avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate Cimss

Activitate Cimss

Buna ziua, se poate achita in numerar suma de 3000 euro- avans la un aparatament de 70.000 euro, tranzactia se face intre doua persoane fizice.
Buna ziua, am dori sa stim daca este necesara utilizarea casei de marcat pentru a taxa pescarii aflati la pescuit sau este in regula sa emitem bonuri de pescuit inseriate.

Multumim
Multumim, da apartamentul este nou, inca nu au finalizat lucrarile la el, iar transferul de proprietate sa face dupa plata 15.600 euro ( la anul candva se va mai emite inca o factura de 15.600 euro).
Buna ziua, as avea si eu o intrebare.
Societatea x a cumparat de la societatea y un apartament la pretul de 50.000 euro incl. tva pentru care s-a facut o factura de avans de 34.400 euro iar diferenta de 15.600 urmeaza sa fie achitata pe parcursul unui an de zile.
Oare cum se inregistreaza in contabilitate aceasta operatiune???
Multumesc
Discuție Calcul diurna
Buna ziua,

Avand in vedere faptul ca suntem o firma de Transport marfa intracomunitara,va rugam sa ne specificati urmatoarea situatie:
1. care este metoda de calcul a diurnei, cat este deductibila si cat este nedeductibila
2.pontajul il facem in fiecare zi 8 ore? Cum atribuim zilele libere respectiv cum facem foaia de prezenta?
Multumim
Buna ziua, avem si noi urmatoarea problema : un fost angajat a castigat procesul cu privire la desfacerea C.I.M si in baza sentintei trebuie sa-l reincadram si sa-i achitam salariile retroactiv ( 1 an )..........oare cum se procedeaza ???
Răspuns la discuția Calcul prorata
Multumim pentru raspuns, insa ne-ar fi de mai mare ajutor daca ne-ati da un model de calcul ( nu suntem contabili si intelegem mai greu din lege :D) Multumim
Discuție Calcul prorata
Buna ziua,

Avem nevoie de putin ajutor: am inchiriat unei alte societati un teren pe o perioada de 3 luni si am facturat fara tva, iar acum avem control de la anaf si ne cer calculul proratei.
Oare ne poate spune cineva cum se calculeaza ??
Multumim
Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru legalizarea unei sentinte cu mentiunea definitiva si irevocabila taxele au ramas aceleasi, si anume taxa judiciara de 4 lei si tumbru judiciar de 0,15 lei.
Multumesc
Răspuns la discuția Divort - acordul partilor
oare cererea trebuie depusa personal sau se poate trimite prin posta sau depusa de catre o alta persoana?? Inainte de depunerea cererii la judecatorie trebuie depusa cerere si la primarie ??