avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Activitate Anniko

Activitate Anniko

Am înțeles, că se recalculează pensia persoanelor, care au lucrat în grupa întâia și a doua de muncă - este și cazul meu. Dar din cauza informațiilor contradictorii, nu am putut să-mi dau seama, dacă fac si eu parte din această categorie. Am ieșit la pensie în iunie 2012, am beneficiat de reducerea vârstei de pensionare datorită grupei I.-a, în care am lucrat opt ani și jumătate. Am lucrat în exploatări forestiere. Aș vrea să știu, dacă se referă și la mine recalcularea pensiei aplicată începând din octombrie 2018 și terminând în 2019. Mulțumesc anticipat.
Este posibil ca mașina să fi fost furată. In România se cer copii după acte personale, pentru orice. Deci nu este greu să faci rost de copii.
Am avut un accident de circulație minor, și șoferul celuilalt vehicul mi-a copiat actele (buletin, talon, permis de conducere, polita de asigurare ) fiindca pe internet scria ca este necesar pentru solicitarea despăgubirii.
Intrebarea mea este, dacă poate folosi copiile în alt scop, care să-mi dăuneze, având și semnătura mea pe Constatarea amiabilă de accident. Si în caz că da, aș vrea sa știu ce aș putea face să previn. Nu presupun că ar face așa ceva, părea un om cumsecade, dar m-am speriat acasă, când mi-am dat seama că un străin are toate datele mele.
Vă multumesc foarte mult. Cu stimă Anniko
Am cumpărat un teren intravilan in anii 90, iar în 1999 am trecut pe numele nostru prin sentinţă civilă. În toate acte oficiale legale emise de Judecătorie (sentinţă, extras de carte funciară) terenul figurează ca intravilan, la fel şi în actele emise de primărie (certificat de atestare fiscală, plan de situaţie, decizii de impunere anuale, chitanţe pt.creanţele bugetelor locale anuale, etc). Am plătit impozit pentru teren ca fiind intravilan. În februarie am vandut terenul. Pe extrasul de carte funciară a cumpărătorului apare deasemenea intravilan, dar când a mers la primărie în vederea obţinerii autorizatiei de construcţie i s-a răspuns că nu este prins in PUG. Cumpărătorul vrea să anuleze contractul de vânzare –cumpărare. Vă rog să mă sfătuiţi ce putem face în această situaţie . Cumpărătorul are dreptul să anuleze ?
Dacă da, care este termenul?
Primăria are dreptul să schimbe încadrarea în pofida actelor legale în care scrie intravilan şi după ce am plătit impozit 15 ani ca pentru intravilan? Poate primăria să facă reincadrarea in intravilan ?
Mai demult şiu că şi terenuri extravilane puteau fi trecute în intravilan, in baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), există şi acum această posibilitate?
Dacă nu, avem dreptul la despăgubire din partea primăriei pentru impozitul pe care am plătit în plus şi pentru pierderea valorii terenului? Vă rog să-mi răspundeţi. Cu stima
Răspuns la discuția Curte, drept de trecere
Da. Vânzarea a fost făcută cu acte notariale, dar înainte de 1990 când terenul nu putea fii vândut, deci nu se face nici o referire la dreptul de trecere, apare ca fiind vândute doar construcţiile şi se dă în folosinţă un teren de 250 mp pe timpul existenţei construcţiilor. Acesta este terenul pe care se află casa şi o curte interioară din faţa casei cumpărate. Imobilul rudei mele a fost intabulat înainte de vânzare, dar a făcut intabularea imobilului rămas după vânzarea părţii de proprietate. Are toate actele în regulă: extras de carte funciară, număr cadastral distinct, titlu de proprietate şi plan de amplasament şi delimitare al corpului de proprietate, pe care apare clar limita imobilelor şi curtea mare aparţine rudei mele. Nu ştiu dacă partea lor de proprietate este sau nu intabulată.
O rudă este proprietarul unui imobil şi a curţii prin care are drept de trecere familia, care a cumpărat de la el imobilul din spatele curţii. Această familie se comportă ca şi cum ar avea drepturi egale asupra folosirii curţii, inclusiv de construire. Aş vrea să ştiu ce drepturi are această familie, dacă în actele rudei mele figurează curtea ca parte a proprietăţii lui.
Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: O rudă, bărbat, născut în iunie 1958, a lucrat 17 ani şi 5 luni în mină - gr. I.; are în total 37 ani şi 3 luni vechime în muncă, din care 1 an şi 9 luni şomaj, şi stagiul militar de 1 an şi 4 luni. Am dori să ştim când poate să iasă în pensie pentru limită de vârstă, sau anticipat. Vă mulţumesc mult.
Răspuns la discuția Impozit neplatit
Autoritatea fiscală nu a comunicat obligatia de plată, de aceea nu am stiut de ea. Inainte plăteam împreună pentru cele două clădiri şi credeam că este la fel şi acum, şi cum pe înştiinţarea de plată nu figurează, nici nu m-am gândit că ar fi vre-o problemă. Am aflat întâmplător de la cineva în situaţie similară, că se percepe impozit separat pentru cele două clădiri. Îmi pare rău, restul răspunsului nu prea înţeleg, cred că lipseşte ceva din frază.V-aş ruga, dacă se poate, să clarificaţi. Mulţumesc anticipat
Răspuns la discuția Modificãri în blocuri
Mulţumesc mult.