avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate avatar1979

Activitate avatar1979

legea 72/2013 se poate aplica si daca intre societati nu exista contract?
Subiect: comert

buna dimineata.
acum ceva timp in urma (cam 1,5 ani) am inceput o colaborare cu o firma care are parc de autocamioane, eu fiind distribuitor de piese si accesorii auto. Nu am incheiat contract cu firma respectiva. L prima livrare de marfa, contravaloarea facturii emise am acoperit-o cu un bilet la ordin emis de catre firma caria i-am livrat marfa. La termenul scadent s-a dovedit ca BO emis nu avea acoperire, dar am incasat banii ulterior dupa un termenoarecare de la 10-20 zile peste termenul precizat pe factura emisa de societatea mea. Am continuat colaborarea in felul acesta . In acest moment am cateva facturi emise - perioada noiembrie- jumatatea lunii decembrei 2015. Vazand ca nu mi se mai achita facturile scadente mai vechi de 30- 45 zile nu am mai livrat marfa, dar nici nu mi s-a mai platit. In urma contactarilor telefonice, mesaje pe telefon sau serviciul whatsapp de pe telefon mi s-au facut tot felul de promisiuni de plata,dar niciuna finalizata. Aseara in urma unei discutii telefonice, am atras atentia administratorului firmei care imi datoreaza bani, ca daca va continua in acest fel ma vad nevoit sa apelez la instanta, pentru a-mi recupera prejudiciul. Acesta mi-a raspuns ca daca apelez la instanta el nu imi va mai plati nimic, va baga firma in faliment si nu imi voi mai recupera banii. O singura data mi s-a facut o plata dintr-un cont al firmei respective. Dar se prefera sa se plateasca dintr-un cont personal , scotandu-se bani de la bancomat. Am o presupunere ca firma lucreaza la negru. Nu asta ma intereseaza pe mine. Ce sfaturi imi puteti da pentru a -mi recupera suma datorata de firma respectiva. Am ccesat diverse pareri pe internet siuna mi s-a parut interesanta: redau aici inceputul realabila adresata organului de urmarire penala*-*Drept Online - Nimeni nu e mai presus de lege
- Art 187/181 folosit in model trebuie inlocuit cu : Abuzul de incredere (art. 213 Cod penal) - asta daca nu aveti contract semnat. Nici eu nu am contract semnat.
Mu ltumesc. Cu deosebita stima
Discuție comert
buna dimineata.
acum ceva timp in urma (cam 1,5 ani) am inceput o colaborare cu o firma care are parc de autocamioane, eu fiind distribuitor de piese si accesorii auto. Nu am incheiat contract cu firma respectiva. L prima livrare de marfa, contravaloarea facturii emise am acoperit-o cu un bilet la ordin emis de catre firma caria i-am livrat marfa. La termenul scadent s-a dovedit ca BO emis nu avea acoperire, dar am incasat banii ulterior dupa un termenoarecare de la 10-20 zile peste termenul precizat pe factura emisa de societatea mea. Am continuat colaborarea in felul acesta . In acest moment am cateva facturi emise - perioada noiembrie- jumatatea lunii decembrei 2015. Vazand ca nu mi se mai achita facturile scadente mai vechi de 30- 45 zile nu am mai livrat marfa, dar nici nu mi s-a mai platit. In urma contactarilor telefonice, mesaje pe telefon sau serviciul whatsapp de pe telefon mi s-au facut tot felul de promisiuni de plata,dar niciuna finalizata. Aseara in urma unei discutii telefonice, am atras atentia administratorului firmei care imi datoreaza bani, ca daca va continua in acest fel ma vad nevoit sa apelez la instanta, pentru a-mi recupera prejudiciul. Acesta mi-a raspuns ca daca apelez la instanta el nu imi va mai plati nimic, va baga firma in faliment si nu imi voi mai recupera banii. O singura data mi s-a facut o plata dintr-un cont al firmei respective. Dar se prefera sa se plateasca dintr-un cont personal , scotandu-se bani de la bancomat. Am o presupunere ca firma lucreaza la negru. Nu asta ma intereseaza pe mine. Ce sfaturi imi puteti da pentru a -mi recupera suma datorata de firma respectiva. Am ccesat diverse pareri pe internet siuna mi s-a parut interesanta: redau aici inceputul :Prealabila adresata organului de urmarire penala*-*Drept Online - Nimeni nu e mai presus de lege
- Art 187/181 folosit in model trebuie inlocuit cu : Abuzul de incredere (art. 213 Cod penal) - asta daca nu aveti contract semnat. Nici eu nu am contract semnat.
Mu ltumesc. Cu deosebita stima
SOCIETATEA A FOST RADIATA, in conf. cu art 1,2 si 6 din oug 116/2009 aprobata cu modificari si completariprin legea 84/2010, cu prevederile legii 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii 26/1990republicata. societatea nu detine terenuri sau cladiri. singurul obiect mai valoros a fost un autoturism care a fost vandut la valoarea din contabilitate in valoarea de 8000lei , bani cu care s-au platit facturile catre furnizori
Buna ziua.
Am avut o societate comerciala pe care eu am infiintat-o in timpul casniciei cu fosta mea sotie. Dupa un timp de la infiintarea acesteia am luat ca asociat cu procent de 50% pe fosta sotie fara ca aceasta sa aduca vreun aport financiar in societate (gandind la acel moment ca daca printr-o intamplare nedorita devin in incapacitatea de a desfasura activitatea, ea- fosta sotie sa poata derula operatiunile desfasurate de firma mai departe) In cadrul societatii am activat doar eu semnand contracte, ocupandu-ma efectiv de toata activitatea. Ulterior aceasta a intentat actiune de divort recasatorindu-se cu patronul societatii unde lucra la acel moment. Am dizolvat societatea comerciala unde noi doi eram asociati(bineinteles cu acordul acesteia). Acum dupa dizolvarea societatii intentioneaza sa intenteze actiune in instanta, dorind sa verifice activitatea firmei unde si eu si ea am fost administratori cu drepturi depline in luarea deciziilor si cu drept de semnatura in banca. Mentionez ca contractele incheiate de societate cu furnizorii de produse precum si cu clientii societatii au fost semnate exclusiv de mine. Motivul intentarii acestei actiuni in instanta este acela ca eu am pretins fostei sotii o parte din economiile pe care le-am realizat din veniturile firmei. Intrebarea mea este daca acum dupa ce societatea a fost dizolvata (cu acordul fostei sotii si actionar ) se mai poate intenta actiune in justitie.
buna ziua,
va rog sa ma indrumati ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie:
o firma care lucreaza in domeniul constructiilor de drumuri si poduri, a intrat fara acordul meu pe terenul meu proprietate personala, mai mult activitatea desfasurata de angajatii firmei distrug recolta (pamantul a fost arat si semanat cu cereale) in mod neglijent mai mult decat le-ar fi necesar pentru a efectua lucrarea din zona respectiva. Au depozitat pamantul excavat in zona cultivata , desi ar putea face acest lucru pe o zona invecinata nearata si lasata in paragina

Cu stima
Discuție disponibilizare
am primit preaviz, se restructureaza locul de munca, preavizul este pana pe data de 12.03.12, ulterior patronula revenit asupra deciziei, si, in momentul de fata incearca sa ma determine sa semnez o cerere de de concediu fara plata pana la data cand expira preavizul, respectiv 12.03.12.
L-am informat ca mi-a semnat un preaviz, iar eu nu voi semna fortat o cerere de concediu fara plata, intrucat am primit un preaviz; sub o stare de nervozitate acesta(patronul) mi-a comunicat ca va pune interdictie ca eu sa intru in incinta societatii, si mai ales sa merg la locul de munca unde imi desfasor activitatea.
Eu nu doresc decat sa merg la serviciu conform preavizului pana pe data de 12.03.12.
Intrebarea mea este daca este legal ceea ce face acest patron si ce pot face eu ca sa imi obtin drepturile salariale conform preavizului dat.

Va multumesc!
Discuție partaj
sotia a intentat actiune de divort, eu am ramas cu copilul impreuna, sentinta nu este definitiva, in acte inca suntem casatoriti, am fost dati afara din casa unde am locuit impreuna, prin presiunile exercitate de aceasta asupra mea, ea nu locuieste in acest moment in casa, am o firma unde este si sotia trecuta ca actionar, eu sunt nevoit sa cumpar in apartamentul unde m-am mutat cu copilul mobilier, vreau sa scad facturile pe firma,
Intrebare: se considera bunuri supuse partajului, bunurile cumparate dupa intentarea actiunii de divort de catre sotie?
sunt asociat cu inca o persoana pe firma- (sotia cu care ma aflu in proces de divort) initial am fost unic asociat, eu am fondat firma, am adaugat-o ca asociat pe firma pentru a putea , in cazul in care am vreo problema de incapacitate de a desfasura activitatea pe firma sa reprezinte mai departe firma in relatia cu partenerii de afaceri (clienti si furnizori) dar real ea nu a desfasurat o activitate pe firma, intreaga activitate pe care o desfasor o fac singur, fara aportul profesional sau material al sotiei- asociat. In urma actiunii de divort intentata de sotie eu doresc sa raman unic asociat, sa imi mut sediul social al societatii si sa imi desfasor activitatea in conditii normale, mentionez ca sediul social se afla in apartamentul proprietatea sotiei, in care nu mai pot intra ,
daca fac o noua societate ca unic asociat, pot transfera bunurile care imi sunt necesare pentru desfasurarea activitatii fara acordul asociatului?
Discuție partaj
ponderea la efectuarea partajului poate fi functie de aportul fiuecarei parti , aport dovedit cu acte?
daca sunt asociat cu sotia pe firma cu procente de 50%, eu fiind cel care am creat firma si singurul care desfasoara activitate pe firma, sotia fiind doar cu titlul de actionar, bunurile care imi sunt necesare in desfasurarea activitatii gen autoturism pot fi considerate bunuri comune?

daca infiintez o noua firma ca unic asociat se considera ca este bun dobandit in timpul casniciei? pot transfera autoturismul pe noua firma fara acordul sotiei?

profitul obtinut dupa ce sotia a intentat actiune de divort se considera tot parte comuna si se supune partajului?