Bună ziua,
Soția mea în luna iunie anul trecut a primit o amendă pt. traversare neregulamentară (aspect discutabil dealtfel, cf. codului rutier). Nu știe dacă agentul era de la Poliția Locală sau de la Poliția Rutieră. Suspectez că ar fi prima variantă.
A refuzat să semneze. În tot acest timp noi nu am primit nici o înștiințare, nici o aducere la cunoștință prin poștă, nici o hârtie lipită pe ușă, nimic. Am verificat periodic pe ghiseul.ro, unde plătesc impozitele, și nu apărea nimic legat de amendă.
Totul până astăzi când, pe pagina web, odată cu impozitele din noul an, am găsit și următoarea mențiune care bănuiesc că ar fi amenda primită de ea :
Sume datorate:
21.A.35.01.02 Venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate/Amenzi circulatie PF 375,0
Cod taxa Denumire Debit ani precedenti Debit an curent Majorare Ordine stingere Rol fiscalitate Termen scadent Observatii
70 Amenzi circulatie PF 375.00 0.00 0.00 1 1182505 22.06.2016
Noi considerăm ca nereguli atât amenda în sine (din p.d.v. al codului rutier în locul respectiv avea tot dreptul să traverseze) cât și necomunicarea procesului verbal de contravenție, lipsindu-ne astfel de posibilitatea de a o contesta sau de a plăti jumătate din ea.
Rog un sfat cu privire la demersurile legale pe care le-am putea face pt. a cere în instanță anularea ei.
Mulțumesc,
Alexandru M.