avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Activitate ancuta_14

Activitate ancuta_14

Răspuns la discuția CARD CREDIT ..ASIGURARE DECES
Buna ziua,
Fiecare contract de creditare si asigurare are clauzele proprii. Parerea mea e ca ar trebui sa cititi acel contract prima data, pentru a vedea acele clauze.
In mod normal ar trebui sa acopere asigurarea restul creditului. Sunt asigurari care acopera creditul din momentul in care persoana respectiva nu mai poate lucra(incapabilitate de munca fie temporara fie definitiva) sau decedeaza.
Vedeti eventual unde se incadreaza boala tatalui dumneavoastra si poate aveti posivilitatea de a bloca plata ratelor imediat.

gi_jane2 a scris:


Daca era bolnav inainte de a se asigura, plateste degeaba asigurare, nu veti primi despagubiri.
Daca acceptati succesiunea , veti plati din ce mosteniti si acel credit.



Nu cred ca fie vorba de o asigurare Life. Ci in momentul cand omul merge la banca si face un credit sau cumpara electrocasnice prin diferita societati de finantare, contractul de creditare/finantare prevede si o polita de asigurare fie in caz de boala fie in caz de deces. Iar atunci asigurare acopera ratele creditului ramas. Nu va plati alte despagubiri decat ratele creditului ramas.

Răspuns la discuția Executare silita
Si timpi practici care ar fi? Adica in cat timp se rezolva totul?
cate somatii trebuie sa primeasca pana se trece la scoaterea la licitatie a casei.
Nu doreste sa plateasca. Si va gasi tot felul de scuze pt a trage de timp.
Buna ziua,
Am investit sentinta(ramasa definitiva si irevocabila) cu formula executorie, am de recuperat aprox 10.000 intre cheltuieli de judecata si pensie alimentara restanta.
Dupa ce primesc ''investirea'' sentintei care sunt pasii cere trebuie sa ii fac?
Va rog sa nu ma indrumati la executori pentru ca si ei imi cer banii in avans si nu am de unde sa anticipez in acest moment suma de 1500 de lei.
Mentionez ca persoana de la care trebuie sa recuperez banii, nu lucreaza cu forme legale, dar are un imobil si o masina pe numele lui.
Răspuns la discuția neplata pensie intretinere minori
cineva cu siguranta va mintit in ceea ce priveste asprimea legii!!!!
Totul sta in puterea procurorului daca lui i se pare ca este de rea credinta il condamna! daca nu, NU.
Desi Romania a semnat diverse regulamente, acorduri europene dar nimeni nu tine cont de ele.
SI cand faci plangere dupa 3 luni de neplata, oricum procurorul isi i-a un trimp de minim 6 luni si judeca de la momentul depunerii plangerii pana cand ajunge sa exprime sentinta. Si atunci e normal ca cel in cauza rau-platnicul face un efort si plateste cat este anchetat, iar dupa aceea... fiecare cum stie mai bine.
M-as cam mira ca insusi prim procurorul sa scrie asemenea aberatii, si chiar sa nu verifice nimic doar sa semneze, defapt tot ce tine de Lugoj pana in momentul de fata, in ceea ce ma priveste se numeste INCOMPETENTA cat Judecatoria. Dar daca totusi este asa, chiar prim procurorul sa fi scris, atunci este foarte grav.
Va multumesc!
Unde trebuie sa depun plangerea penala impotriva unui procuror sau a dispozitiei acestuia?
Am primit decizia dnei Procuror de a nu incepe urmarirea penala, in urma unei plangeri penale pentru neplata pensiei alimentare.
decizia am primit-o de la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj, eu sunt din Arad.
Pentru a evita declinari de competenta si pierdere de timp unde trebuie sa depun plangerea? Pot depune plangerea la Parchet in Arad?
Răspuns la discuția custodie minor
Stimata doamna,
El poate spune orice doreste
Conteaza doar ceea ce este scris, negru pe alb.
Neconcordanța dintre Legea 272/2004 și Legea 248/2005[12] va oferă dvs. parintelui care a primit încredințarea o breșă legală de a ieși din țară cu minorii fără a fi nevoie de acordul celuilalt părinte.
Asa ca puteti iesi linistita cu copilul din tara. Cititi aceste 2 legi in primul rand pentru dvs. daca cumva cuiva ii vine ideea sa va spuna ''Clasicul Romanesc'' NU SE POATE!!! fie de la serv. pasapoarte fie cei de la vama. Ca sa stiti cum sa replicati.
Buna Elena,
Acum 3 ani am trecut prin aceeasi problema. iti spun care a fost pentru mine calea cea mai usoara...
Am inregistrat copilul doar pe numele meu, la tatal copilului fiind trecut --.
Dupa care se incepe procedura de recunoastere a copilului. Instanta din Romania nu iti va accepta testele facute in privat, decat cel de la Institutul de Medicina Legala care costa 3600 de lei si se astepta aproximatix 5-6 saptamani. Testul facut in privat costa cam 400 de lei dar nu are relevanta in fata instrantei si nu va putea fi folosit ca proba(decat asa intre voi, tu si tatal copilului)

Iti las adresa mea si putem discuta mai mult. Ai sa te lovesti de multe neconcordante si detalii. Pe mine in total ma costat vreo 2000 de Euro (intre test si cheltuieli de judecata care nici in ziua de azi inca nu i-am primit)
kici_013@yahoo.com
Răspuns la discuția Reincepere proces paternitate
Va multumesc pentru lamurire.
Buna seara,
In luna aprilie l-am dat in judecata pe tatal copilului meu (copilul este nascut in septembrie 2009) pentru ca nu a vrut sa-l recunoasca. El nu s-a prezentat niciodata la poces, din pacate eu in luna august a trebuit sa plec in Italia la munca pentru a putea castiga banii de care aveam nevoie pentru plata tuturor cheltuielilor de judecata, avocat, test de paternitate. Intre timp procesul s-a mutat la Lugoj, si am inteles ca acum s-a inchis cazul pentru faptul ca nu ne-am prezentat niciunul dintre noi, mai am vreo posibilitate de a reincepe acest proces?