avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate fabiola46

Activitate fabiola46

Problema este urmatoarea: in mai 2008 am inaintat divortul iar sentinta definitorie se pronunta in octombrie.In aceasta perioada fostul sot mareste un imprumut la banca de la 1500 la 3000 lei.Din 2008 pana in 2010 nu restituie bancii rata lunara si penalitatile aferente,iar banca ii transfera imprumutul la o firma de recuperari ,ajungand in prezent la o suma de 9700 lei.Recuperatorii ameninta cu sechestru pe apartament.Nu am partajul facut si nu stiu cat ma afecteaza asta intrucat eu locuiesc in acest apartament impreuna cu fiul meu.Ce masuri ma sfatuiti sa iau pentru a scapa de acest stres? Cat de implicata sunt eu in datoriile lui si ce trebuie sa fac pentru a solutiona aceasta problema? Va multumesc mult pentru sfaturi!
Răspuns la discuția Sistarea starii de devalmasie
Imi cer scuze pentru disputa creata,evit intrebarile lungi pentru ca stiu ca timpul este foarte pretios pentru cei de aici! Important este ca m-am dumirit si asta conteaza cel mai mult.Va multumesc tuturor pentru ajutor!
Cum se sisteaza starea de devalmasie de comun acord,se intocmeste un act aditional la notar? Va multumesc
Daca dupa divort fara partaj vrem sa donam apartamentul la care suntem copropietari,fiului nostru ce acte ne-ar fi necesare? Este nevoie de carte funciara? Va multumesc mult!
Răspuns la discuția Donatie apartament
Nu se mai pune problema unui copil! Stiu ca donatia poate fi atacata si ca se poate alege varianta vanzarii -cumpararii,dar pe mine ma intereseaza daca mai este nevoie de partaj inainte.M-ar scapa de niste cheltuieli suplimentare.Va multumesc!
Sunt divortata dar nu am facut partaj.Fiul meu a implinit 18 ani si vrem sa -i donam lui apartamentul.Am inceput cadastrul si de acolo mi s-a spus ca nu este necesar ca sa mai fac partaj,ci pur si simplu fiecare din parinti doneaza partea lui,fiului.Se poate asa ceva? Va multumesc mult!
Am depus cererea de divort in luna mai ,dar sentinta s-a pronuntat in septembrie.In aceasta perioada exul a facut datorii suplimentare la banci si nu si-a achitat ratele,ajungand la o suma foarte mare.La partaj se ia in considerare datoria pe care o avea la data depunerii cererii de divort sau la data pronuntarii sentintei definitive? Mentionez ca din luna mai acesta a parasit locuinta si este stipulat in hotarare.Va multumesc mult!
Dupa partaj se poate ca fostii soti sa doneze (sa vanda ) fiului apartamentul cu mentiunea ca acesta sa nu-l vanda fara acordul parintilor? Cum se procedeaza? Va multumesc mult!