Mi s-a golit contul de catre cineva,care mi-a intrat in contul paypal si si-a facut 3 plati .Cele 3 comenzi figureaza in contul meu paypal ca avand adresa mea de livrare,dar in urma sesizarii mele la paypal ele au fost livrate in Germania.Am sesizat banca imediat ce am constatat lipsa banilor din cont,banca m-a trimis la politie si isi rezerva termenul de raspuns de 30 de zile.La Paypal de asemenea am deschis disputa,tot ce am obtinut pana acum au fost awb-urile de transport pentru 2 din 3 colete,unde se poate vedeatraseul de la plecare pana la sosire,in Germania.Nu am primit ,la nici una din plati,mail de confirmare de la paypal,si nici sms de validare pe telefon de la banca.Paypal sta in standby pana la solutionarea cu banca,politia m-a instiintat sec de deschiderea dosarului,iar contul meu e gol.Ce pot sa fac mai departe,pentru recuperarea banilor mei?Multumesc pentru raspuns.
Buna seara,
Am o cunostinta care lucreaza in Germania.A fost abordata de un escroc roman pe internet,a abuzat de buna ei credinta si a determinat-o sa cumpere un telefon scump si o tableta la abonament pe numele ei(pt ca el nu avea adresa acolo),cu promisiunea ca o sa achite el ratele,imediat ce isi gaseste de lucru.De munca nu si-a gasit individul,dar a stat pe banii ei si a tot dus-o cu vorba,in final a inceput s-o ameninte,sa-i vorbeasca urat prin mesaje.Ar trebui sa se adreseze politiei in Germania sau in Romania?Stie ca el este condamnat penal cu suspendare in tara,plus un termen de incercare de 2 ani.Pe ea a inselat-o in 2017,in timpul procesului lui din tara(pronuntat in 2018).Mai este in termen sa faca o plangere penala contra lui?Mai are inca de plata la telefonul ala pana in iunie anul asta.Multumesc .
La multi ani si cat mai multe realizari!
Am urmatoarea situatie:mama(avand un baiat) se recasatoreste,primeste prin repartitie un apartament dar pe numele sotului,care lucra la armata,si cu care ulterior are o fata.Mama a murit intre timp,tatal ramane in apartament,succesiunea nu este facuta.Intreb,in situatia fireasca in care si tatal paraseste lumea asta,cum se face succesiunea intre cei 2 frati,ca fiecare are cate 2 copii.Daca apartamentul este bun comun,ratele le-au platiti impreuna cei 2 soti,ambii copii mostenesc?In ce cote?Mentionez ca baiatul nu poarta numele tatalui adoptiv.Multumesc.
daca ajuta cu ceva,relatez povestea mea:m-a inregistrat radarul cu 83 km/h,in timp ce depaseam un tir,viteza a durat fix o fractiune de secunda.L-am rugat pe tov agent sa-mi dea doar un avertisment,dar nu a dat-o la pace.Am contestat si am castigat in apel(am pierdut pe fond).Motivarea sentintei :"sanctiune excesiva,pericol social redus".Actiunea poate fi trimisa prin posta,poti solicita judecarea in lipsa.Eu m-am prezentat si mi-am pledat cauza.
Buna ziua,
As vrea sa va rog sa ma lamuriti cum pot recupera suma platita pt o rovinieta.Mentionez ca am achitat rovinieta in perioada in care eram scutit de plata acesteia prin prevederile art. 28 din Legea nr. 448/2006.Concret,am avut rovinieta platita pana pe 30/08/2015,la 15/07/2015 a intrat in vigoare scutirea,am mers la institutia abilitata sa-mi elibereze una gratuita si mi-au zis ca nu au venit normele,apoi am achizitionat una pt ca plecam la drum prin tara si nu voiam sa risc vreo amenda,dar as vrea sa-mi recuperez banii,pt ca am dreptul la gratuitate si am platit,ceea ce mi se pare un pic anormal.In cat timp se prescrie dreptul meu de a-mi cere banii?
Multumesc pt raspuns.