avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate sd2010

Activitate sd2010

Actul trebuie să fie autentic, altfel de unde să știe vameșul că cel care a semnat este într-adevăr proprietarul mașinii. Declarație, procură sau comodat, oricare dar să fie în formă autentică.
1.Testament, dacă ziceți că nu are copii. Dezavantajul e că omul e liber să-l revoce când vrea și să facă altul în care să testeze bunurile în favoarea altei persoane.
2.Vânzare-cumpărare și să păstreze uzufructul.
3.Întreținere și în cadrul contractului specificați obligațiile ce vă revin în calitate de dobânditor, respectiv în ce anume constă prestația de întreținere.
Alegeți dumneavoastră varianta potrivită:)
În mod normal taxele necesare întabulării le suportă vânzătorul. Dar nu e literă de lege, așa că rămâne la învoiala părților.
Întabularea presupune angajarea unui expert topometrist care să întocmească documentația cadastrală a terenului în baza căreia se va putea deschide o foaie de carte funciară pentru acel teren. Cât costă veți afla doar întrebând un topometrist.
Costul actelor la notar va fi mai mic dacă o să cumpărați terenul având categoria de folosință fâneață. Cu siguranță este mai scump cel de construcții. Ulterior veți suporta dumneavoastră costurile pentru schimbarea categoriei de folosință.
Răspuns la discuția Anexa 24 - succesiune
Dacă proprietarii din titluri au decedat și înainte de deces au înstrăinat unele dintre terenuri, atunci acele terenuri nu mai intră în masa succesorală, nu se mai face moștenirea și cu privire la ele.
Dacă defuncții au vândut doar așa... fără acte, atunci în mod normal ar trebui să faceți moștenirea și cu privire la acele terenuri și să încheiați contractele de vânzare cumpărare cu cei care au cumpărat.
Ca să dezbateți succesiunea ori vă prezentați cu toții la un notar ori unul singur cu procuri din partea celorlalți.
Eu vă recomand să mergeți la un notar cu actele și vă va lămuri ce anume trebuie făcut și care e procedura.
Răspuns la discuția Anexa 24 - succesiune
Anexa 24 este sesizarea pentru deschiderea succesiunii și o eliberează primăria. Care e legătura dintre aceasta și titlurile de proprietate? Sunt înscrise în anexă terenuri pe care proprietarul din titluri, acum decedat, le-a vândut deja sau...?!
Răspuns la discuția mostenire
Având în vedere diagnosticul ... contract de întreținere. Veți fi proprietar din momentul semnării actului și veți avea obligația să-l întrețineți până la deces iar el își păstrează dreptul de a locui acolo.
Veți avea nevoie de o anchetă socială având în vedere starea de sănătate a domnului, din care să rezulte că acel act va fi în interesul său și nu i se va produce niciun prejudiciu și probabil și de un curator.
Răspuns la discuția succesiune
Deocamdată părinții fiind în viață, fratele dumneavoastră nu poate renunța la moștenire.
Soluția ar fi ca la decesul părinților să acceptați amândoi succesiunea, să vindeți apartamentul cu 2 camere apoi să faceți partajul cu fratele astfel încât dumneavoastră să rămâneți cu apartamentul de 3 camere iar fratelui să îi dați sultă, după cum v-ați înțeles. Veți fi doar dumneavoastră proprietară nu și soțul, bunul fiind moștenit, dar puteți să faceți donație către soț cu privire la cota de 1/2 părți din apartament.
Ca să ocoliți succesiunea ar trebui ca din timpul vieții să faceți un act împreună cu părinții, întreținere de ex, dar asta nu vă obligă cu nimic după decesul părinților să îi dați fratelui sulta pe care ar primi-o ca urmare a acceptării succesiunii și încheierii actului de partaj.
Răspuns la discuția Cum procedez legal?
În cazul decesului părintelui dumneavoastră mergeţi şi faceţi o declaraţie de acceptare a succesiunii în termen de 6 luni de la deces. Declaraţia va fi înregistrată în registrul naţional de opţiuni succesorale pe care orice notar e obligat să-l consulte înainte de a dezbate o moştenire. Astfel, notarul care va instrumenta dosarul de succesiune va vedea că defunctul mai are şi alţi copii şi în lipsa acestora va refuza dezbaterea succesiunii.
Pentru motive întemeiate notarul se poate deplasa la domiciliul persoanei care doreşte să încheie actul. Imobilizarea persoanei pe motiv de boală constituie un motiv temeinic dar există condiţia ca acea persoană să aibă discernământ. Este posibil să vi se ceară un certificat medico legal pentru şi mai multă siguranţă.
:) nu ştiu dacă are sens să vă crăpaţi capul găsind ce ştiu eu ce termeni. Cred că e suficient să solicitaţi ducerea la îndeplinire a acelei hotărâri judecătoreşti, în cazul în care e definitivă şi irevocabilă. Eventual ataşaţi o copie, deşi ar trebui să existe una şi în Primărie. O depuneţi la registratură şi primiţi un nr. de înregistrare. Ar trebui să primiţi un răspuns la solicitare în 30 de zile, dacă nu mă înşel.