avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiu_r

Activitate ovidiu_r

buna ziua,
in urma unei actiuni de preschimbare a unei amenzi contraventionale in munca in folosul comunitatii, s-a hotarat transformarea amenzii in 50 de ora de munca (presupun ca sunt 50) pentru ca in comunicare se specifica 509, iar numele este gresit - doar cel de familie corespunde.
mai mult decat atat, se arata faptul ca intimatul nu a depus intampinare si nu a solicitat incuviintarea de probe - ceea ce este fals, acestea existand la dosar, respectiv intampinarea si cererea de amanare pentru a obtine un raspuns de la primaria municipiului cu privirea la modalitatea de plata, intrucat respectiva amenda nu figureaza in evidentele lor.
ce se poate face? exista motive de anularea a hotararii? urmeaza sa obtin o copie de la dosar, pentru a vedea daca si acolo sunt aceleasi greseli.
buna ziua,
situatia este una simpla - tatal decedat, mama in viata. se poate radia un autovehicul inmatriculat pe numele tatalui decedat, fara a se face succesiunea? respectiv fara costurile succesiunii....
multumesc mult pentru raspunsuri. de foarte mare ajutor!
buna ziua,
situatia este urmatoarea: in anul 2006 am cumparat un autoturism de la un cetatean roman, care in ziua imediat urmatoare tranzactiei a plecat din tara. tranzactia s-a intermediat la ACR - Automobil Clubul Roman, atat eu cat si vanzatorul imputernicind ACR sa finalizeze documentatia. Intrucat ACR n-a reusit sa obtina certificatul fiscal pe numele vanzatorului, nu s-a efectuat radierea de la impozit de pe numele acestuia, eu nereusind sa inmatriculez masina pe numele meu. Un an mai tarziu autoturismul l-am vandut la randul meu, iar cumparatorul a avut aceeasi problema, imposibilitatea de a inmatricula masina pe numele lui. Acum, sase ani mai tarziu, se pune problema - cine plateste impozitul aferent acestei perioade? intrucat masina a ramas inregistrata fiscal pe numele vanzatorului de la momentul 2006.
buna ziua,

daca banca a cerut rambursare integrala anticipata a unui credit, prescrierea datoriei decurge de la acel moment pentru toata suma, sau in continuare raman valabili cei trei ani pentru fiecare rata in parte, cronologic, de la momentul scadentei lor?
bgdan_n a scris:

In primul rand , nu ati specificat ce raporturi juridice s-au stabilit intre societatea dumneavoasta si cea aflata in insolventa ( presupun ca e vb de un contract de furnizare si nu de vanzare cumparare). In al doilea rand, nu ati explicat in ce situatie prevazuta de Lg 86 se afla societatea partenera ( procedura de reorganizare, s-a dispus starea de insolventa si lichidarea ori pur si simplu s-a introdus o cerere de deschire a procedurii falimentului).


este vorba de o conventie vanzare-cumparare - mai exact doua apartamente intr-un bloc ce urma a fi construit pe terenul meu, la finalizarea blocului concretizandu-se tranzactia teren contra cele doua apartamente. firma n-a obtinut autorizatiile, iar acum se afla in procedura simplificata de insolventa, de vreo sase luni. conform conventiei de vanzare-cumparare s-a inscris o sarcina in CF-ul terenului meu, pe care o doresc radiata. cum taxa de timbru e descurajant de mare, imi ramane optiunea asteptarii finalizarii acestei proceduri ?
buna ziua,
situatia e urmatoarea - am o conventie de vanzare-cumparare cu o firma care acum e in procedura de faliment. care e mersul exact al lucrurilor? am actionat firma in judecata pentru rezilierea contractului prin prisma neindeplinirii obligatiilor, dar constat ca e foarte mare taxa de timbru. cum se procedeaza cu contractele intre firmele aflate in faliment si cealalta parte contractuala, la finalul procedurii? e mai intelept sa astept pana la sfarsit (sau mai ieftin) ?

buna ziua,
situatia e urmatoarea - am o conventie de vanzare-cumparare cu o firma care acum e in procedura de faliment. care e mersul exact al lucrurilor? am actionat firma in judecata pentru rezilierea contractului prin prisma neindeplinirii obligatiilor, dar constat ca e foarte mare taxa de timbru. cum se procedeaza cu contractele intre firmele aflate in faliment si cealalta parte contractuala, la finalul procedurii? e mai intelept sa astept pana la sfarsit (sau mai iefint) ?
buna ziua,
am urmatoarea situatie- conventie vanzare-cumparare, ce priveste un teren in schimbul a doua apartamente intr-un bloc ce urmeaza a fi edificat pe terenul respectiv. Constructorul nu a obtinut autorizatiile din cauze imputabile lui, solicit instantei rezilierea contractului si a sarcinii din C.F.-ul terenului. taxa de timbru se calculeaza raportat la ce - valoarea terenului sau a celor doua apartamente prevazute in contract? cele doua apartamente sunt imposibil de evaluat dat fiind ca nu exista, iar certificatul fiscal emis de primarie nu contine decat valoarea impozitului calculat pentru teren. care e documentul necesar si cine il emite, in asa fel incat sa contina o valoare estimata a terenului jn ffunctie de zona si destinatie?
multumesc mult, intre timp am mai primit acelasi raspuns si se pare ca abuzul asta dainuieste de multi ani in Primaria Sibiu. din pacate trebuie sa pierd iar timpul prin instante, tocmai ca sa pot finaliza alt proces care din cauza primariei bate pasul pe loc... multumesc inca o data pentru raspuns!