avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate PAVEL86

Activitate PAVEL86

Da se poate, specificati in decizia interna de numerotare a documentelor. Dar atentie ce fel de activitate desfasurati ca poate aveti nevoie de casa de marcat.
1.Micro 1% - oblicatoriu 1 sal. 8 ore/zi plafon CA 60.000,
2.depasire plafon micro 3% - oblicatoriu 1 sal. 8 ore/zi,
3.impozit profit 16% -nu exista salariati (in intervalul de 30 de zile de la constituire) sau desfasurati o activitate care e trecuta la exceptii

Si poti sa deti doar o societate unde sa fi platitor de impozit pe micro incepand cu 2024, fata de 2023 cand puteai in 3 sa fi.
Legea spune ca se poate, dar trebuie ca sa fie 2 persoane diferite administratorul si respectiv persoana care este angajata ca si directorul economic (economist cu studii superioare) care se ocupa de contabilitate, in caz contrar un contract de colabore cu o persoana fizica sau juridica membra CECCAR pentru avizarea situatilor financiare anuale.
Buna ziua,
La depunerea de bilanturi, este obligatoriu sa fie semnate de catre un expert contabil sau poate si un economist care este angajat in societatea si cu administratorul sa le semnezi si sa le depuna?
Buna ziua,
As dori sa stiu cu privire la casele de marcat daca sau facut modificari cu privire la sau a ramas in continuare tot asa:
In cazul in care clientul este ( SRL sau PFA ) atunci nu aveti obligatia eliberarii bonului fiscal si e ok chitanta + factura .
Dar asta daca aveti EXCLUSIV clienti SRL sau PFA.
Daca aveti si persoane fizice aveti obligatia folosirii casei de marcat .
Buna ziua,

As dori sa stiu daca este interzisa angajarea unei persoane pe un contract de 8 ore perioada nedeterminta daca ea mai are un contract de 8 ore pe perioada nedeterminata si cu functie diferiata, angajatori sunt diferiti, orele de lucru sunt diferite???

Va multumesc si astept un raspuns cu mare interes
Da dar ei refuza sa imi inchida abonamentul....ce sa fac sa ... in cazul unui raspuns nefavorabil mie, adica refuzarea inchiderii abonamentului, sa ma depun plangere la anpc sa ajung la instanta... ce sanse am??? pentru ca eu stiu ce am, un contract scris si nerespectarea lui si ei mereu imi spun de acodul verbal si refuza sa imi inchida abonamentul, numai daca il platesc pe 2 ani..ca zic ca mi-am dar acordul verbal ceia ce nu-i adevarat si stiu ce am vb cu acel operator si mi se spune ca se asculta inregistrarile, si deja mi sau ascultat o data si au spus ca mi-am dat acordul .... ce e de facut ???
Discuție Acord Verbal
Buna ziua,

Am un contract incheiat cu o companie de telefonie mobila ( SC Orange Romania SA) in anul 2006, si in anul 2008 am un act aditionl in care scrie ca conditiile contractuale raman neschimbate, prezentul contract mi-a expirat in anul 2010 la 23 decembrie, si am dorit inchiderea lui, si am suta la dansi, acestia m-au sunat ei pt ca convorbirea sa intrerupt si mi-au facut o oferta provizorie cu specificatia ca pot sa imi inchit cand doresc eu abonamentul deoarece perioada contractuala mi-a expirat, asta a specificat clar in discutea mea cu el ca nu mi se prelungeste abonamenul daca imi schimb obtiunea ci numai in cazul in care imi achizitionez un nou telefon, toate acestea fiind discutate, am asteptat sa mi se inchida abonamentul respectiv, am vazut ca nu mi se inchide am sunat la dansi si iam intrebat ce se intampla si mi-au spus ca mi-am dat acordul verbal sa mi se prelungeasca pe 2 ani abonamentul, dar nu mi-am dat nici un acord verbal, si in prezentul contract nu am scris nicaieri de acord verbal deoarece acordul verbal a fost implementa de catre compania Orange in anul 2009 si eu am contractul din anul 2006 si actul adit 2008 in care specifica ca cond contractuale prezentului contract raman neschimbate, si am gasit undeva pe internet ca acordul verbal nu prezinta valoare juridica, si cu atat mai putin cu cat eu am contr scris cu ei si nu e specificat acest lucru, am facut si reclamatie in scris la ei si astept rasp dar vad ca nu se grabesc.

Va rog sa ma ajutati.

Va multumesc
Buna ziua,

Am un contract incheiat cu o companie de telefonie mobila ( SC Orange Romania SA) in anul 2006, si in anul 2008 am un act aditionl in care scrie ca conditiile contractuale raman neschimbate, prezentul contract mi-a expirat in anul 2010 la 23 decembrie, si am dorit inchiderea lui, si am suta la dansi, acestia m-au sunat ei pt ca convorbirea sa intrerupt si mi-au facut o oferta provizorie cu specificatia ca pot sa imi inchit cand doresc eu abonamentul deoarece perioada contractuala mi-a expirat, asta a specificat clar in discutea mea cu el ca nu mi se prelungeste abonamenul daca imi schimb obtiunea ci numai in cazul in care imi achizitionez un nou telefon, toate acestea fiind discutate, am asteptat sa mi se inchida abonamentul respectiv, am vazut ca nu mi se inchide am sunat la dansi si iam intrebat ce se intampla si mi-au spus ca mi-am dat acordul verbal sa mi se prelungeasca pe 2 ani abonamentul, dar nu mi-am dat nici un acord verbal, si in prezentul contract nu am scris nicaieri de acord verbal deoarece acordul verbal a fost implementa de catre compania Orange in anul 2009 si eu am contractul din anul 2006 si actul adit 2008 in care specifica ca cond contractuale prezentului contract raman neschimbate, si am gasit undeva pe internet ca acordul verbal nu prezinta valoare juridica, si cu atat mai putin cu cat eu am contr scris cu ei si nu e specificat acest lucru, am facut si reclamatie in scris la ei si astept rasp dar vad ca nu se grabesc.

Va rog sa ma ajutati.

Va multumesc