In anul 2011 am condus un autoturism neavand permis de conducere si aflandu ma sub influenta bauturilor alcolice.Am primit 4 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere.Sentinta e definitiva din iulie 2011.In prezent pot dobandi un permis de conducere? Daca da de ce acte as avea nevoie?
Am condus un autovehicul cu numere false de inmatriculare.In momentul in care am fost oprit de politie acestia mi-au retinut talonul si mi-au eliberat o dovada fara drept de conducere. Ma intereseaza in cat timp o sa imi primesc permisul inapoi, sau daca trebuie sa astept pana la judecarea cazului.
Intre x si y nu exista nici un contract.problema este ca atunci cand x a fost sunat de prietenului lui Y pentru acelasi anunt, aceeasi cabana, aceeasi perioada de timp, Y a mers la politie si politia i-a organizat flagrantul, l-au incatusat pe X si l-au trasnportat la sectia de Politie unde i-au luat declaratia.In faza de cercetare penala X a recunoscut ca a luat suma de 300 de euro de le Y, suma pe care i-a returnat-o.Partea vatamata este de acord sa isi retraga plangerea, dar avand in vedere ca ne aflam in raza dispozitiilor art.215 C.p, impacarea nu este posibila.
In decembrie numitul X, a depus un anunt in ziar prin care arata ca are de inchiriat o cabana. A fost sunat de y si a primit un avans in suma de 300 de euro. A doua zi un pireten a lui y l-a sunat pentru acceasi cabana, s-a intalnit cu el si au stabilit avansul la suma de 400 de euro, moment in care Y a mers la politie, a facut o plangere si i-a organizat un flagrant lui X. In momentul de fata in cazul in care Y isi retrage plangerea, merge impacarea partilor?
Imi puteti spune si instanta care este competenta, cine ar fi paratul si in cazul in care s-ar promova o astfel de actiune, este de ajuns ca sotul sa fie de acord cu ea pentru a fi admisa.
O persoana casatorita are 3 copii, dintre care numai unul din ei este al sotului.Ei au fost despartiti in fapt de 5 ani, dar nu au divortat decat la sfarstiul anul 2011.Cu concubinul aceasta mai are 2 copi, a caror filiatie a fost stabilita in favoarea sotului, fiind nascuti in timpul casatoriei. Ce fel de actiune poate promova aceasta pentru a se stabili paternitatea celor 2 copi in favoarea concubinului, actual sot, tatal biologic al copiilor?Cine poate promova aceasta actiune in tagada paternitatii?Copii au 4, respectiv 5 ani, a intervenit prescriptia?
In speta avem un defunct.Se deschide succesiune la notar, iar copii vin si culeg intreaga masa succesorala. Ulterior inscrierii in C F, vine sora defunctului cu un contract de intretinere incheiat cu defunctul. Care sunt posibilitatiile sa aibe castig de cauza in cazul in care face o actiune prin care se solicita anularea certificatului de mostenitor? In cazul in care i s-ar admite o astfel de actiune copii raman cu rezerva succesorala?
Inculpatul AB a fost condamnat in anul 2009 pentru infractiunea de a conduce un autovehicul fara a avea permis de conducere, si i s-a aplicat o pedeapsa de 1 an cu suspendare cu 3 ani de incercare. In 2010 safarseste aceeasi fapta, pedeapsa anterioara ii este revocata si este condamnat la 1 an si 2 luni cu executare. Exista vreo posibilitate ca in calea de atac sa ii fie schimbata incadrarea intr-una din pedepsele care nu implica executarea?
In speta, reclamantul ca masura preventiva si de conservare face instantei o cerere de insituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor debitorului pentru preintampinarea instrainarii lor.In acest sens instanta se pronunta si incuvinteaza sechestrul prin incheiere. Inainte de finalizarea procesului, cu toate ca avea instituit sechestru asigurator, acesta dispune de bunurile sale. La ce actiune e indreptatit reclamantul spre asi indestula creanta care va deveni certa si exigibila la finele procesului.