avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate PAVEN ANA MARIA

Activitate PAVEN ANA MARIA

Bună ziua. Doresc să știu până la ce vârstă poate fi menținută în activitate o persoana angajată în funcția de asistent personal al persoanei cu handicap grav care are și calitatea de pensionar la limită de vârstă? Mulțumesc.
Bună ziua. Doresc să știu dacă angajații în funcția de polițist local la Serviciul Public Poliția locală într-o primărie beneficiază de normă de hrană și atunci cand se află în concediu de odihnă sau în concediu medical. Mulțumesc.
Bună ziua. Aș dori să știu dacă în instituțiile publice depun declarații de avere și interese doar funcționarii publici sau și personalul contractual ( personal încadrat cu contract individual de muncă). Ma refer la tot personalul contractul, inclusiv șoferi, îngrijitoare, etc. Mulțumesc
Bună ziua. Aș dori să știu dacă o persoană care se întoarce din concediu pentru îngrijirea copilului până la 2 ani, mai are dreptul să efectueze concediul de odihnă neefectuat anterior suspendării contractului individual de muncă. Menționez că contractul de muncă a fost suspendat timp de 2 ani. În această situație e valabilă prevederea din Codul Muncii unde se precizează că salariatul poate efectua concediu de odihnă neefectuat, doar în următoarele 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul, apoi acest drept se pierde.
Buna ziua. As dori sa stiu daca art. 95 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici, introdus recent prin Lg. 156/2018, se refera la acordarea concediului fara plata sau este doar o modalitate noua de suspendare a raportului de serviciu. Se mai poate acorda concediu fara plata pentru functionarii publici in baza art. 117 din Lg 188/1999 coroborat cu prevederile art. 54 Codul Muncii si art. 25 alin (3) capitolul 4 din HG 250/1992 privind concediile de odihna si alte concedii acordate salariatilor din administratia publica?
Concret, pot sa solicit institutiei acordarea a 2 zile de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale, sau sunt obligata sa solicit, desi nu am nevoie, minim 30 de zile concediu fara plata si sa anunt institutia cu 15 zile inainte ?
Aș dori o interpretare a art. 51 alin. 2 din Legea nr. 215/2001:
”Primarul este obligat ca, prin intermediul secretarului și al aparatului de specialitate, să pună la dispoziție consilierilor locali, la cererea acestora, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare, informațiile necesare în vederea îndeplinirii mandatului”.
Aș dori să știu ce anume informații se pot comunica și dacă sunt obligată să le furnizez documentele solicitate în format de hârtie sau electronic.
Care e baza legala pentru a aceasta afirmatie categorica? Din moment de legea instituie doar obligatia din partea angajatorului de a acorda ore libere în decurs de 60 de zile calendaristice dupa efectuarea orelor suplimentare, sau, daca angajatorul este în imposibilitatea de a acorda aceste ore libere, este obligat la plata orelor suplimentare. Legea nu stabileste nici o obligatie pentru angajat și nici o sanctiune, în sensul pierderii dreptului de a efectua orele libere in schimbul orelor suplimentare efectuate.
As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a pierde zilele libere care se pot acorda in urma orelor suplimentare efectuate, daca acestea nu sunt solicitate angajatorului in decurs de 60 de zile calendaristice de la data efectuarii.
As dori sa-mi specificati conditiile si baza legala pentru acordarea sporului pentru conditii vatamatoare si periculoase pentru functionarii publici. Ma refer la personalul care lucreaza la xerox si la calculator.
Răspuns la discuția probleme custodie copil
Ce presupune asa -zisa " custodie comuna? "