avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate geogiana09

Activitate geogiana09

Bună ziua!! facturile emise catre persoane juridice,pe baza bonului fiscal emis de casa de marcat,se depun în ro e-factura ? Menționez ca magazinul vinde fete de masa ,prosoape,alte textile ( nu îmbrăcăminte).Mulțumesc anticipat pt răspuns.
Bună ziua,sunt în următoarea situație: sunt însărcinată în 8 luni ,data aproximativa a nașterii fiind 15 decembrie 2021.Va prezint mai jos situația mea și va rog sa-mi spuneți dacă ma încadrez sau nu pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil. Februarie 2018-februarie 202o -CCC primul copil,martie 2020 -CIM,aprilie-decembrie 2020-somaj,ianuarie 2021 -august 2021 -Nimic ,septembrie 2021 -octombrie 2021 CIM,noiembrie 2021 -concediu prenatal fara plata pt ca nu am stagiu ,15 decembrie-data aproximativa a nașterii.Va mulțumesc anticipat pt răspuns.
Va multunesc pentru raspuns

Cornel Vasile a scris:

Nu apare nicio eroare la depunere ....este corect ce va apare.

Buna,multumesc pt raspuns,am incercat varianta dar imi apare mesajul ,,CNP invalid,totuși am putut salva registru asa...nu stiu daca apare vreo eroare la depunere
Buna ziua,cred ca nu am fost explicita,Pfa-ul este angajatorul iar revisalul s-a trimis trecandu-se la date angajator CNP titularului de Pfa si nu CIF-ul,angajata este cu contract de munca .Multumesc !!!
Buna seara,am următoarea problema si va rog sa ma ajutati.Am o angajată din 05.08.2029 pe un P.F.A. pt care am transmis revisalul iar la date angajator am trecut CNP in loc de CIF.Prima declarație 112 am transmis o In septembrie si am trecut CIF-ul pentru PFA si plata obligațiilor s-a facut pe CIF.In data de 07.09.2020 angajata a născut si a intrat în cobcediu post natal de 42 de zile după care va intra în concediu ingrijire copil.Intrebarea mea este cum pot sa modific revisalul de pe CNP PFA pe CIF PFA asa incat sa nu aive probleme la întocmirea dosarului pentru Indeminizatie crestere copil .Mentionez ca am incercat sa corectez datele angajator dar nu imi permite revisalul.Va rog sa-mi dati o soluție, va multumesc anticipat
Buna ziua,la un SRL nou infiintat fara angajati administratorul este obligat sa faca un contract de management sau poate sa faca contract de munca ?daca nu obtine venituri este obligatoriu sa se asigure la pensii si sanatate ?Va rog sa ma ajutati cu o baza legala.Din cate am citit am inteles ca trebuie sa se asigure indiferent daca obtine venituri sau nu.Nu cred ca este normal sa plateasca contributii atata timp cat nu realizeaza inca venituri.Va multumesc !!!
Buna ziua,daca vand un auto de pe firma la o persoana fizica in valoare de 3500 lei,pot sa incasez suma prin casierie cu dispozitie de incasare sau prin banca ? Va multumesc.
Buna ziua,am urmatoarea problema :s-a scos din evidenta un client in faliment pt care am hotarare judecatoreasca ,nu s-a ajustat tva -ul si suma este destul de mare. Se mai poate ajusta tva daca l-am scos din evidenta anul trecut ?Va multumesc
Buna ziua,un magazin emite unei persoane juridice doua bonuri fiscale fiecare in valoare de 4700 (in total 9400) pentru care se intocmesc doua facturi,incasarea se face in numerar intr-o singura zi.Este corect ?nu se depaseste plafonul de incasari ? Mentionez ca magazinul este cu autoservire dar intrarea nu se face pe baza de legitimatie deci nu cred ca poate fi considerat de tipul cash and carry.
Multumesc