avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters185970

Activitate ContSters185970

Răspuns la discuția Lichidare si Concediu necuvenit
angajatorul a incadrat-o ca plata voluntara iar salariatul a primit un salariu redus cu valoarea respectiva si o chitanta.
Răspuns la discuția Gravida, drepturi
Poate beneficia de indemnizatie pentru crestere copil, avand in vedere ca are minim 12 luni lucrate inainte de nastere. Problema apare la stabilirea cuantumului indemnizatiei, in sensul ca aceasta se calculeaza ca procent de 85 % din media a veniturilor obtinute pe ultimele 12 luni, in acest caz fiind venitul din contractul de munca aferent celor 2 ore lucrate. Minimul idemnizatiei este de 600 ron.
Răspuns la discuția Lichidare si Concediu necuvenit
Daca nu aveti acordul lui, il puneti sa semneze pe statul de plata ca a primit intregul salariu. II dati salariul in numerar la casiere fara suma aferenta zilelor de concediu si ii eliberati chitanta pentru plata voluntara.
Multumesc pentru raspuns insa din ce stiu din practica in calculul termenului de preaviz intra si ultima zi, aceasta fiind o exceptia de la prevederile din Codul Civil.
Iar prevederile de mai sus se aplica termenelor de prescriptie si decadere, corect?
Multumesc. Sunt de acord dar se pare ca se practica si calcularea preavizului din ziua comunicarii si incercam sa gasesc o justificare juridica.
As tinde sa raspund ca incepe sa curga din ziua urmatoare zilei in care a fost comunicat catre salariatul vizat, conform cu art. 181 alin.1 pct. 2 C.Proc. Civ.. Cu toate acesta, termenul de preaviz nu este un termen procedural pentru a i se aplica prevederile din Codul de procedura civila.
Atunci vine Codul Muncii care prevede faptul ca in general, in legislatia muncii, termenele se calculeaza de la data comunicarii.
Prin urmare, cum calculez preavizul? Iau in considerare si ziua in care a fost comunicat? Sau incep sa calculez incepand cu a doua zi?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Control ITM - competenta
Va multumesc frumos pentru raspunsuri! Sunt de mare ajutor!
Am un control efectuat de catre un inspector din cadrul ITM Sibiu pentru un punct de lucru din Sibiu. Acesta aplica o amenda societatii pentru faptul ca CIM-urile a 3 salariati din cadrul punctului de lucru Bacau au fost inregistrate cu intarziere in REVISAL.
Avand in vedere diferenta de puncte de lucru, poate acest inspector sa aplice o astfel de amenda?

Multumesc.
Răspuns la discuția Astept un sfat...
Aceasta mutare cum a avut loc? Ati semnat ceva cu privire la aceasta modificare? Mutarea este prin ordin de delegare?

Cu privire la program, orele lucrate sunt evidentiate undeva? exista pontaje?
Răspuns la discuția Incetare contract de munca
Imi pare mai mult a fi o demisie decat o incetare cu acordul partilor. Daca angajatorul nu a semnat pe cererea dvs. de incetare cu acordul patilor inseamna ca a luat-o drept demisie si cred ca din acest motiv incetarea se va realiza pe 26 probabil dupa trecerea termenului de preaviz.