avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate RobertSD

Activitate RobertSD

In anul 2012 am primit o condamnare de 5 luni cu suspendare pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice cu imbibatie alcoolica mai mare de 0,8 g/l (art. 87 alin. 1 OUG 195/2002).
In prezent sunt trimis in judecata pentru art. 335 si art. 336 NCPP (refuz recoltare probe biologice si conducere fara permis).
As dori sa stiu daca este posibil sa primesc o noua pedeapsa cu suspendare, in masura in care prima pedeapsa este sub 1 an sau daca intervine revocarea suspendarii executarii pedepsei.

NCPP art. 91 alin. 1 lit. b "infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepția cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare"

Multumesc in avans pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Recurs - Art. 320 cpp
Problema a fost ca nici eu, nici avocatul meu nu ne asteptam sa fiu achitat, in consecinta am cerut art. 320, sper sa pot mentine solutia si la recurs.

Multumesc pentru raspunsuri.
Am fost achitat pentru OUG 195/2002 art . 87, proces in cadrul caruia am facut cerere pentru art. 320 cpp. Am primit amenda administrativa in valoare de 1000 lei, solutie la care parchetul a facut recurs, motivand faptul ca art. 320 atrage o condamnare (inchisoare, amenda penala, etc). As dori sa stiu ce aparare as putea avea in acest caz, daca exista o interpretare a legii pe care o pot folosi in favoarea mea.

art. 320 cpp
"Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii."

Multumesc in avans.
Sunt acuzat pentru OUG 195 art. 86, fapta savarsita pe 1 ianuarie 2011, in acelasi timp sunt implicat intr-un alt dosar pentru perioada aprilie 2011. Daca in primul proces voi primi o condamnare inchisoare cu suspendare sau amenda penala, as dori sa stiu daca in cazul celui de-al doilea proces se va considera ca antecedent condamnarea, avand in vedere ca faptele au fost savarsite in aceeasi perioada, in consecinta sa se ajunga la inchisoare cu executare.
Răspuns la discuția Termen recurs
Sunt constient de viteza justiei, in schimb am urmarit dosare pe portalul ministerului care au aceeasi incadrare pentru aceleasi fapte, deci nu se discuta de prioritati diferite, care au ajuns mai repede la curtea de apel, avand o data de recurs recenta. Se mai intampla.
Multumesc pentru informatii !
Discuție Termen recurs
In luna iunie am fost achitat in cadrul unui proces pentru OUG 195. Parchetul de pe langa judecatorie a facut recurs in teremen de 10 zile de la solutionare. Au trecut 4 luni si inca nu am primit termen la curtea de apel, as dori sa stiu unde as putea sa ma interesez de acest demers facut de parchet, pot face ceva in cazul in care dosarul meu sta printr-un sertar ?
In urma unei petreceri, m-am trezit in usa cu un proces verbal pentru deranjarea linistii publice cu o amenda de 400 lei, vreau sa stiu daca este legala aceasta procedura sa-mi dea un proces verbal fara sa iau la cunostinta acest fapt si fara sa semnez, in locul destinat semnaturii scrie ¨nu este de fata¨. Cum pot ataca acest proces verbal ?
Voi ramane pieton momentan, multumesc pentru raspunsuri !
In urma unui proces legat de infractiuni pe drumurile publice OUG 195/2002 Art. 87 al. 1 am fost achitat, procurorul a depus recurs in termen de 10 zile de la solutie. Doresc sa stiu daca pana cand voi fi citat la Curtea de Apel am dreptul sa-mi recuperez permisul de conducere de la politie, iar daca da cum ar trebui sa procedez.
Multumesc in avans.
Multumesc pentru raspunsuri.