avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate Grigoroiu

Activitate Grigoroiu

Am participat la o licitatie si am castigat procedura. Executorul judecatoresc m-a informat ca debitorul are termen 30 de zile in care poate contesta rezultatul procedurii. In acelasi timp, executorul ma sfatuieste sa achit cat mai repede pretul licitat.

Ce se intampla cu banii mei daca achit pretul catre executor si in termenul de 30 de zile debitorul contesta procedura?
Cum considerati ca este corect sa tratam fiscal si sa inregistram contabil restituirea taxei de prima inmatriculare / timbrului de mediu? Unii dintre contabilii si expertii pe care i-am intrebat trateaza problema ingust, pur si simplu citind codul fiscal si fara a face nicio discutie: e venit si e impozabil.

Mie mi se pare o interpretare contrara logicii. NU e venit in sensul de venit al microintreprinderilor. Este o cheltuiala returnata si mi se pare absurd sa se impoziteze din nou suma restituita de catre o microintreprindere, deoarece:
- a fost impozitata atunci cand a fost venit (real).
- cheltuielile nu sunt deductibile la calculul impozitului pe venit

Ceea ce mi se pare dpdv logic supus impozitarii este doar dobanda.

Dvs. ce parere aveti si cum am putea sa avem o interpretare unitara si nu contrara logicii?
Răspuns la discuția Fonduri nerambursabile camion
Intrebarea e neclara. Ce inseamna "pe comunitate"? Care e activitatea pe care o intelegeti prin "a lucra"?

Daca e vorba de o achizitie in regim de afacere privata, nu puteti.
Răspuns la discuția Reabilitare bloc vechi
gepop a scris:
locuiesc intr-un bloc construit in 1949. primaria afirma ca nu poate accesa fonduri europene ca e blocul prea vechi. daca e asa de ce in 2009 s-au afisat pe blocuri adrese ale primariei prin care ni se cerea sa punem la dispozitia trtimisilor documentatie. sa lasam acces acolo unde au nevoie, etc.

In 2009 nu se acordau fonduri europene pentru reabilitarea termica. Primaria dorea sa aplice pe programul Ministerului Dezvoltarii, un program de stat romanesc.

in 2013 in urma unei adrese inaintate primariei ni s-a raspuns ca s-a terminat stadiul de PT si PE. pai daca nu se incadreaza de ce se mai cheltuie bani?

Raspunsul e mai sus.
ma puteti ajuta cu pasii ce trebuie urmati pt a vedea ce se intampla/

In principiu, dilema dvs. este gresit plasata. Desi exista numeroase blocuri (cele comuniste) care au beneficiat de reabilitare "gratis", totusi amenajarea proprietatii cade in sarcina proprietarului.

Pentru reabilitare de blocuri vor fi alocate fonduri europene si prin noile programe. Conditiile nu sunt inca cunoscute.

VladimirM a scris:

Este vorba despre o hiperclinica dotata cu sectii similare unui spital, fara regim de urgenta. Doresc sa obtin 3 000 000 euro pentru dotarea tehnica fara scop de cercetare. Productia analizelor medicale de natura eterogena (conform sectiilor functionale), respectiv acoperirea cheltuielilor de resurse umane, sunt doua tinte spre care ma indrept.

Dupa cele scrise de dvs. in mesaj, intuiesc ca deja cunoasteti raspunsul, pentru ca ati discutat deja cu specialisti. Si stiti ca raspunsul e negativ, la acest nivel de investitii.

Răspuns la discuția Fonduri infiintare firma noua
BucurescuDan a scris:
Nu detin bani pentru cofinantare.

Posibil sa va hazardati. Salariul minim pe economie este in prezent 975 lei. Costurile totale ale firmei cu un astfel de salariat (presupunand, oarecum prin absurd, ca aveti numai salarii minime pe economie - ceea ce e imposibil in practica) sunt de 1199 lei. ([ link extern ] )

La 50-100 de salariati, aveti deci nevoie de un fond de salarii lunar de 59.950 - 119.900 lei.
La acestea se adauga chiria spatiului, utilitatile si celelalte cheltuieli de functionare.

In conditiile in care nu aveti niciun ban, iar sprijinul pentru SRL-D este de 10.000 euro, adica mai putin decat fondul de salarii pe o luna.

Ceva e prea mult: anvergura afacerii sau avantul, in lipsa oricarui capital. Ceva mai mic, pe la vreo 5-10 salariati, nu e mai bine pentru inceput? Niste bani cu care sa va ajute rudele sau pe care-i puneti deoparte dvs. nu luati in calcul?

Răspuns la discuția PROIECT MASURA 112
Ai prin proiect o declaratie prin care iti asumi ca finantezi toate cheltuielile eligibile (pana la rambursarea sumelor) si orice cheltuieli conexe si neeligibile. Sansele sa tragi pe cineva la raspundere sunt minime.

Iti faci un calcul si vezi daca e rentabil sau nu pentru tine sa iei 50% din suma. Daca e mai mult decat nimic. Daca da, mergi mai departe. Daca nu, renunti si te descurci singur.

Situatia e regretabila, dar, totusi, a primi ceva finantare nu e un drept, e un privilegiu. Nu inseamna ca nu ai dreptate, dar nu iti pui fata de tine problema cum trebuie. Ce primesti e mai mult decat nimic, daca iti convine, bine, daca nu, iar bine, dar e treaba ta. Altii nu primesc nimic si asta e.
adam_claudiu a scris:
Din cate am citit pe forum, aproximativ (daca nu toate) fondurile europene sunt directionate catre mediul rural.

Fals.
Totusi, in cazul in care doresc sa restaurez o cladire istorica si sa deschid un restaurant + expozitii de pictura, etc ulterior in acea cladire, credeti ca m-as incadra pentru un fond european nerambursabil?

Da, cel putin pe vechile programe, dar investitiile se adresau mai degraba investitorilor de oarecare calibru. Partea de expozitii de pictura nu prea "bate" cu programele europene destinate firmelor si cu restaurantul, iti cam fac investitia neeligibila. Trebuie atentie la cum este facut o afacere din asta sau cum se imbina cele doua.
Cladirea este in meniu urban, eu nu detin acum nici un fel de firma.

Lipsa firmei nu e prea grozava.
Exista poate programe nationale care ar putea sustine astfel de proiecte?

Nu prea.


Răspuns la discuția Fonduri europene PNDR
PNDR nu are finantare 100% pentru investii in sectorul productiv. Daca nu dispui de bani, astfel incat onorariul unui consultant iti pare mare, cu regret iti spun ca nu ai cum sa pornesti la o investitie intr-o fabrica.

Ia-o mai usor, porneste la scara mica, si cel mai important, acumuleaza experienta de afaceri. O fabrica nu se conduce singura si ai sanse maxime sa ajungi la un rezultat nul.

"Fonduri europene", chiar si 100% nu inseamna ca poti sa faci o investitie fara sa ai bani!

Bineinteles ca poti sa-ti faci dosarul singur, dar nu e posibil fara sa ai cunostintele tehnice ingineresti (despre afacere) si cele economice (despre administrarea si evaluarea afacerii), astfel incat sa poti scrie un plan de afaceri bine inchegat.
Cum a fost pana acum: finantare cam 60%, puneti dvs. mai intai banii, un cost mediu e cam 1.000.000 euro / MW instalat.