarcinata si am depus actele necesare de instiintare.Firma ,in cazul in care am refuzat sa semnez are abligatia sa trimita si prin posta instiintarea?Si daca da si am semnat pentru ea ce se poate intampla?
Multumesc
Buna seara!In data de 10/05/2013 am fost instiintata ca voi fi data afara de la locul de munca si sa merg sa semnez preavizul incepand cu data de 13 numai ca eu nu am ajuns sa semnez preavizul deoarece m-am imbolnavit si am in concediu medical timp de 14 zile. Daca nu am semnat nimic si intre timp am aflat ca sunt insarcinata ma mai pot da afara din cadrul firmei? Multumesc!
Buna ziua!Am o intrebare:in cazul in care departamentul firmei la care sunt angajata se desfiinteaza(dar doar un departament-firma nu i-si intrerupe activitatea)si sunt insarcinata ma pot concedia sau i-mi pot schimba salariul de incadrare pe perioada sarcinii?
Cu stima si respect!
Alexandra
Acum 2 saptamani am fost concediata de la locul de munca cu drept la somaj si 1 salariu compensator.Azi am primit o informare prin care mi se aduce la cunostiinta faptul ca este un loc vacant si la care angajatorii asteapta un raspuns afirmativ sau negativ in scris de la fiecare lucrator concediat.daca semnez aceea hartie pierd dreptul la somaj sau salariu compensator?Ptrecizez ca am avut functia de director de magazin iar acum postul vacant este de lucrator comercial.Sunt obligata sa raspund la aceea hartie?
Buna ziua,
Am si eu o intrebare:Primesc indemnizatie de crestere copil daca am fost in somaj si m-am angajata insarcinata?Precizez ca am stat in somaj 6 luni iar pana voi naste voi avea inregistrat in cartea de munca inca 8 luni cotizate la stat(nu am intrerupere pe cartea de munca intre somaj si actualul loc de munca)
Discuție REANGAJARE
In cazul in care am fost da-ti afara de la locul de munca si am semnat hartia prin care avem drept la somaj si salariu compensator iar acum vor sa ne puna sa semnam o alta hartie prin care sa ne dam acordul sa angajeze pe altcineva in locul nostru,mai primim salariu compensatoriu daca semnam ultima hartie?Precizez ca am fost dati afara pentru desfiintarea punctului de lucru.
Am un salariu actual pe cartea de munca de 2850 lei si sunt data afara conform art 65 alin 1.Am inteles ca amdreptul la somaj.Stiti cumva cat voi lua somajul?Specific ca am o vechime de 8 ani in campul muncii.Multumesc
dar daca firma nu detine nici contract unic atunci ce se intampla
Daca mi se inchide cartea de munca cu articolul 65 primesc un salariu compensator chiar daca firma nu detine contract colectiv la nivelul unitatii.Precizez ca eu cu firma am avut incheiat contract de munca individual
Firma la care lucrez mi-a dat preaviz de 20 zile lucratoare sub motivul desfiintari locatiei si disponibilizari de posturi.As dori sa precizez ca mi sa spus ca firma este in faliment dar nu a dat toti oamenii afara ci doar 3 din 6 care eram angajati acolo si pe deasupra se va deschide o alta locatie in incinta aceleiasi cladiri.am dreptul la un salariu compensator?Tin sa mai precizez ca mi-au spus ca daca vreau somaj i-mi pot face actele sa le depun.Va rog daca se poate sa-mi raspundeti. Va multumesc