avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Activitate mariuscrisan

Activitate mariuscrisan

Răspuns la discuția Trecere la intretinere
Ideea este ca eu nu locuiesc cu domnisoara si pentru ca trec in vizita pe la ea nu este corect sa ma treaca o debila mintal la cheltuieli doar pentru ca asa vrea ea.
Răspuns la discuția Trecere la intretinere
Exista un numar de zile stas pe care o persoana poate sa le petreca intr-un imobil fara a fi pusa la cheltuieli?
Buna ziua,
Am sa va expun o situatie inedita. Eu locuiesc in orasul x. Prietena mea este studenta aici si sta in chirie cu inca o domnisoara. Avand in vedere ca a fost ziua ei sau cu diferite ocazii am mai dormit la ea maxim 4 nopti pe luna incepand cu luna martie aproximativ, plus ca am mai vizitat-o din cand in cand fara a dormi acolo. Luna trecuta s-a prezentat sefa de scara la usa si i-a spus domnisoarei ca o trece la cheltuieli cu 3 persoane incluzandu-ma si pe mine acuzand ca eu locuiesc acolo.(+taxa de salubrizare mai spune). Mentionez ca eu am un domiciului stabil in orasul x. Acum figureaza 3 persoane la cheltuieli incepand cu luna martie din cauza ca doamna sefa de scara refuza sa inteleaga si ma acuza intr-una ca eu din martie locuiesc acolo si trebuie platit retroactiv.

Ce este de facut? Va rog sa ma ajutati?
Am mostenit o casa de la bunicii mei,casa care a fost cumparata de catre ei in urma cu multi ani 1963 cu contract de vanzare cumparare de mana( locuinta fiind situata in mediu rural nu este inscrisa in cartea funciara). In contractul de vanzare cumparare este specificat ca se vinde casa+ 700 mp de teren curti constructii intravilan. De la bunicii mei am un titlu de proprietate emis in baza legii nr.18/1991 in care se specifica ca suprafata primita in intravilan curti si constructii este de 1000 mp (date care au fost trecute si in certificatul de mostenitor),.pentru aceasta suprafata platesc si impozit .Mostenitorul vanzatorului pretinde ca nu am dreptul decat la acei 700 mp. As dori sa stiu care este suprafata la care am dreptul avand in vedere ca in titlu de proprietate este stipulat 1000 mp? Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Am 20 de ani, masina este pe numele meu. Asigurarea RCA e de trei ori mai scumpa pentru tinerii sub 25 de ani decat in mod normal.

Ce as putea sa fac pentru a nu mai platesc atat de mult pentru asigurarea obligatorie?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua.
Am 19 ani si vreau sa imi deschide o saormerie/placintarie. Ce avantaje am din punct de vedere al infiintarii firmei? Sunt scutit de anumite taxe? Pot accesa ceva bani de la stat?
Ce presupune intrarea intr-o astfel de afacere? Care este suma de care am nevoie?

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi.
Discuție SRL DEBUTANT
Am 19 ani. Vreau sa imi deschid o firma. Care sunt avantajele unui SRL Debutant? De ce taxe sunt scutit? Ce taxe trebuie sa achid de-a lungul anului?

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția mostenire, succesiune, vanzare
Va multumesc pentru ajutor!
Răspuns la discuția mostenire, succesiune, vanzare
Cu 10% din proprietate tatal meu poate sa vanda ce vrea si eu nu il pot opri fara sa intru in proces? Nu exista nici un act prin care sa ii demonstrez ca ii este intrezis sa faca toate acestea fara acordul meu?
Răspuns la discuția Detin o casa la tara
Eu ma refer la bunurile aflate pe propietate. Spre exemplu: poarta, materiale de constructii, bunurile din casa etc.