Intre timp am parcurs prevederile referitoare la actiunea prin care se solicita constatarea nulitatii actului juridic incheiat, de unde am retinut faptul ca in cazul constatarii nulitatii absolute a actului incheiat, actiunea poate fi introdusa oricand.In schimb nu am destula experienta practica pentru aprecierea tipului de nulitate care ar putea lovi actul incheiat in conditiile mentionate anterior.
In primul rand multumesc pentru raspunsuri.In al 2-lea rand referitor la contract, acesta este unul de prestari succesive. Punerea in opera a contractului respectiv s-a facut cu incalcarea prevederilor legii Legii nr.154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice, in concluzie de la bun inceput I-a lipsit cadrul legal, furnizorul mentionand ca va remedia ulterior respectivul aspect, dar bineinteles ca acest lucru nu s-a concretizat.La incercarea mea de denuntare anticipata a contractului am fost ,,santajat emotional" cu penalitatile pentru incetarea prematura a contractului, desi furnizorul nu avea si nici nu are nici la acest moment solutie tehnica si nici legala pentru asigurarea serviciilor contractate.Ulterior sesizarii A.N.PC.-ului au intrat in defensiva si au renuntat la penalitati si la plata lunilor facturate in perioada de ,,conciliere amiabila a litigiului" (adica vreo 6 luni:)).Totusi mi-au prijeluit niste stari emotionale de toata frumusetea, acesta fiind motivul pentru care as dori sa initiez o actiune impotriva dansilor, nu din spirit de vendeta ci mai mult din dorinta de a modifica o tipologie comportamentala in relatia furnizor-beneficiar.
Buna seara.In cazul in care solicit instantei rezilierea unui contract de prestari servicii (din culpa paratei) si repunerea partilor in situatia anterioara incheierii contractului, implicit returnarea sumelor incasate in mod necuvenit, daca acest contract a fost incheiat in 01.07.2012 se poate considera prescris ,,dreptul" de a mai solicita suma respectiva.
Buna ziua, in cazul in care am un dosar in lucru la un executor judecatoresc care a fost condamnat definitiv la o pedeapsa cu inchisoarea de 1 an pentru infractiunea de neglijenta in serviciu, care imi sunt optiunile in aceasta situatie?Fac mentiunea ca procedura de executare silita, inclusiv incuvintarea executarii silite de catre instanta, a fost initiata anterioar datei pronuntarii sentintei de condamnare.
Considerati ca trebuie sa imi cer returnarea sumelor de bani cu titlu de cheltuieli de executare si transmiterea dosarului unui alt executor judecatoresc? desi acest lucru ar insemna inca o data solicitarea incuvintarii de executare silita( demers ce dureaza cu tot cu redactarea incuvintarii cel putin 3 luni).
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, nu am gasit precedent pentru o astfel de situatie.
Imi puteti comunica, care este procedura standard in cazul in care se doreste trecere unui drum de servitute privat, in patrimoniul structurii administrativ-teritoriale locale.
Mai exact, pot adresa primariei o cerere semnata de catre toti coproprietarii, care va include datele personale, modul de dobandire al terenului, cadastru, extras de cf de informare si motivarea cererii, iar ulterior dupa ce avem Hotararea de Consiliu Local cu acceptarea, sa facem oferta de donatie si in forma autentica, sau este necesar a priori, ca la cererea mai sus mentionata sa anexam si oferta de donatie(act autentic) plus celelalte documente necesare?
Multumesc!
Din cele mentionate, rezulta faptul ca detineti o cota parte din drumul privat, aceasta cota nu este individualizata, in principiu detineti fiecare co-proprietar 3,33 cm din fiecare metru, deci nu puteti individualiza sau mai bine zis ,,concentra cota respectiva intr-un anume punct.
Multumesc pentru raspuns, dar daca ipotetic vorbind primarul nu este de acord (exista ceva animozitati pe plan local), considerentele de ordin practic, economic, nu conteaza in gestionarea starii de fapt?In plus si mai ipotetic, daca primarul, prin Comisia Locala este de acord cu anularea partiala a TP,este necesar un memoriu din partea dansilor,sau acesta se va prezenta la termenul stabilit de instanta?Va adresez aceste intrebari deoarce vreau sa scurtez pe cat este posibil, lungul si anevoiosul curs al Justitiei.
Buna dimineata si un sincer LA Multi Ani tuturor romanilor, cu ocazia zilei nationale si a sarbatorilor care se apropie cu pasi repezi.Doresc sa va prezint o situatie, in speta bunicii mele i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru o suprafata de 7500 de m impartita in 2 parcele, una de 6000 de m si a 2-a de 1500 de m, dar, desi lipit de parcela de 6000 de m se afla o alta parcela de suprafata a egala(1500 de m), bunicii mele nu i-a fost atribuita aceasta ci una la 4 km distanta, aspect ce implica multe neajunsuri.Avand in vedere ca nici pana la aceasta data parcela aflata in imediata vecinatate nu a fost atribuita nimanui din motive lesne de inteles(nu are nici o logica practica , parcela are o deschidere de 3,5 m pe o adancime de 428 de m), as dori sa ma adresez instantei, in numele bunicii, in temeiul art.58 din Legea nr.18/1991, pentru modificarea titlui de proprietate in vederea reintregirii corpului de proprietate pe principii de ordin practic si economic.Cererea este scutita de plata taxei de timbru si a timbrului judiciar, conform art. 42 din Legea 1/2000.Vreau sa va intreb daca mai trebuie chemat in instanta si alt for in afara de Comisia Locala de aplicare a legilor fondului funciar si Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor?, in al 2-lea rand daca motivarea prin prisma practicabilitatii este intemeiata? sau mai trebuie sa adaug ca in acest interval si anterior emiterii titlului , bunica mea s-a folosit ca un bun proprietar si de parcela vecina( aspect adevarat, dar nu stiu daca il pot proba cu martori),iar in al 3-lea rand in practica este o procedura anevoioasa? exista si alta abordare?.Multumesc mult si toate cele bune!
Buna seara stimati colegi de forum!Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta:
Tatal meu a achizitinat in urma cu ceva timp un autoturism, dansul fiind al 3-lea proprietar.In urma cu un an cei de la rar i-au refuzat efectuare itp, motivand ,,o actiune mecanica'' asupra uneia dintre seriile de identificare ale autovehiculului(amuzant este ca de respectiva actiune, se face vinovat chiar unul dintre angajatii dansilor care doriind sa confrunte seria respectiva, a actionat asupra zonei cu o perie de sarma apoi aplicand diluant, reprezentantii rar insa se disculpa motivand ca ei folosesc doar diluant in situatiile in care trebuie sa curete anumite zone in vederea confruntarii), iar conform legislatiei in vigoare daca dansii suspecteaza anumite,,manevre dolosive" au prerogativa de a refuza efectuarea itp si trebuie sa te directioneze catre organele de cercetare abilitate.Pana aici toate bune si frumoase oarecum, ideea este ca tatal meu a dat curs recomandarilor dansilor, s-a adresat inspectoratului judeatean de politie si a obtinut din partea acestora o adresa care atesta faptul ca masina nu figureaza in baza de date a autovehiculelor furate.Cu aceasta adresa tatal meu s-a prezentat la rar, dar si de aceasta data i-au refuzat efectuare itp spunandu-i nonsalant sa ii actioneze in instanta, lucru care s-a si intamplat, iar pe fond, s-a efectuat la impunerea instantei o expertiza tehnica care confirma faptul ca nu exista modificari(cu aceasta ocazie am aflat si eu faptul ca un auto are 4 serii de identificare si anume 1 cu seria motorului , 2 pe praguri si 1 in baza de date a producatorului, deci......).Ideea este ca actiunea a fost admisa asa cum a fost formulata, instanta obligand rar la efectuarea itp, dar din nu stiu ce motiv, dansii nu vor sa accepte situatia si merg in continuare cu apel.Avand in vedere faptul ca de actiunea tatalui meu m-am ocupat eu, nu am avut ce mari cheltuieli de judecata sa solicit, dar acum tinand cont de optica dansilor, doresc sa le solicit in numele tatalui meu daune-interese compensatorii si spre rusinea mea nu stiu daca este posibil, pentru toata perioada in care tatal meu nu s-a putut folosi de masina(dovada prejudiciului o pot face in baza unui contract de inchiriere auto pe care tatal meu l-a incheiat cu o firma de profil).Imi scuzati logoreea scriptica, dar doresc sa fiu bine inteles de la inceput.Multumesc anticipat pentru orice sfat sau recomandare!