avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Activitate amcteam

Activitate amcteam

Avem urmatoarea speta: un imobil executat silit, locuit de un chirias, cu contract facut de persoana care este executata silit. Ce drepturi are chiriasul fata de noul proprietar (castigator al licitatiei) si cum / cand poate fi evacuat acest chirias (daca nu o face benevol) de noul proprietar?
Expun urmatoarea situatie: avem un teren care are pe toata lungimea uneia din laturi un palc de salcami cu o latime de 6m evidentiata pe schita generala (schita in care se vad si proprietatile vecine) ca PDT (banuiesc prescurtarea de la padure tanara) suprafata care este inclusa in toata suprafata conform titlului de proprietate. Dincolo de salcami este o alta proprietate. Cadastristul care a facut intabularea a masurat si a dat cotele pana la salcami, iar in schita noua de intabulare schita terenului este mai mica, fiind scoasa practic suprafata cu salcami, micsorand astfel suprafata cu cateva sute de metri fata de cea din titlu de proprietate. Este normal asa ceva si ce se poate face pentru a avea pe intabulare aceeasi suprafata ca in titlu? Nu mi se pare corect sa pierzi cateva sute de metri patrati dintr-o simpla intabulare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Senzorul are abia 2 ani, la fel si instalatia. Cum sa se defecteze cand are durata normala de functionare cativa ani buni si chiar garantie! Sa fim seriosi, asta se cheama hotie. Ne cred prosti baietii astia "destepti" din energie si vin cu tot felul de taxe aberante. Daca noi nu luam atitudine vor face ce vor cu noi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca am fost obligati sa montam senzori de gaz la instalatie, de ce mai vor acum sa ia bani si pe revizie periodica? pai senzorul ala nu face tocmai acest lucru, verifica permanent scaparile de gaz? in plus, firma de gaz nu raspunde pentru o eventuala scapare de gaz in apartamentele proprietate personala ci proprietarul.
tiberiu1977 a scris:

Buna ziua,
In urma cu un an si jumatate am fost implicat intr-un accident auto soldat cu moartea celuilalt conducator auto,si ranirea altor 5 persoane printre care si eu.A fost facuta expertiza cu expert desemnat si un altul consilier numit de mine.In urma expertizei a reiesit ca impactul a avut loc pe sensul de mers al celui care a decedat ,cu 18 cm fata de axul drumului.Mentionez ca la data producerii accidentului drumul era proaspat asfaltat si nu era trasat.Tot din expertiza reiese faptul ca inaintea initieri procesului de franare masina condusa de mine era pe sensul meu de mers ruland in franare 47 de metri pe sensul meu dupa care din cauza inclinari rotilor fata cu 4 grade a patruns pe contra sens in timpul franarii.Expertii au fost de acord ca in timpul franari conducatorul auto nu poate controla directia masinii.Eu am franat datorita faptului ca celalalt conducator auto era trecut de axul drumului venind catre mine,el a redresat masina (o fi ocolit ceva ,se uita la catelul din masina lui ,nu se stie)cert este ca impactul a avut loc pe partea lui.Nu au gasit probe criminalistice care sa confirme cele declarate de mine.Cel ce conducea in fata mea a declarat ca intre mine si el nu era alta masina iar eu eram la circa 150m in spatele lui si nu aveam intentia sa-l depasesc.Cum pot eu dovedi faptul ca am franat din cauza ca l-am vazut pe el pe banda mea de mers?


Nu puteti dovedi cu nimic. Trebuia sa va vedeti de mers pe banda dv. si atunci era celalalt vinovat sau sa virati spre decor nu pe contrasens. Tot timpul e vinovat mortul si nu mi se pare deloc corect.
Frana are nevoie de timp pentru a intra in functiune la capacitate maxima plus timpul de reactie al soferului inseamna peste 1 secunda. Viteza de 92 km/h inseamna 25,5 m/s, adica cei 27m parcursi fara urma sunt calculati in acest timp. Cat despre inclinarea rotilor nu e vorba de inclinarea in plan vertical a rotii ci urma nu este paralela cu axul drumului, care poate fi rezultata si din o diferenta de presiune intre roti, sau o roata a fost mai infranata si a tras usor masina intr-o directie.
Răspuns la discuția Abuz in serviciu?!
Daca nu poate dovedi ca motorina gasita asupra lui a fost cumparata, cum ar putea cineva crede ca nu e furata?
Nu poate fi vorba de abuz in serviciu in nici un caz.
Ce se intelege prin "Până la începerea cercetării judecătoreşti", pina la primul termen de judecata inclusiv sau exclusiv?
Răspuns la discuția Taxa de succesiune
Desigur ca va trebui sa justificati ca nu realizati venituri cu adeverinta de la finante. Nu trebuie sa va fie frica de bani, mai ales daca aveti o situatie financiara rea.
Partajul succesoral este dupa parintii tatalui dv, nu? ca altfel nu vad ce legatura are fratele tatalui dv.
Răspuns la discuția Impartire casa parinteasca
Alex_Munteanu a scris:

2812,5 euro este rezerva sorei din partea casei care a apartinut defunctului tata. Asta daca bunul era comun cu sotia supravietuitoare (am presupus ca este) si donația s-a facut si de catre tată :) înainte ca acesta să fi trecut la cele veșnice.


Daca donatia era facuta in timpul vietii ambilor parinti, sora nu are nici un drept acum deoarece parintii puteau dispune dupa bunul plac de propriul imobil.